Millionærklubbens porteføljer i 2022

Hvordan er det gået med millionærklubbens porteføljer i 2022? Læs med og se Lars, Lau, Mads og Michaels afkast for 2022.

Hvordan er det gået med millionærklubbens porteføljer i 2022? Læs med og se Lars, Lau, Mads og Michaels afkast for 2022.


Om millionærklubben

Millionærklubben må være Danmarks mest succesfulde podcast om investering. Nu er det svært at finde specifikke og sammenlignelige tal, men mange lyttere har de i hvert fald.

Millionærklubben sendes alle hverdage 9.00 – 10.00. 

Med i programmet er en række faste eksperter med forskellige strategier, men med det til fælles, at de er aktive investorer. 

Desværre. 

For det betyder, at de udvælger aktierne selv og derfor prøver på at finde fremtidens vindere, hvilket er en elendig strategi.

Det er jo for så vidt ligegyldigt, hvad de gør for egne penge, men det betyder jo, at mange danskere tror, at det er vejen frem.

Programmets tagline er:

“Den bedste investering er den tid, du lytter”

Det er for så vidt rigtigt, hvis du er i stand til at betragte 99% af indholdet hos Millionærklubben som underholdning. En sjælden gang i mellem er der en gæst, som faktisk bidrager med noget viden, vi godt kan lære af. Men det hører til sjældenhederne. 

Lad os tage et kig på de fire eksperter i studiet og hvordan de har klaret sig i deres interne konkurrence om at skaffe det bedste afkast i 2022.

Lars Persson

Lars Persson (1970) er uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997, hvor han startede hos Delphi Economics. I 2003 blev Lars Persson ansat i NetPosten og fortsatte sin analyse med aktiemagasinet DK Trends. I 2012 blev Lars Persson selvstændig og overtog DK Trends magasinet fra NPInvestor. Lars Persson har været en fast del af Millionærklubben siden 2013.

Lars Persson er derfor en repræsentant for den aktive investeringsstrategi, der kaldes teknisk analyse. 

Teknisk analyse er basalt set en tro på, at man ved at studere graferne for udviklingen af en aktie hidtil kan forudsige, hvordan fremtiden vil udvikle sig. 

Lars Perssons portefølje i 2022

Lars Persson kom på en 2. plads blandt eksperterne i studiet. I det allerførste program i 2023 bliver det nævnt, at han havde tabt 37.900 kr. Med en startportefølje på 250.000 kr. svarer det til et negativt afkast på -15,16 pct.

 • Lars’ afkast i 2022: –15,16%

Hvad så med Lau?

Lau Svenssen

Lau Svenssen (1956, cand.polit.) har siden 1978 beskæftiget sig med analyse af børsnoterede selskaber ud fra såvel deres individuelle forhold som den samfundsøkonomiske udvikling. Udnyttelse af det vurderede potentiale i en aktie kræver tid, og porteføljen er derfor mellemlang (forventet mere end 6 måneder). Lau Svenssen grundlagde i 2021 firmaet Svenssen & Tudborg og varetager ansvaret for sammensætningen af fire langsigtede modelporteføljer plus to kortsigtede beregnet til Aktiesparekonti. Lau Svenssen har medvirket i Millionærklubben siden 2011.

Lau Svenssen er altså en repræsentant for den aktive investeringsstrategi, der kaldes fundamental analyse. 

Fundamental analyse går basalt set ud på at studere virksomhedens regnskaber og på baggrund deraf beslutte, om virksomheden er en god investering.

Foruden den fundamentale analyse er Lau også glad for at træffe investeringsbeslutninger med børsknæet.

Lau Svenssens formue er ikke offentligt kendt, desværre, men vi kan se på, hvordan hans portefølje klarede sig i 2022.

Lau Svenssens portefølje i 2022

Lau Svenssen vandt eksperternes indbyrdes konkurrence i studiet. Han er desuden den eneste deltager, der endte året med et positivt afkast.

