Divercificeret portefølje – hvad er i kiggerten ud over aktier og obligationer

Jeg har tidligere været inde på eksempelvis crowdlending og hvordan jeg påtænkte at gøre det til en del af min samlede investeringsportefølje. Der er jeg ikke nået til endnu, men i dette indlæg vil jeg se lidt nærmere på, hvilke typer investering jeg har i kiggerten for fremtiden.

Den nuværende portefølje

Min samlede investeringsportefølje som den pt. ser ud indeholder mestendels aktier, nogle obligationer, kontanter i form af en opsparing, en meget lille del ETFer og lidt bitcoins. Bitcoins har jeg ikke beskæftiget mig med på bloggen endnu, men det skal nok komme. For nuværende ser min samlede investeringsportefølje, i runde tal, således ud:

Der er dog 2 typer af investeringer jeg har kig på som endnu ikke indgår her i porteføljen.

Lån og ejendomme

En form for investering der ser interessant ud er crowdlending, hvilket ganske enkelt er at låne penge ud imod at modtage en rente som betaling. Denne investeringsform har haft særdeles meget vind i sejlene i udlandet de seneste år og er ny også begyndt i Danmark. Der findes flere forskellige platforme til dette, men jeg har mest set på og undersøgt Lendino. Her låner man, indtil videre, pengene ud til mindre virksomheder. Jeg har endnu ikke kastet mig ud i at bruge Lendino, men det er i pipeline som en investeringsmulighed i den relativt nære fremtid.


Reklame

Jeg bruger Nordnet til at bygge min frihedsportefølje.

Brickshare er en dansk fremadstormende platform for ejendomsinvestering.

Fremtidens bank er digital, fremtidens bank er Lunar.


Den anden form for investering jeg har kig på er ejendomsinvestering. Der er mange måder at investere i ejendom eksempelvis ved at købe et hus, leje dette hus ud eller købe aktier i et selskab der investerer i ejendomme. At købe ejendomme og stå for udlejning er en jungle af dimensioner i Danmark. I udlandet og specielt USA gør mange der søger finansiel uafhængighed brug af udlejningsejendomme, så jeg har søgt en måde at kunne gøre noget lignende i Danmark.  Der er dog ingen af disse investeringsmåder der helt passer til mig på nuværende tidspunkt. Et hus er nok på tale engang i fremtiden, men ikke for nuværende. Derfor er Brickshare en meget interessant mulighed for mig. Brickshare er startet af junaid ahmad, som har en fortid i Danske Bank og er en platform for investering i ejendomme. Som investor skyder jeg penge i køb af ejendom, Brickshare står så for at købe og udleje ejendommen og jeg modtager løbende lejeindtægt og får del i overskud ved salg. Det lyder umiddelbart perfekt i forhold til det jeg leder efter, så jeg holder nøje øje med projektet og glæder mig til, at de launcher deres platform.

Fremtidens portefølje

Fremtidens portefølje kunne derfor komme til at indeholde følgende pr. 100.000 kr.:

Vægtningen er jeg ikke helt afklaret med endnu, men det er nok ikke helt ved siden af. Det vil betyde en noget større diversificering af mine samlede investeringer, hvilket burde være en fordel. Jeg er meget spændt på, at gøre disse nye investeringsmuligheder til en del af mine samlede investeringer og vil naturligvis skrive om mine erfaringer hermed. Foreløbigt er mulighederne dog blot det, muligheder.


4 tanker om “Divercificeret portefølje – hvad er i kiggerten ud over aktier og obligationer”

    1. Hej Frederik,
      Det korte svar må være, det ved jeg ikke. Jeg er ikke med i betaen, så jeg har ikke adgang til at se det projekt(bolig), de er startet ud med. Jeg vil selvfølgelig skrive noget mere om det, så snart jeg har adgang til mere information.

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.