Alt-i-en-løsninger

Kært barn har mange navne. I dette tilfælde robotinvesteringer, robotrådgivere eller indeks+. Der er tale om en alt-i-en-løsning, hvor du som investerer investerer i ét produkt som så indeholder, depot, risikojustering, allokering, rebalancering og oftest også rådgivning i forhold til de underliggende aktiver. De underliggende aktiver er typisk aktier og obligationer i form af ETFer eller investeringsforeninger. Det er naturligvis dyrere end at købe de underliggende aktiver selv, men man får som nævnt også andet med i pakken således, at løsningen kan betegnes som en alt-i-en-løsning.

Affiliate links er markeret med *

 

Danske alt-i-en-løsninger

 

Downloads

 

Omkostninger

Omkostningerne er naturligvis dyrere end de underliggende aktiver, da de er pakket ind i både en service og en platform. NORD har lavet en fin sammenligning, som vi passende kan tage udgangspunkt i, når det gælder en sammenligning af omkostninger:

  • June: 0,8%
  • NORD: 0,62%-0,97%
  • Darwin: 0,79%-1,02%
  • Sparindex: 0,70%-0,85%
  • Munnypot: Varierende, men højere end de andre. 1%-1.7% i følge en Børsen artikel. (ikke inkluderet i NORDs sammenligning)
  • Nora: Ukendt

 

Til sammenligning så koster de fleste af de underliggende ETFer 0.2% i omkostninger. June viser rigtig fint på deres side, hvad de samlede omkostninger på 0.8% består af:

 

Hvem henvender investeringsproduktet sig til

Denne form for investeringsprodukt henvender sig til investorer der enten ikke har tid eller lyst til at sætte sig ind i, hvordan de kan gøre tingene selv. Så grundliggende kan man stille sig selv spørgsmålet om man er en gør-det-selv-type eller om man i stedet ønsker en alt-i-en-løsning.

  

Hør mere

 

Jeg har en lille investering i June for at kunne følge med i udviklingen og for at forstå denne type produkter. Jeg er klart en gør-det-selv-type, så derfor er det ikke mig et sådan produkt henvender sig til. Det betyder ikke, at jeg ikke synes det er nogle gode produkter. Jeg tror der er rigtig mange potentielle investorer derude, for hvem disse produkter er den helt rigtige måde at investere på.