Efter mange års fortvivlende kærlighed til tankskibssektoren, gav lige præcis den type investering ham sejren i 2022 med et afkast på +24 pct.

 • Laus afkast i 2022: +24%

Lad os tage et kig på Mads.

Mads Christiansen

Mads Christiansen (1970) er fondschef i techfonden NewDeal Invest og har mere end 20 års erfaring med aktieinvestering. Hans fokus i Millionærklubben såvel som i NewDeal Invest er på innovation og disruption inden for teknologi, digitalisering, kunstig intelligens, fremtidens internet og blockchain. Filosofien er, at den største værdiskabelse historisk set altid er sket ved langsigtet investering i ny teknologi. Mads har været en fast del af Millionærklubben siden 2018.

Mads investerer i højrisiko vækstaktier. Højt at flyve og dybt at falde, som det også kommer til ydtryk i afkastet for 2022.

Mads Christiansens portefølje i 2022

Mads Christiansen endte på en absolut sidsteplads blandt eksperterne i studiet. De sætter ikke tal på i studiet, så mit bedste bud bliver at tage afkastet fra Faktaarket hos New Deal Invest, den fond Mads står i spidsen for. Her ser vi et negativt afkast på -70,95 pct.

 • Mads’ afkast i 2022: –70,95%

Det er vildt!

Vi slutter af med Michael.

Michael Friis Jørgensen

Michael Friis Jørgensen (1975) er uddannet revisor fra CBS og har arbejdet med M&A og aktiemarkedet siden 2000 i både TDC og Alm Brand Bank indtil han for nyligt skiftede til rådgivningsvirksomheden HC Andersen Capital. Michael Friis Jørgensens investeringsfilosofi er primært rettet mod trends og temaer, hvor der forventes høj strukturel vækst de kommende år. Michael Friis Jørgensens investeringshorisont er mellem- til lang sigt.

Jeg ved ikke helt, hvordan vi skal beskrive Michaels strategi, så lad os hellere kigge på afkastet.

Michael Friis Jørgensens portefølje i 2022

Michael slutter på en samlet tredjeplads plandt eksperterne i studiet. Hans afskast sluttede på -32 pct, hvilket er ret heftigt i den negative retning.

 • Michaels afkast i 2022: -32%

I programmet bliver det nævnt, at hvis Michael bare havde investeret i en global ETF, var han endt på en andenplads. 

Det er der meget læring i.

Lad os lige få den samlede stilling for 2022 på plads.

Millionærklubbens porteføljer i 2022 

Den samlede stilling for 2022:

 1. Lau +24,00%
 2. Lars -15,16%
 3. Michael – 32,00%
 4. Mads -70,95%

Hvordan klarede den fond, jeg anvender sig til aktier til sammenligning? 

Sparindex globale aktier gav et afkast på -13,14 pct. efter omkostninger. Så det ville være blevet til en andenplads. 

Millionærklubben over årene:

ÅrLarsLauMadsMichaelSparindex
2021+22%+7%-19%-6%+26%
2022-15%+24%-71%-32%-13%
Gns.3,5%15,5%-45%-19%6,5%

Aktiv investering virker ikke, brug simpel investering i stedet. 

Se også podcasts om investering.


Reklame

💜 NORD.investments – Få en gratis investeringsplan
💰 Firi – Nordens største kryptobørs
📱 Lebara – Danmarks billigste mobilabonnement
🤕 Find forsikring – Få en billig forsikring

2 kommentarer til “Millionærklubbens porteføljer i 2022”

 1. Hej Sune
  Tak for et godt indlæg.
  Jeg er helt enig i din konklusion. Ikke destomindre det er nødvendigt at blive mindet om dette faktum jævnligt!
  Vh. Jim

  1. Tak Jim

   Og enig 😊

   Jeg har i Millionærklubbens Facebookgruppe efterspurgt en oversigt over deres afkast igennem årene, men endnu er der ingen svar. Jeg tror ikke, at det findes. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal finde de gamle programmer, så jeg eventuelt selv kan stykke det sammen.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.