Bondora Frinans

Bondora

Bondora er en ret seriøs spiller, når det kommer til crowdlending. Om det er noget for dig, kan du finde ud af i dette indlæg.

For en god ordens skyld, vil jeg lige pointere, at jeg ikke selv er investeret i Bondora længere, da jeg ønsker at holde mig mest muligt til simpel investering.

Indlægget er en annonce for Bondora og alle links dertil er affiliate links.

Om Bondora

Bondora er en crowdleoding platform i stil med Mintos, som jeg også har skrevet om og har erfaring med.

Bondora er bygget op om tre grundlæggende produkter og måder at investere på:

 • Portfolio Pro,
 • Portfolio Manager &
 • Go & Grow

Det tre måder manifesterer sig på platformen som tre forskellige views, altså tre lag af information og muligheder, man som bruger ser.

Det er ret smart.

Portfolio Pro

Her er et overblik over det view man ser med Portfolio Pro:


Bondora portfolio pro

Med Portfolio Pro kan opsættes en art auto invest, som med Mintos, med mulig for at vælge lande, ratings på lån, længde og maksimalt indskud pr. lån. Der er også en slider, hvor man nemt kan vælge imellem balanced, conservative eller Progressive. Med Conservative fjernes de mest risikable lån, med Progressive fjernes lån med højeste rating og med Balanced er der tale om en pæn blanding, altså en balanceret risiko. Man præsenteres også for et forventet afkast og forventet distribution af lån. Det er alt sammen super godt lavet og meget overskueligt.

Portfolio Pro er den metode, hvor man som investor har mest indflydelse på sammensætningen af investeringerne og dermed den samlede portefølje.

Portfolio Manager

Her er et overblik over det view man ser med Portfolio Manager:


Bondora portfolio manager

Med Portfolio Manger kan ligeledes opsættes en auto invest, men med færre muligheder. Her vælger man sin risikotolerance på en slider fra Conservative over Balanced til Progressive. Hertil kan man vælge noget omkring indskud og forventet løbende indskud, som sammen med risikotolerancen skaber den forventede distribution af lån. Sammenlignet med Portfolio Pro er der ganske enkelt mindre, man som investor skal forholde sig til og dermed mindre direkte indflydelse på sammensætningen af porteføljen.

Go & Grow

Det tredje og sidste produkt hedder Go & Grow og dets view ser således ud:


Bondora go & grow

Det vi ser, er min første test af overførsel, hvor jeg overførte €20 direkte med et betalingskort. De 7% af €260 viser, hvor langt jeg er nået i forhold til at opnå et mål. Det kan du selv kan sætte. Til at starte med satte jeg bare et lavt mål for at komme i gang, da jeg endnu ikke havde bestemt mig for, hvor meget jeg sammenlagt ønskede at investere.

Go & Grow er det absolut simpleste investeringsprodukt Bondora tilbyder og her skal man som investor blot indbetale penge og så sørger Bondora for, at de bliver investeret. Bondora lover op til 6.75% i forrentning af pengene med Go & Grow, hvilket er lavere end det forventede afkast med de andre produkter, men til gengæld er det en meget likvid investering. Med de andre investeringsprodukter, skal lånene der er investeret i sælges, før det er muligt at trække pengene ud. Med Go & Grow tilbyder Bondora, at man som investor kan trække pengene ud som man har lyst. I betingelser står dog, at det kræver, at Bondora har likvide midler tilgængeligt og det er selvfølgelig fair at stille spørgsmålstegn ved som investor.

Hjælp fra pengepugeren

Om lige præcis denne bekymring, har Pengepugeren skrevet følgende på baggrund af et visit hos Bondora:

“Adspurgt om denne bekymring svarede Matthew, at der til daglig ikke er alvorlig risiko for, at man ikke kan hæve sine penge. Med knap 50.000 investorer er der altid efterspørgsel efter flere investeringer.

En situation med utilstrækkelige likvider vil først opstå i tilfælde af et såkaldt bank run. I følge Matthew er denne risiko begrænset ud fra følgende rationale: Et bank run skyldes typisk makroøkonomiske omstændigheder i et specifikt land. Da Bondora har investorer fra over 85 lande, vil risikoen for et altomfattende bank run være mindre end for en typisk national bank. Ikke desto mindre er dette dog en risiko, man bør være bevidst om.

