Frinans opdatering #24 juni 2018

Det er har været d. 1 juli og det er derfor tid til en opdatering.

Juni 2018

Endnu en rigtig god måned i frinansregi såvel som på andre fronter. Jeg er kommet i gang med indlæggene om investering for begyndere, som jeg har brygget på i lidt tid. Jeg oplever mange, der søger vejledning til at komme i gang med investering, så forhåbentlig kan jeg være med til at hjælpe dem. Derudover har jeg holdt et oplæg i Moneypenny-regi. Det kommer vist på Youtube på et tidspunkt, så det linker jeg selvfølgelig til, så snart det er tilgængeligt. Yderligere har jeg udfordret mig selv til at beskrive min investeringsstrategi på en post-it, hvilket både var sjovt og ret udfordrende. Den kan sikkert udbygges, ændres og optimeres yderligere, så måske der kommer en version 2.0 på et tidspunkt. Sidst men ikke mindst er der flere der har spurgt til, hvorfor jeg ikke længere skriver, hvad mine investeringer er værd. Jeg var egentlig gået væk fra det, fordi jeg synes fokus burde være på allokeringen af aktiver og ikke værdien, men fra i dag genintroducerer jeg altså at opsummere værdien af mine investeringer.

  

Blogindlæg udgivet denne måned

 

Aktie- og obligationsporteføljen

Ikke meget nyt at fortælle, men lad os alligevel se på investeringerne.

Handler

Jeg har købt INDEX Globale Aktier Min. Risiko og INDEX Emerging Markets som jeg plejer.

Beholdning

Beholdningen fordeler sig nu således:

Udvikling

Udviklingen har igen været positiv som det også fremgår af grafen. Når det både går godt og er nemt, så er det ikke svært at være investor. Danmark isoleret set har igen haft en lidt hård måned som det fremgår af billedet, hvor det ledende danske C25 indeks er afbilledet. Den mere balancerede og diversificerede portefølje jeg har, adskiller sig i sådan en tid fra et rent aktieindeks, som oven i købet er relativt småt. Jeg er godt tilfreds med, hvordan porteføljen klarer sig.

Andre investeringer

Mintos

Mintos kører helt af sig selv og jeg bruger ikke meget tid på det. Det er virkelig en nem måde at investere på. Se mit indlæg Crowdlending med Mintos, hvis du er interesseret i mere om  min crowdlending investering.

Ellers består andre investeringer af:

  

Opsparing

Kontanter/kontopenge

Jeg har sparet lidt op på en opsparingskonto, helt som jeg plejer at gøre hver måned.

Bitcoin

Bitcoin gør som Bitcoin gør. Jeg er i Bitcoin på den lange bane og er “ligeglad” med udsving i pris. Se siden Bitcoin, hvis du er interesseret i mere.

Gæld

Ingen gæld afbetalt denne måned.

 

Frinansimperiet

Der er flere der har kontaktet mig eller kommenteret om, at det er ærgerligt, at jeg er gået væk fra at vise den samlede værdi af mine investeringer. Så derfor, tilbage, by popular demand, fordeling og værdi.

Samlet værdi af mine investeringer og opsparinger: 415.000 kr. + en pension.

  

Opsparingsrate

Opsparingsraten var ret heftig denne måned og endte på 70%.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.