Iconomi

Iconomi Frinans

Iconomi er en platform til investering i kryptovalutaer, lidt som vi kender det med fonde fra aktieverdenen. Læs med og bliv klogere på, om det er noget for dig.

Indlægget er at betragte som en reklame for Iconomi. Alle links til platformen er affiliate links.

Iconomi har været på banen i nogle år og jeg har faktisk været med mere eller mindre fra starten af. De har for nyligt relanceret deres service og side, så læs med og find ud af, om det er en investering værd for dig.

💰 Om Iconomi

Bitcoin er bannerføreren for en bred vifte af kryptovaluta. Fra aktieverdenen kender vi til muligheden for at investere i passive fonde, der investerer i aktierne i et index. På den måde kan du som investor få mange aktier i porteføljen uden at skulle udvælge specifikke aktier selv, hvilket du i øvrigt heller ikke kan, hvis formålet er at klare sig bedre end indekset.

Iconomi er kryptoverdenens svar på en investeringsforening a la Sparindex, Danske Invest eller lignende.

På platformen kan du investere i de enkelte kryptovalutaer, hvis du skulle være interesseret i det, men du kan også investere i et væld af forskellige fonde. Disse fonde indeholder mange forskellige kryptovalutaer og på den måde fungerer fondene lidt på samme måde, som fonde der investerer i aktier.

At kalde det fonde kan være at strække den klassificering lidt langt, men det er gjort for forståelsens og sammenligningens skyld. I princippet er det en privatperson, professionel investor, investeringsforening eller lignende der sammensætter en portefølje og denne kan du som investor kopiere som investering. Der kan naturligvis være stor forskel på, hvordan sådan en fond er sammensat og hvorfor.

Reklame

Iconomi

Iconomi er en platform til investering i kryptovaluta. Du kan investere bredt i forskellige “fonde” og på den måde nemt tilføje mange forskellige kryptovalutaer til din portefølje.

📱 Dashboard

Når du er oprettet hos Iconomi og logger ind, bliver du mødt af dit dashboard. Mit ser sådan her ud:

Iconomi dashboard

Her kan du se lidt information om, hvordan du har overordnet set har klaret dig og hvad din portefølje består af. I forhold til performance, ses det tydeligt, at jeg åbnede min konto, da hele kryptomarkedet mere eller minde var på sit højeste, hvilket selvfølgelig for nuværende giver nogle temmeligt røde tal. Det siger også lidt om risikoen med den her slags investeringer. Stor risiko og stort potentiale.

I menuen ude til venstre kan du overføre midler og finde strategier at investere efter. Det er disse strategier, der er at sammenligne med fonde.

Under Discover er det muligt at søge alle potentielle strategier frem og under Crypto Strategies samles dem, der har performet bedst under forskellige overskrifter. Det er alt sammen meget lækkert lavet og det er nemt at finde rundt i.

Reklame

Iconomi

Iconomi er en platform til investering i kryptovaluta. Du kan investere bredt i forskellige “fonde” og på den måde nemt tilføje mange forskellige kryptovalutaer til din portefølje.

📈 Eksempel på en fond

Som det fremgår af mit dashboard, har jeg to fonde i porteføljen hos Iconomi. Lad os kigge nærmere på den ene af dem, COINBEST 1.

Iconomi COINBEST I

Går du ind på selve fonden, er der en række informationer. Op ved logoet kan du se et lille blåt flueben, som indikerer, at Iconomi har verificeret, at der er tale om en professionel investor. Du kan se, hvor mange penge der følger strategien og antallet af copies, investorer der kopierer strategien. Det jeg med lidt kunstnerisk frihed har kaldt en fond.

Til højre for kan du se udviklingen på en graf og herunder din egen investering i fonden.

