Anbefaling: Lars Kroijer om passiv investering

Alle hverdagsmorgener i tidsrummet 9-10 sender Radio24syv Millionærklubben. Det er et program om investering mest centreret om aktiemarkedet.

Faste deltagere er nogle herrer som bestemt ikke er fortalere for passiv investering. Et argument de ofte bruger imod passiv investering er, og hold på hat og briller for man tror det er løgn, at det er kedeligt. Jeg ved ikke med jer, men i forhold til min privatøkonomi er spænding ikke noget jeg leder efter. Millionærklubben, som jeg i øvrigt kun kan anbefale, hvis man ønsker at forstå lidt mere om investering generelt, har ofte også andre gæster i studiet. En af dem der en gang i mellem ligger vejen forbi hedder Lars Kroijer. Lars Kroijer er tidligere aktiv Hedge Fund manager, lad os ikke prøve at forstå præcist hvad det er, blot forstå at han har og er en stor del af investeringsverdenen og forstår den rigtig godt. Lars argumenterer for, at for 99% af investorerne ikke kan slå markedet, fordi de ikke har den fornødne viden, værktøjskasse og adgang til informationer, som den sidste 1%. Han pointerer også, at argumentet går ikke på hvorvidt man kan slå markedet, for det er der ganske givet nogle der kan, blot at langt de fleste ikke kan og at de derved vil få mest ud af at investere billigt og bredt. Er du interesseret i flere argumenter for passiv investering via indeks eller blot at forstå det bedre vil jeg anbefale at du starter med at lytte til disse to udsendelser fra Millionærklubben:

Millionærklubben 18-12-2013
Millionærklubben 08-07-2014

Yderligere har Lars Kroijer skrevet bogen ‘Investing demystified’, som for ganske nyligt er udkommet i nyeste udgave, men som han også forklarer igennem en række korte videoer.

Se eventuelt også det korte indslag med Lars Kroijer på Børsen Play.

Personligt synes jeg, at han giver nogle rigtig gode argumenter på en let forståelig måde.


Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.