Danskerne ligger i global bund på hjemmearbejde.
“Under coronapandemien var det rigtig stort, men nu ligger danskerne i den globale bund, når det kommer til hjemmearbejde.
I snit arbejder danskerne 0,9 arbejdsdag hjemmefra pr. uge. Det er kun det halve af canadierne, der topper med 1,9 hjemmearbejdsdage pr. uge. Det fremgår af en ny rapport fra WFH Research.
Du kan se en sammenligning af landene herunder.

40 lande er med i opgørelsen. Storbritannien, USA og Tyskland ligger efter Canada i toppen med 1,8, 1,6 og 1,6 hjemmearbejdsdage hver uge. Finnerne arbejder 1,7 dage hjemme ugentligt, svenskerne 1,3 dage og nordmændene 0,9 dage ligesom danskerne. Kina og Sydkorea ligger helt i bund med henholdsvis 0,6 og 0,5 hjemmearbejdsdage.”
Sådan skriver skriver Berlingske.
Nu kender jeg ikke indgående til debatten om arbejde i andre lande, men herhjemme har danske politikkere fra især Socialdemokratiet været meget efter de danskere, der ønsker mindre hamsterhjul og mere fritid.
Der har været en meget klar tilbage-til-samlebåndet retorik for ellers falder velfærdsstaten fra hinanden.
Det tror jeg godt kan være en medvirkende årsag til, at danskerne arbejder mindre hjemmefra end andre.
Udskamning.
At have et fokus på, at livet kan og bør indeholde et fokus på andet end at arbejde mest muligt, er ganske enkelt polariserende.
Vildt.
At opfatte et arbejde som bare… arbejde og måske endda noget, du kunne tænke dig lidt mindre af, er, i mangel på bedre sammenligning, en kættersk tanke i velfærdsstatskulten.
Skræmmende.
Hvis du som jeg ligefrem ytrer dig om et ønske om tidlig pension, så er du nærmest en landsforræder.
Det er nok ikke den eneste årsag til, at danskerne i mindre grad arbejder hjemmefra, for den slags er altid mere komplekst end én faktor, men alligevel.
Vi får tudet ørene fulde, at arbejde og gerne mere af det, er svaret på alle vores problemer.
Er vi stressede? Mere arbejde, så der måske kan blive råd til mere velfærd.
Krigen i Ukraine? Mere arbejde, så vi kan købe krudt og kugler fra… ja det er vist ikke helt på plads.
Har børnene det dårligt i institution? Mere arbejde!!!
Hvis arbejde er så sundt, så giv det til de syge, som Jacob Haugaard engang sagde.
Arbejder du mere eller mindre hjemme end gennemsnittet?
Reklame
Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
Firi – Nordens største kryptobørs
Lebara – Danmarks billigste mobilabonnement
YouGov – Tjen penge på din mening
FindBank – Find den bedste bank
FindForsikring – Få en billigere forsikring
FindElpriser – Få 3 tilbud på billig strøm
Nordnet – Den bedste månedsopsparing
Få en mail, når jeg udgiver noget nyt 👇
Jeg er got nok overrasket over det er så lavt, i alle lande…. bliver lige nu ret glad for at arbejde et sted, hvor man har 2-3 arbejdsdage hjemme fra 🙂
2-3 arbejdsdage er oftest det jeg hører, at folk ønsker, så det kan jeg godt forstå, at du er glad for 😊
Jeg er rigtig glad for mine mindst 3 dage hjemme ugentligt, MEN det er bekostning af at min løn er dårlig. Så jeg prøver virkelig at opveje fordele og ulemper. Ved mere hjemmearbejde sparer jeg tid i offentlig transporten, samtidig kan jeg i højere grad flytte lidt længere væk og dermed bo i em billigere bolig. Samtidig er det meget nemt for mig at starte tidligt og slutte tidligt og føle jeg here mere fritid. Som introvert, så tager det meget af min energi både med offentlig transport (eller bil, hvis man har det) og være “på” socialt på kontoret. På den lange front har det en stor betydning at jeg bliver i et job, hvor den årlige lønstigning svarer til inflation og jeg allerede nu ligger ca. 6-10.000 kr (før skat) lavere end hvad jeg bør.
“Som introvert, så tager det meget af min energi både med offentlig transport (eller bil, hvis man har det) og være “på” socialt på kontoret.”
Det kan jeg sagtens genkende!
Tæller vist den “rigtige” vej i den statistik med 1-3 arbejdsdage på kontor fordelt over 10 dage. Passer mig fint med småbørnsliv. Arbejdsmæssigt ville det dog klart give mening med flere kontordage, men nu er mit kontor så 100 km væk 🙂 tænker lokation spiller en væsentlig rolle, så som altid er den slags statistik noget unuanceret.
Kontor ligger i Fredericia, arbejde er i it, så de er nok også nødt til at øge radius for potentielle medarbejdere betragteligt meget ifht firmaer fra København og Århus, ikke mindst hvis kvalitet af medarbejdere også er en faktor.
Tænker det kommer an på mange parametre hvordan de enkelte firmaer har deres politik.
Gode betragtninger 😊