Bitcoin – hvordan kommer jeg igang?

Bitcoin hvordan kommer jeg igang Frinans

Har du hørt om Bitcoin har du sikkert også tænkt; Bitcoin – hvordan kommer jeg igang?

For at komme igang med bitcoins, skal du have en wallet. En wallet er en digital pung, hvori du opbevarer nøglerne til dine bitcoins. Derefter gælder det bare at købe lidt bitcoins for at komme igang.

Indlægget indeholder reklame i form af affiliatelinks til Firi. Alle links dertil er reklame.

Formålet med dette indlæg er at give dig en begynderguide til at komme igang med Bitcoin. Vi skal omkring, hvordan du opbevarer dem, køber dem, strategi for køb og en nem måde at bruge dem.

Bitcoin pris

💰 Wallets – opbevaring af bitcoins

Bitcoins skal have et hjem på samme måde som de kolde kontanter man får, når man besøger bedsteforældrene, modtager lommepenge eller får sin hårdt tjente løn sidst på måneden. I en mere digitaliseret verden fylder de kolde kontanter mindre og mindre alt imens digital valuta fylder mere. Bitcoins skal opbevares digital og det sker i en wallet.

Der findes flere forskellige typer af wallets, som tilgås på forskellige måder. Det er muligt at have en wallet der kører i en browser, på din smartphone eller på din computer. Du kan også have dine bitcoins i ‘cold storage’, noget der ikke er forbundet til nettet, i form af eksempelvis et stykke papir, også kendt som en paper wallet. Med en paper Wallet genererer du en private key, overfører dine bitcoins til denne private key og printer så et stykke papir eller lignende med både din private key og en public key. Ydermere kan du have en hardware wallet, et stykke hardware specialdesignet til at opbevare bitcoins.

Firi er et rigtig godt bud på en nem og enkel måde at købe bitcoins.

Reklame

Firi

Firi er Nordens største kryptobørs og registreret hos Finanstilsynet. Få en belønning på 50 kr., når du bruger mit link.

Investering i kryptovaluta indebærer høj risiko og du skal som minimum være fyldt 18 år for at oprette en konto hos Firi.

🛒 Exchange – køb af bitcoins

Når du har en wallet, er næste skridt at fylde nogle bitcoins i den. Køb af bitcoins kan grundlæggende foregår på 3 forskellige måder:

 • Køb på en exchange,
 • Køb i en automat eller
 • Køb privat

Den absolut mest udbredte metode til køb foregår på en exchange. En exchange er lidt at sammenligne med en børs, som vi kender det fra aktier. Bitcoins kan deles i mange stykker og det er derfor ikke nødvendigt at købe en hel bitcoin eller at betale med en hel. Bitcoin kan deles i 100,000,000 stykker og den mindste enhed kaldes passende for en Satoshi. Den mindste del af en bitcoin er derfor 0.00000001 BTC. BTC er betegnelsen for Bitcoin, ligesom kr. er det for kroner.

Der findes mange forskellige børser og lige så mange meninger om de forskellige af slagsen. Når det kommer til at gøre tingene nemme og simple udmærker Firi sig.

Udover at være en wallet er Firi også en exchange. Det betyder, at du kan have wallet og exchange i én og samme service, ligefrem endda en app. Det gør det langt nemmere, end at skulle oprette logins og profiler flere forskellige steder og købe bitcoins ét sted for så at sende dem hen til opbevaring et andet sted. Med Firi er det nemt, hvilket er vigtigt, når man er begynder.

Firi er oven i købet ret lækkert og elegant lavet og særligt deres app er meget nem at bruge. Jeg bruger selv Firi og er meget tilfreds. Det er tydeligt, at de ønsker at gøre noget ud af designet og sætter en ære i, at alle kan være med. Det kræver ingen særlig teknisk kunnen, at bruge deres app.

