Frinans og de ikonografiske knapper

Som nogle måske har bemærket, så har jeg leget lidt med ikoner og knapper på siden og bloggen det sidste stykke tid. Det vil jeg gerne fortælle jer lidt mere om.

Forsiden

På forsiden har jeg lavet tre knapper, som gerne skulle gøre det nemmere for nye besøgende at finde hen, hvor der er noget værdi at hente, noget jeg producerer/vedligeholder. De tre knapper ser således ud:Der er et link til at købe min bog Simpel investering, et link til bloggen og et link til mit forum på Facebook, som nu har krydset 8.000 medlemmer, hvilket i sig selv er ret vildt. Jeg er på ingen måde grafiker, men jeg synes resultatet er blevet ret godt. Knappen til bloggen har jeg ikke selv lavet, det er husgrafikeren, den kommende Fru Frinans, der har været i gang dér. Jeg vil dog gerne kunne lave det meste selv, lyder det bekendt fra andet jeg skriver om? Så derfor har jeg leget videre med sådan nogenlunde samme udtryk og jeg er ret godt tilfreds med resultatet. Sagt på en anden måde har jeg gjort, hvad jeg kunne for at kopiere fremtidige Fru Frinans koncept til en knap. Det ligner knapper og de inviterer til, at man som bruger trykker på dem. At det er med til at løfte siden rent grafisk, er kun et plus.

Affiliate links

Et andet sted, jeg har sat kraftigt ind, er i forhold til affiliate links. De fleste af dem jeg samarbejder med laver forskellige bannere, man kan bruge, men jeg synes de stjæler for meget opmærksomhed og dermed ødelægger læseoplevelsen lidt. Derfor har jeg i længere tid brugt en knap fra Wordpres, der ser sådan ud:

Men med mine nye mad skills ud i det grafiske, kastede jeg mig over at lave nye knapper til affiliate links også. Har I besøgt nogle af blogindlæggene på det seneste, er i med sikkerhed stødt på dem. De ser sådan her ud:


Reklame


Jeg blev lidt over-ivrig, da jeg først havde lavet dem og skød dem ud over alt jeg kunne i indlæggene, hvilket også ødelagde læseoplevelsen lidt. Jeg har derfor lavet en reklameblok, som kun indeholder tre ting, som dog kan udskiftes, såfremt jeg skulle få lyst til det. Den ser pt. sådan her ud:Reklame

NORD.investments

Er du mere til, at andre gør-det-for-dig end, at du gør-det-selv, når det kommer til investeringer, så er NORD.investments løsningen for dig.Min tanke er, efter konsultation med min bedre halvdel, der er meget på brugerens side, at blogindlæg som udgangspunkt kun indeholder denne ene reklameblok. Dermed vil indlæggene ikke være fyldt med alle mulige reklamer og som læser skal man kun hoppe forbi ét sted, hvis man ikke er interesseret. Det er især godt på mobilen, hvor mange reklamer kræver en del scroll. Knapperne er også blevet gjort lidt mindre her. Jeg har brugt farver fra virksomhederne selv, således at den ret minimalistiske stil stadig tager hensyn til virksomhedernes visuelle identitet. Det lød alt sammen meget flot, men jeg synes faktisk, at resultatet er blevet ret godt.

ved at lave én reklameblok der går igen i alle indlæg, men som kan redigeres uafhængigt af hvert enkelt indlæg, er det nemt for mig at skifte ud i blokken, enten permanent eller med aftaler der passer til en bestemt højtid eller kampagne. Det synes jeg selv er ret smart og det kræver et minimum af vedligehold fra min side. I indlæg der handler specifikt om en service jeg har en affiliate-aftale med, vil knappen for denne aftale ofte gå igen flere steder i indlægget.

Jeg påtænker at genopfriske inspirationssiden og så kan den indeholde alle affiliate-aftalerne, så læserne har mulighed for at se dem alle ét sted.

Afslutning på blogindlæg

Sidst, men ikke mindst, har jeg lavet tre knapper, der dels er at finde på forsiden, men ellers vil være afslutningen på et indlæg. De ser sådan her ud:Det læser andre lige nu

Madbudgettet
Portefølje - Hvad er det?
Dollar Cost Average
Sparindex DJSI
Måneden der gik juni 2020
Sparindex Globale Aktier
Passive fonde - Se de bedste passive fonde her
Nordnets månedsopsparing


Den første fører til et tilfældigt indlæg, den anden til arkivet og den sidste til inspirationssiden. Det er lidt som med Fakta, jeg vil så gerne have, at I bliver lidt længere. Et tilfældigt indlæg kan være en måde at udforske siden og alt det jeg har skrevet igennem tiden. Arkivet gør det lidt nemmere at se indlæggene i alt sin helhed. Jeg blev overrasket over, hvor meget jeg reelt har skrevet, sidst jeg kiggede. Det er helt vildt. Inspirationssiden kunne jeg godt tænke mig at gøre mere ud af og jeg synes det er, eller bør være, et naturligt sted at søge hen. Det må jeg få gjort mere ved.

Det var lidt et kig om bag ved bloggen og dermed et mindre kig ind i, hvordan jeg kontinuerligt udbygger frinans.dk og mine tanker herom.

Er det interessant også at læse om den slags?

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.