Lunar som opsparingskonto

Lunar har introduceret Payback og bliver dermed en reel mulighed for en opsparing. Det skal vi se lidt nærmere på i dette indlæg.

Alle affiliate links er markeret med *

Edit: Lunar tilbyder ikke længere samme cashback mulighed, men er stadig min foretrukne bank både privat og til erhverv.

Som bekendt er jeg skiftet over til at bruge Lunar* både privat og i erhvervsmæssig sammenhæng. Det betyder i praksis, at Luner er min bankapp og Nykredit min bank, da Luner bygger oven på Nykredits banklicens og Nykredit som partnerbank.

Udover Lunar har jeg også en konto hos Revolut*, så jeg har en backup, hvis der af en eller anden årsag skulle være vrøvl med Luner Way. Det har der endnu ikke været, så jeg har ikke haft brug for Revolut endnu på den front, men det er rart at have en backup i baghånden.

Da jeg droppede min anden bank, Basisbank, og besluttede udelukkende at bruge Luner, havde jeg ikke noget godt sted at have min opsparing stående, da der tidligere ikke har været renter på en konto hos Lunar. Pengene har derfor blot stået på en konto hos Nordnet til 0% i rente. Jeg kunne selvfølgelig have åbnet en konto hos Santander eller Norwegian, hvor jeg ville kunne få <1% i rente, men dog lidt mere end de 0.6% jeg fik hos Basisbank, men hele formålet med at afslutte mit engagement hos Basisbank og samle det hele hos Luner Way, var netop at simplificere hele mit setup.

Da jeg er meget tilfreds med Lunar, var det derfor en positiv overraskelse, da de tidligere på ugen annoncerede et nyt tiltag, Payback.


Affiliate link *

Payback?

I princippet er payback meget simpelt:Få penge for dine penge

Som bruger får vi 1% af indestående på konto, hvis vi bruger vores kort minimum 1 gang om måneden og 2%, hvis vi også har vores NemKonto hos Luner Way.

Beregnes dagligt, Ingen bindinger

Payback beregnes dagligt og udbetales årligt. Der er ingen bindinger, hvilket giver en enorm fleksibilitet for os som brugere.

Vi kan som maksimum få bayback af 50.000 kr.

For mit vedkommende

Da jeg både har NemKonto hos Lunar og typisk også bruger mit kort minimum engang om måneden, til trods for at jeg prøver at spare, så lever jeg altså op til reglerne for at kunne få de 2% i payback.

Lunar har også lavet denne video, hvis min forklaring ikke er nok:Jeg har selvfølgelig tænkt mig at gøre brug af payback hos Lunar, så jeg flytter min opsparing dertil hurtigst muligt. Det er en god mulighed for at få lidt procenter på den del af porteføljen, jeg alligevel har tænkt mig ikke skal investeres. Et maksimum på 50.000 kr. passer fint til, hvad jeg får sparet sammen inden for den nærmere fremtid.

Har du Lunar* eller overvejer du at åbne en konto og vil du gøre brug af payback?


8 tanker om “Lunar som opsparingskonto”

 1. Spændende læsning! Jeg har selv Danske Bank og har været på vippen til at skifte til Jyske Bank her for nylig. Danske Bank tager 30 kr. om måneden for at have en konto, hvilket jeg kunne komme udover ved at skifte til Jyske Bank. MEN, så læste jeg dit indlæg om Lunar Way. Har du fået flyttet din NemKonto dertil? Jeg må sige, at jeg kraftigt overvejer at flytte al min bankaktivitet dertil. Dels pga. payback på de første 50.000 kr, dels pga. det er gratis at have konto der. At deres app er pæn at kigge på er jo så bare et plus. Dog har de ingen filialer, det er ikke et problem for dig? Jeg har ikke selv sat mine fødder i en bankfilial i flere år. Men man er jo vant til muligheden er der, skulle man have behov for det. Slutteligt kan jeg se at Lunar Way samarbejder med Nykredit. Så i tilfælde af Lunar Way som softwarefirma går konkurs er ens penge sikret igennem Nykredit, hvis jeg forstår det rigtigt?

  Mvh
  Marc

  1. Hej Marc,

   Jeg har NemKonto hos Lunar Way og tilmed en erhvervskonto også 🙂 Appen er rigtig fin og det er tydeligt, at de arbejder seriøst med hele tiden at gøre den bedre.

   Jeg har aldrig haft behov for adgang til en filial, så det er ikke noget problem. Til gengæld svarer de lynhurtigt hver gang jeg skriver, så generelt synes jeg supportniveauet er meget højt.

   Lunar Way er ikke en bank, blot en bankapp, så det betyder, at man er sikret igennem Nykredit.

   /Sune

 2. Ulla Lauridsen

  Jeg er også kunde hos Lunar Way, for jeg tjener mine penge i 4-5 klumper om året og har derfor ofte et større kontantbeløb på kontoen. Jeg har erhvervskonto hos Nordea – det koster kun det halve ifht. Lunar Way (alt hos Nordea sejler dog). Og jeg er også kunde hos Basisbank, som bliver mere og mere træls.
  Okay – mit spørgsmål, ifht. at droppe Basisbank: Savner du ikke et Dankort? Lunar Ways kort er kun et Visa-kort, og jeg har flere gange været ude for, at jeg ikke kunne betale med det.
  Desuden: Hvad gør man ifht. at flytte betalingsservice til Lunar Way? Kan man det?

  1. Hej Ulla,

   Jeg har endnu ikke oplevet ikke at kunne betale med Visa, men, hvis du oplever det, så bør det selvfølgelig være en del af overvejelsen. I forhold til betalingsservice, så kontakter man bare Luner Ways support, så kan de hjælpe med at flytte det hele. Det er helt standard og efter bogen, så det er ikke noget problem.

   /Sune

 3. Jesper Schüsler Wilson

  Hej Sune,

  Af en eller anden grund virker dit nyhedsbrev aldrig for mig – jeg får ikke beskeder om nye indlæg (heller ikke i spam).

  Du skulle vel ikke vide hvad det kan skyldes?

  1. Hej Jesper,

   Det er meget simpelt, det er fordi jeg ikke har sendt noget ud 🙂 Jeg overvejer pt. hvad jeg skal bruge nyhedsbrevet til eller om det overhovedet skal eksistere. Jeg synes bare, at jeg skrev det samme i nyhedsbrevet som på bloggen. Er det rart at få en mail, når jeg udgiver nyt indlæg?

   /Sune

 4. Hej Sune. Så vidt jeg kan se, er det med payback ikke længere gældende her i skrivende stund d. 24. december 2019…

  Bruger du stadig Lunar Way?

  Det er snart ikke til at finde ud af, hvor man skal gå hen for blot ikke at skulle betale for de mest basale ting såsom betalingskort og netbank…

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.