♟ Strategi for køb af Bitcoins

Min strategi for køb af Bitcoins og dermed for at inkludere bitcoins i min samlede portefølje er helt i tråd med, hvordan jeg køber aktier. Jeg benytter metoden dollar cost averaging, hvilket betyder, at jeg køber bitcoins en gang om måneden. Jeg satser ikke på at kunne time markedet i bitcoins ligesom jeg ikke tror på, at jeg kan gøre det med aktier.

Jeg er derfor i en akkumuleringsfase når det gælder bitcoins og søger egentlig bare kontinuerligt at tilføje flere til min portefølje på en disciplineret facon. Prisen på bitcoins er relativt volatil, så det kræver lidt is i maven at have det som en del af ens samlede portefølje. Jeg sigter mod at have op til 10% af min samlede portefølje i Bitcoin, præcist hvor meget er jeg ikke helt afklaret omkring.

Bitcoin - hvordan kommer jeg igang? dollar cost average

Bitcoin – hvordan kommer jeg igang: Trading

Trading af bitcoin og andre crypto currencies. Som nævnt benytter jeg mig selv af dollar cost averaging metoden og handler derfor ikke aktivt bitcoins eller crypto valuta. Har man mod på at forsøge at handle bitcoins og anden cryptocurrency mere aktivt anbefaler jeg, at man kigger nærmere på nogle af de bitcoin trading communities, der findes på nettet.
Et sådant community, mentortrading.dk, er måske det mest udbredte herhjemme i Danmark, hvor over 100 aktive medlemmer mødes via community’ets chatkanaler, hvor der kan diskuteres forskellige handels-setups. Hvis man ser nærmere på deres artikel “hvis jeg var ny i markedet”, er der nogle gode pointer for absolutte nybegyndere.

Vær dog opmærksom på, at trading indebærer risiko.

💸 Brug dine Bitcoins

Har man spenderbukserne på, kan man naturligvis også bruge sine bitcoins. Det er hovedsageligt nethandel, der modtager bitcoins indtil videre, men antallet af steder der modtager bitcoins direkte er stigende. Dansk Bitcoinforening har også en oversigt over danske virksomheder og organisationer der modtager bitcoins. Jeg har endnu ikke brugt Bitcoins som betalingsmiddel, så den del har jeg ikke erfaring med. Jeg samler dem indtil videre og påtænker dem som en del af min samlede portefølje.

Nu er du fuldt ud klædt på til at svare på; Bitcoin – hvordan kommer jeg igang?

Reklame

Firi

Firi er Nordens største kryptobørs og registreret hos Finanstilsynet. Få en belønning på 50 kr., når du bruger mit link.

Investering i kryptovaluta indebærer høj risiko og du skal som minimum være fyldt 18 år for at oprette en konto hos Firi.


Reklame

🚀 NORD.investments – Gratis investeringsplan
🇩🇰 Nordnet – Danmarks bedste investeringsplatform
⚡️ Tjenestetorvet – Få tilbud på billig strøm
💵 Firi – Køb krypto sikkert og nemt
📱 Lebara – Mobilabonnement til 19 kr.
🤕 Undo – Billig forsikring
🛜 Fastspeed – Billigt internet
📚 Bookbeat – Billige lydbøger

34 kommentarer til “Bitcoin – hvordan kommer jeg igang?”

 1. Hvis man har en ikke ubetydelig sum penge i form af bitcoins er det ud fra min egen erfaring en god idé at benytte flere af de nævnte opbevaringsmetoder, således at størstedelen er gemt sikkert af vejen, og en mindre del er nemt tilgængelig, men mere udsat for hacking eller tyveri. Det er selvfølgelig altid en balancegang mellem sikkerhed og hvor nemt man kan komme til sine penge.

  Størstedelen bør opbevares i cold storage i ikke-elektronisk form (papir, eller endnu bedre Cryptosteel eller lignende der kan modstå lidt af hvert). Det valgte opbevaringsmedie gemmes så af vejen et sikkert sted. Det nemmeste er at benytte et HD seed, hvorudfra der kan genereres et uendeligt antal bitcoin-adresser. Et HD seed består normalt af 12 tilfældige ord. Der kan endda tilknyttes en passphrase. Det smarte er, at man kan importere sit HD seed i stort set hvilken som helst wallet, og vupti så har du dine penge klar til brug.

