Four pillers of freedom

Jeg faldt over en ny blog den anden dag www.fourpillarfreedom.com, som jeg synes var rigtig interessant. Læs med her og find ud af hvordan frihed består af fire grundelementer.

Helt basalt set er præmissen, at få at opnå frihed, skal ens passive indtægter > ens udgifter. Det er da til at tage at føle på og præcis hvad jeg godt kunne tænke mig. For at nå derhen er der basalt set, ifølge bloggen, to ting man skal gøre: skære ned på udgifterne og øge indtægterne.

– udgifter

+ indtægter

For at hjælpe med et fokus på disse opstiller personen bag bloggen, the four pillars of freedom: Pillar I: Philosophy, Pillar II: Psychology, Pillar III: Work Ethic og Pillar IV: Finance. De eksemplificeres yderligere således:

Pillar I, Philosophy: Purpose, Stoicism, Values

Pillar II, Psychology: Materialism, Relationships, Human Behavior

Pillar III, Work Ethic: Mastery,  Habits,  Simplicity

Pillar IV, Finance: Index Funds, Dividend income, Automated investing

Som det forklares så beskæftiger de to første søjler sig med at mindske udgifter og de to sidste med at øge indtægter. Ser vi på de fire søjler, har vi her at gøre med nogle rammer der dels er meget grundlæggende og dels temmelig filosofiske af natur. Det kan jeg personligt rigtig godt lide, men for nogle kan det forekomme relativt langt fra en praktisk virkelighed. Eksempelvis er det vigtigt for mig, at der er en mening med min vej mod finansiel frihed, ellers bliver det svært at holde kursen. Det er vigtigt for mig ikke at have et stort fokus på at eje mange materialle ting. Simplicitet er nærmest et mantra for mig og ikke kun i forhold til arbejde. Den sidste del vedrørende finanser, føler jeg at jeg har relativt godt styr på, i hvert fald når det gælder investeringer. Dog tænker jeg en del over, hvordan jeg kan skabe andre indtægtskilder. Et andet aspekt af arbejde kunne være, at finde en måde at arbejde mindre eller et arbejde der ville passe bedre til en situation, hvor jeg ikke er nødsaget til at arbejde.

Jeg har i hvert fald tænk mig, at læse med på denne blog og vil også anbefale andre det. Jeg synes det lader til, at personen bag bloggen gør sig nogle særdeles gode tanker.


Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.