Frinans opdatering #41 november 2019

Det er blevet d. 1. og det betyder, at det er tid til en opdatering

November

November har været en spændende måned. Jeg er blevet færdig med og har udgivet 2. udgave af Simpel investering. Jeg var egentlig i gang med min bog nr. 2 under overskriften Økonomisk uafhængig, men da jeg nåede til et kapitel om investering, så gik jeg naturligt nok tilbage til den bog jeg, havde udgivet om emnet. Det medførte, at jeg gav selve tilgangen en overhaling, hvilket i mit tilfælde typisk betyder, at det bliver simplificeret yderligere.

Da jeg var godt i gang med den øvelse blev det klart for mig, at jeg burde udgive en 2. udgave af selve bogen Simpel investering. Det kastede jeg mig over og i processen skiftede jeg Saxo Publish ud med Books on Demand, hvilket jeg er glad for. Der er mange ting der har irriteret mig ved Saxo Publish og umiddelbart er det gået noget nemmere med Books on Demand som forlag.

Personligt er det lidt en milepæl at udgive en bog, også en udgave nr. 2. En blog er et sjovt og brugbart medie og jeg bruger selv meget tid på diverse blogs skrevet af andre, men der er et eller andet over det at udgive en bog, som føles som noget særligt. Der er forskel på et digitalt og et fysisk produkt. Derudover er jeg også stolt af resultatet. Det er den bog om investering, jeg gerne selv villet have haft fingrene i, da mine øjne åbnede sig for emnet. Det er simpelt, holdt kort og præcist, men også med en tilpas dybde. Jeg vil mene, at alle kan være med på det niveau bogen kræver og det er en vigtig pointe for mig.

Så står du og mangler en julegave eller et ønske, så er det her måske noget for dig:

Blogindlæg udgivet

Net Worth

Udviklingen i net worth siden sidste måned:

Det går støt og roligt den rigtige vej. Jeg er i gang med et indlæg om en formuemodel, så her vil jeg prøve at åbne begrebet lidt mere op.

Portefølje

Min investeringsportefølje:

Mine investeringer består af:

Ud over investeringerne har jeg også opsparing, som fordeler sig på følgende aktiver:


Reklame

Reklame

Reklame


Opsparingsrate

Sådan så opsparingsraten for november ud, sammenlignet med mit gennemsnit:

Så det må i den grad siges at have været en gennemsnitlig måned. I forhold til modellen jeg har brugt, så har jeg indsat nogle farver, der kan være med til at give en indikation af resultatet. Alt over 50% er godkendt, synes jeg.

Månedens anbefalinger

The Lightning Network: Why I Quit the Bond Market for Bitcoin: Rigtig godt indlæg, der kort og ret præcist skildrer, hvorfor Bitcoin er så interessant og især, hvorfor Lightning Network er det. Bitcoin i sig selv viser sig mere og mere som Store of Value, værdiopbevaring, den ene halvdel af penges formål, som er gået tabt med FIAT valutaer. Lightning Network, som kan anskues som et andet lag oven på selve Bitcoin protokollen, bringer Medium of Exchange, byttemiddel, i spil i stor skala. Således vil Bitcoin i samspil med Lightning Network skabe et valutasystem, hvor pengene både er gode til at opbevare værdi over tid og som byttemiddel. Spændende!


3 tanker om “Frinans opdatering #41 november 2019”

    1. Hej Johan,

      Det ville jeg personligt ikke bryde mig om. Investering for lånte penge passer ikke til min risikotolerance. Men jeg er stødt på flere, der glædeligt løber den risiko, så det er ikke uset.

      /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.