June – nyeste skud på stammen fra Danske Bank

Danske Bank har de senere år udviklet en del nye produkter. Et af dem er June til nem og billig(ere) investering. Jeg er blandt de første 200 til at betateste June så læs med her, hvis du vil vide mere om produktet.

Hvad er June

Formelt set er det en investeringsforening som investerer igennem brugen af ETF’er. Som bruger svarer jeg på en række spørgsmål, hvilket fører til en anbefaling af en porteføljetype at investere i. Herefter kan jeg overføre penge til min June-konto og så er jeg sådan set i gang. Som minimum skal man overføre 100 kr., så det har jeg gjort. Der findes pt. 6 forskellige June porteføljer rangerende fra defensiv over mod opportunistisk. Jeg blev anbefalet ‘June Progressive Class J-dkk’, så det er den jeg har valgt. Jeg er nok blevet anbefalet en relativt højrisiko forening fordi jeg gerne investerer med høj risiko (større andel af aktier), ikke har ret meget gæld og har meget stort råderum i min økonomi.

Beskatning ved brug af June

Da der er tale om ETF’er bliver man lagerbeskattet. Det synes jeg som udgangspunkt er temmelig nederen/træls, alt efter hvor i landet man kommer fra, da det betyder beskatning af ikke realiseret gevinst. Du kan læse mere om lagerbeskatning her. Det er blandt andet denne form for beskatning, der har været diskussion om at afskaffe eller lave om på det sidste års tid. Sker det, vil June blive meget mere interessant i min optik.


Reklame

Jeg bruger Nordnet til at bygge min frihedsportefølje.

Brickshare er en dansk fremadstormende platform for ejendomsinvestering.

Fremtidens bank er digital, fremtidens bank er Lunar.


Hvad koster det?

På hjemmesiden står følgende: ‘Den endelige pris afhænger af fordelingen af din investeringsanbefaling og forventes i gennemsnit at ligge på 0,82%* årligt.’ For min specifikke forening står der 0.75%. Det er selvfølgelig mere end jeg betaler for mine indexforeninger hos Sparinvest, somligger omkring 0.6%, men det er betydeligt lavere end mange af de danske investeringsforeninger. Denne pris er for så vidt ret konkurrencedygtig. For en person som mig, der gerne gør langt de fleste ting selv, er det naturligvis stadig billigere at sætte mine penge i indexforeninger selv, men som et passivt alternativ til de aktive investeringsforeninger, har produktet en høj berettigelse.

Fremtiden

Hvis June på sigt bliver endnu billigere og beskatningen af June bliver anderledes, bliver det et meget interessant produkt for mig. Indtil videre har jeg sat 100 kr. igang og så må vi se, hvordan udviklingen i min June-portefølje stemmer overens med min Nordnet-portefølje. Indtil videre ser det bare således ud:

Disclaimer: Jeg har investeret i June, men får ingen royalties, penge, løn eller andre godter fra Danske bank for at skrive om June.


12 tanker om “June – nyeste skud på stammen fra Danske Bank”

 1. Sikkert et ok koncept hvis man ikke gider sætte sig for meget ind i hvordan investeringer fungerer. Som jeg ser det er fordelene: Intet købs-/salgsgebyr, meget begrænset behov for viden om aktier/obligationer/investeringsforeninger. Ulemperne er så: Lagerbeskatning som du selv nævner, ÅOK på ca. 0,8 er højere end Danske Invests indeksfonde, ingen mulighed for selv at vælge specifikke allokationer eller investeringsfonde.

  Jeg selv vil hellere købe indeksfonde med lidt lavere ÅOK og så betale et gebyr ved købet, men om det er bedre kommer selvfølgelig an på investeringshorisonten og beløbet.

  Hvis de skal få succes med June tror jeg de skal forsøge at fokusere på at gøre det let lige at sætte lidt penge ind. Enten med forskellige former for automatiske overførsler (ugentlig, hver gang dankortet bruges, alt over en beløbsgrænse den sidste dag i måneden eller lign.) eller markedsføre det på en måde så folk dropper at købe en kop kaffe på tanken og i stedet lige overfører 30 kroner til June.

  1. Det er nogle meget interessante tanker du har gjort dig med hensyn til videreudviklingen og eventuelt fokus. At gøre det nemt at indsætte mindre beløb tror jeg også kunne være en virkelig god ting.

 2. CopenhagenMustache

  0,8 % og lagerbeskatning?

  YAKES!

  Har set morningstar har lavet nogle test på om det rent faktisk kunne betale sig med ETF’er selvom om blev lagerbeskattet, og i visse tilfælde kunne det godt. Men det var også med en ÅOP på omkring 0,2 % ..

  0,8 % + lagerbeskatning virker da helt håbløst?

  1. Jep – af samme grund vil du, jeg og andre der ved lidt om markedet og har større summer at investere nok ikke bruge June.

   For folk der er nye og vil prøve at investere for småbeløb er konceptet smart. Investerer man f.eks. 1000 kr i June til 0 kr i gebyr og har det stående i 2 år betaler man måske 15-20 kr i alt i gebyr. Havde man i stedet investeret sine 1000 kr i en indeksfond i 2 år havde man nok betalt 29 kr i købsgebyr og 29 kr i salgsgebyr og så måske 10 kroner i omkostninger i fonden.

  2. Ja, det er som sådan også mit udgangspunkt, men hvis de har fokus på at få sænket ÅOP og reglerne vedrørende lagerbeskatning af ETFer ændres, så er det et fint investeringsprodukt. Jeg er mest med for at prøve produktet samt se og opleve interaktionsdelen.

 3. Tak for en god blog.
  Synes på ingen måde June er konkurrencedygtigt i forhold til månedsopsparing hos Nordnet, hvor man kurtagefrit kan sætte ret små beløb i indexfonde (dvs uden skattrulemperne fra ETF’er) med lavere omkostninger end June.
  Disclaimer: Har intet forhold til Nordnet udover almindelig kunde.

  1. Hej Martin.
   Tak for det. Jeg er grundlæggende enig med dig på nuværende tidspunkt. Det er også derfor jeg er med på vognen for et meget lille beløb for at kunne følge med og se, hvad produktet kan og hvad det bliver til.

 4. Pingback: Fredagsspecial – Er June et skridt på vejen mod finansiel frihed – Frinans

 5. Kristian Skadhauge

  Att Frinans og Martin 🙂

  Månedsopsparing hos Nordnet, hvor man kurtagefrit kan sætte ret små beløb i indexfonde ???
  Hvilke og hvor små beløb ? 🙂

  Jeg grøn som en østers. Syntes egentlig June lød fin indtil skatte ulempen kom på bordet.

  1. Hej kristian,

   Minimum 500 ved en handel, men hvis der står 0 kr. foretages der bare ikke nogen handel. Månedopsparingen består mest af ETFer og dernæst diverse aktive danske foreninger. Af indeksforeninger er der fire fra Sparinvest, DJSI World, Globale aktier min. ris., OMX C25 og Emerging Markets.

   /Sune

 6. Kristian Skadhauge

  ok Super 🙂

  men snakker vi ETFer – så får man det der Lagerbeskatning no mather what ?

  1. Hej,

   Ja sådan som reglerne ser ud i dag så er ETFer lagerbeskattet. Der er varslet ændringer af dette pr. 2019, men jeg kan ikke finde nogen endelig beskrivelse af implementering af de nye regler.

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.