Du kan se, hvor høje fees der tages for at følge strategien, at sammenligne med ÅOP som omkostninger for en fond. Der vil være et news feed tilgængeligt, som jeg forventer vil blive brugt en del mere, men da platformen er helt nylanceret, er der flere af de professionelle investorer, der står bag strategien, der ikke har taget den del i brug endnu.

Sidst, men absolut ikke mindst, kan du se indholdet af fonden. Det er de kryptovalutaer du vil investere i, hvis du følger strategien.

Går du ind på den enkelte kryptovaluta, kan du blandt andet se, hvad de forskellige investorer skriver netop nu om den kryptovaluta.

Reklame

Iconomi

Iconomi er en platform til investering i kryptovaluta. Du kan investere bredt i forskellige “fonde” og på den måde nemt tilføje mange forskellige kryptovalutaer til din portefølje.

💁‍♂️ Konklusion: Skal du investere igennem Iconomi?

Iconomi er en ret genial løsning, hvis du er interesseret i at sprede dine investeringer, når det kommer til kryptovaluta. Ligesom det gælder med fonde og aktier, så gør Iconomi det muligt for dig at investere på tværs af en hel aktivklasse uden nogen form for indsigt i, hvad de enkelte kryptovalutaer kan eller ikke kan. Det er uhyre nemt at bruge og generelt er der en stor gennemsigtighed på platformen.

Så Iconomi er for dig, der ønsker eksponering bredt set i kryptovaluta og ikke er interesseret i at sidde og udvælge de enkelte kryptovalutaer selv.


Reklame

💜 NORD.investments – Få en gratis investeringsplan
💰 Firi – Nordens største kryptobørs
📱 Lebara – Danmarks billigste mobilabonnement
🤕 Find forsikring – Få en billig forsikring

4 kommentarer til “Iconomi”

 1. Hej Sune.

  Følger med interesse din blog og synes det er et fedt projekt du har gang i!
  Vi skal til og i gang med at putte lidt penge i crypto, og har nogle spørgsmål, du måske kan hjælpe med. Hvis ikke er det helt ok, men kender ikke mange, der ved noget om cryptovaluta.

  Kender du nogle børser, der er særligt gode med stort udvalg af de mindre valutaer?
  Kender du en wallet, hvor man kan opbevare forskellige typer valuta, som virker god og sikker?
  Har du bud på upcoming valutaer der er klar til et spring i 2018?

  Mvh Mikael

  1. Hej Michael,

   Mange tak for det 🙂

   For hvert kryptoarktiv på https://coinmarketcap.com kan du se, hvilken børs den kan handles på. Hvis du har nogle bestemte i sigte, er det et godt sted at finde ud af, hvordan du kan handle den. Du skal ikke kigge på mange forskellige for at få en fornemmelse for, hvilke børser der går igen. Jeg har ikke ret meget erfaring med mange af dem. Jeg har brugt Poloniex lidt, men ellers bruger jeg Coinbases Gdax og danske Coinify. Jeg tror ikke, at jeg er kvalificeret til at udtale mig om sikkerheden sådan helt entydigt. Generelt kan man måske sige, at er der tale om større beløb, og så må man selv definere, hvad det er, så er en online Wallet måske ikke at foretrække til alle ens aktiver. Handler det om mindre beløb så er de sikkert fine. Coinbase er en meget nem Wallet at bruge, men ønsker man et større udbud så har jeg fine erfaringer med Jaxx til iOS og hører kun godt om Coinimi til Android. Jeg har ingen bud på nogle højdespringere og holder mig selv fra at prøve at finde den gyldne billet imellem de mange muligheder. Det er blandt andet derfor jeg har kigget lidt ekstra på en platform som Iconomi.
   Held og lykke med kryptoeventyret 🙂

   /Sune

  1. Hej Kristian,

   Mange tak 🙂

   Nej, dem kender jeg ikke. Generelt er jeg lidt loren ved, hvorvidt det for private kan betale sig at mine. Jeg gør det i meget lille grad med Minergate, men det er egentlig mest for sjov.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.