  En mindre del kan så ligge parat f.eks. på din telefon, så du lynhurtigt kan fiske den frem og bruge mindre beløb. Lidt ligesom kontanter man går rundt med i pungen. Her har man ikke hele formuen, kun hvad man har brug for til daglig.

 2. copenhagenbitcoin

  Jeg ville sætte pris på en rabatkode. 🙂

  Godt arbejde med bloggen!

 3. Hej Frinans,

  Gode artikler om bitcoin – det har fanget min interesse nu:-)
  Har du flere rabatkoder at dele ud af?

  Tak for det.

 4. Hej Sune,

  Tak for en meget brugbar artikel. Har du stadig en rabatkode?

  copenhagenbitcoin

  Mvh.
  Troels

 5. Christen Kristensen

  Har du stadigvæk en rabatkode? Så vil jeg også meget gerne have en?
  Vh. Christen

 6. Thomas Hansen

  copenhagenbitcoin

  Hej

  Spændende læsning og der sker jo virkelig meget med Bitcoins for tiden.
  Større medier skriver også om det i stigende grad.

  Tak for en god blog

  /Thomas

 7. Hejsa. Virkelig spændende læsning 🙂
  Er det helt umuligt med flere rabatkoder?
  Mange hilsner Jesper

  1. Hej Jesper,
   Mange tak! Ja, desværre. Jeg har simpelthen ikke flere 🙂 Det kan være jeg skal have fat i dem igen 🙂

 8. Super godt indlæg som altid!

  Er glad for, at du nævner hardware wallet. Mange går desværre galt i byen ved kun at have en hot wallet, og oplever så senere, at de bliver hacket. Cold storage er vejen frem, især hvis man har betydelig mængder i Bitcoins samt i andre coins. Det kan næsten ikke siges for tit 🙂

  Hvis man er interesseret i at investere i en upcoming-coin, så burde man kigge på OmiseGo. Det er en coin, der er steget meget i den senere tid, men jeg – og mange andre tror umiddelbart ikke, at den stopper foreløbig. De har netop offentliggjort et samarbejde med McDonald’s Thailand, som har været undervejes over længere tid – og som er super spændende for fremtiden!

   1. Uden at jeg skriver en hal-dårlig forklaring af OmiseGo, så vil jeg linke til denne artikel. Den beskriver det kort: https://themerkle.com/what-is-omisego/
    Og her en Reddit-tråd, hvor trådstarter beskriver meget godt, hvorfor han investerer i OmiseGo: https://np.reddit.com/r/ethtrader/comments/6nldxs/why_i_have_decided_to_invest_in_omisego_omg_now/
    Den er steget siden det indlæg, men stadig yderst interessante punkter, som han kommer ind på. Alt i alt har den et stort potentiale, på trods af seriøse stigninger over de seneste måneder.

 9. Super god artikel, Sune.

  Jeg vil som Mads gerne anbefale Hardware Wallets til Bitcoin og de andre. Fandt faktisk en sammenligningsside, som også er på dansk!: http://hw-wallet.com/da

  Men når det så er sagt, så er Bitcoin ikke det eneste, der rykker lige nu. PAY er eksempelvis en god kryptovaluta, der kunne blive mange penge værd. Den er steget en del procent i dag.

  Er der flere rabatkoder?

  1. Hej Peter,
   tak for det. Ja PAY synes jeg også er særdeles interessant især nu hvor de har indledt samarbejde med VISA. Nej desværre, alle rabatkoder er væk.

 10. Lene Frederiksen

  Hej Jeg har ikke forstand på at få pengene udbetalt for 2 bitcoin jeg købte d. 4.09.2009 og de mails jeg får omkring det de skriver at de er ca 89000 kr. værd får jeg ikke svar på selv om de skriver jeg kan få dem udbetalt er der nogen her der kan hjælpe mig ???? er fra Danmark mvh lene

 11. Pingback: Bitcoin i min portefølje, men hvorfor det? - Frinans forklarer

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.