Hidtil har ingen været forhindret i at kunne trække deres penge ud fra Go & Grow, og personligt ville Matthew føle sig tryg ved at placere fx opspring til bryllup, ny bil eller lignende i Go & Grow.”

På den måde kan en investering af denne type anses som en art opsparing med ganske gode renter og naturligvis højere risiko end at sætte pengene ind på en bankkonto til 0% i rente. Man investerer altså pengene i en slags pulje, hvorfra man til enhver tid kan hæve pengene igen.

Investerer du igennem Bondora og hvad er dine erfaringer?


Reklamelink

 • 🤖 NORD.investments – Simpel investeringsrobot
 • 🏦 MyBanker – Find en bank der passer til dig
 • 💵 Coinbase – Simpleste app til Bitcoins. Få 10$ i Bitcoin.
 • 🏡 Kameo – Dansk platform til ejendomsinvestering
 • 🏎 Fastspeed – Billigt og hurtigt internet
 • 📱 Greentel – Billigt og miljøbevidst mobilabonnement
 • 🥦 HelloFresh – Spar op til 550 kr. på dine to første måltidskasser

8 kommentarer til “Bondora”

 1. Tak for en fin gennemgang af Bondora.
  Jeg har også valgt Go & Grow, og din artikel har bestyrket mig i mit valg.

  1. Hej,

   Tak! Det var godt, så kan du føle dig mere tryg 🙂 Jeg tænker det samme om andre, der også vælger dette produkt. Jo flere vi er, jo bedre bliver Go & Grow og jo mere likviditet vil Bondora have.

   /Sune

  1. Hej Asger,

   Nej det har jeg heller ikke spottet, men bruger man eksempelvis Go & Grow er det jo også et lidt andet type produkt end så mange andre Crowdlending tjenester tilbyder, så kombineret med eksempelvis en Mintos auto invest og buy back, så kan man få spredt risiko på flere parametre.

   /Sune

 2. Hej Sune

  Om man må spørge, hvad er din rente på pt?

  “Op til” giver jo kun plads til bevægelse i nedadgående retning.

  /John

  1. Hej John,

   Jeg får helt simpelt 6,75% fordelt sådan, at der går rente ind hver dag. Jeg tror, at de laver den der “op til” som en rygdækning i forhold til, hvad der kan ske i nedgangstider. Det er jo ikke så kendt, hvordan crowdlending klarer sig under kriser eller recessioner.

   /Sune

 3. Henrik Møller Hausgaard

  Hej Sune,

  Hvordan overfører du midler til hh. Bondora Go & Grow og Mintos??

  Jeg synes jeg har læst lidt forskelligt om TransferWise, Revolut, VISA og almindelig bankoverførsel. Må ærlig talt sige det er forvirrende for nybegynder mig. Jeg vil overfører en mindre sjat (omkring 500 kr.) til de 2 ovennævnte platforme, for at teste det af. Så omkostninger for overførsel, kunne jeg godt tænke mig tænkt med ind i.

  Hvad benytter du – hvordan og hvorfor?? 🙂

  Din tilgang til helt simpel og passiv investering tiltaler mig. Det kan godt være man kan opnå et bedre afkast ved f.eks. stock-picking, men med en lille familie og fuldtidsarbejde, passer det ikke lige så godt sammen. For mit vedkommende.

  Jeg er spændt på at læse dit svar og håber det kan hjælpe mig med at træffe en beslutning om hvordan jeg vil overfører til crowdlending platforme.

  /Henrik

  1. Hej Henrik,

   Jeg bruger Revolut til Mintos, da det er simpelt og billigt… som i koster ikke noget. I Revolut appen kan jeg veksle til Euro og de kan overføres til Mintos. Til Bondora kan jeg bare bruge mit VISA kort, så det er endnu nemmere. Bondora er klart det simpleste produkt og kræver mindst muligt tid. Procenterne er også lidt lavere, men netop simpliciteten i deres produkt tiltaler mig meget.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.