Min nye reelle timeløn Frinans

Min nye reelle timeløn

Nyt arbejde, ny løn og dermed ny reel timeløn. Lad os se nærmere på det.

Reel timeløn?

Jeg er jo ikke blot flyttet til København, jeg har også fået nyt arbejde og derfor synes jeg det er tid til at lave en gammel øvelse, nemlig at finde ud af, hvad min reelle timeløn er. Det er en vigtig øvelse i jagten på økonomisk uafhængighed. Det er en øvelse jeg tidligere har lavet, helt i starten af min ansættelse på Aarhus Universitet, hvor resultatet blev:

107 kr. i timen

Læs indlægget: Hvad er din reelle timeløn

Det var jeg ikke helt tilfreds med dengang, det efterlod mig med en temmelig dårlig smag i munden, da jeg synes, at min tid er mere værd end det. Det er jo helt basalt en af grundene til min jagt på økonomisk uafhængighed. Siden da er jeg dels steget i løn grundet anciennitet og dels har jeg fået forhandlet mig frem til indplacering i en anden lønskala.

Hvordan udregner vi reel timeløn

T: Arbejdstid + transport + Behov for afslapning efter arbejde

P: Løn – skat – arbejdsudgifter

Reel timeløn = P/T

Mit T

Jeg er ansat til 37 timer om ugen, hvilket svarer til 160 timer om måneden, sådan cirka og ifølge dette. Jeg har betalt frokostpause, så jeg skal ikke tilføje en halv time tid pr. dag oveni. Jeg har ca. ½ times transport hver vej, hvilket svarer til en time om dagen, 5 timer om ugen og 20 timer om måneden. Vi sætter også et par timer af til noget socialt med arbejdet om måneden. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal vurdere mit behov for tid til afslapning efter arbejde, så det tæller jeg ikke med i denne omgang.

T: 182

Mit P

Det kan være lidt svært at udregne præcist, fordi skatten trækkes hver måned og først efter året er slut gøres regnskabet reelt op i forhold til andre dele af ens økonomi. Man kan selvfølgelig have været forudseende og dygtig og have opgjort alle aspekter af ens personlige økonomi i forskudsopgørelsen, men det kan være svært at ramme helt rigtigt, specielt, når man også er selvstændig. Jeg ser derfor bort fra indtægten fra Frinans og alskens skattefradrag og andre mystiske påfund. 

Nu er det sådan, at jeg er ansat til statslig overenskomst og den kan faktisk slås op offentligt, så lad os da gøre det: 

Se: Lønoversigt

På side 4 fremgår specialkonsulent med lønnen 40.766 kr. Dertil har jeg fået forhandlet mig frem til et tillæg på omkring 2.000 kr. om måneden. For nemhedens skyld runder vi det af til, at jeg tjener 42.000 kr. om måneden før skat. 

Jeg har tidligere delt et godt værktøj til et hurtigt overblik, når det gælder indtjening og skat heraf, så lad os blot nøjes med at bruge det:

Se: hvormegetefterskat.dk

Indtaster vi min løn på 42.000 kr. om måneden, så ser min udbetaling efter skat sådan ud:

Vi runder af til 26.600 kr. udbetalt. Jeg har ikke ret mange udgifter forbundet med arbejdet, men jeg har dog lejet en cykel til 175 kr. om måneden, som jeg ikke ville have gjort uden arbejdet. Frokost har jeg selv med og det skulle jeg også betale for, hvis ikke jeg havde et arbejde, så det tæller jeg ikke med. Jeg har ikke store udgifter i forhold til tøj, folk på mit kontor går generelt meget afslappet klædt, men jeg køber nok lidt tøj, jeg ikke ellers ville købt, lad os sige 100 kr. om måneden i gennemsnit. Jeg skal også have noget morgenmad med til en fredag engang i November. Vi sætter 100 kr. om måneden af til arbejdsrelaterede udgifter, der er også sådan noget som gavekasse og mon ikke jeg også kunne finde på at tage i fredagsbar engang i mellem, det tæller jeg sammen som andet.

P: 26.225

I frinansværktøjerne findes et Google Sheet, vi kan bruge til lave udregningen og stille tingene pænt op.

Link til frinansværktøjerne

Regnestykket: 

Reel timeløn = P/T = 26.225/182

144 kr. i timen

Det er jo en pæn forskel fra de 107 kr. i timen fra tidligere, men jeg synes nu stadig, at min tid er mere værd end det. Jeg fortsætter derfor jagten på økonomisk uafhængighed ufortrødent.

Note

Jeg har valgt ikke at tælle pension med i regnestykket, da det ikke er penge jeg kan disponere over, men reelt er det jo en del af lønnen.

Yderligere har jeg ikke modregnet ferie i arbejdstimerne. Det kan man jo enten gøre eller også kan man se ferie som en del af lønnen.

Hvad er din reelle timeløn?

Reklame

Reklame: HaandvaerkerOversigt.dk

4 tanker om “Min nye reelle timeløn”

 1. Hej Sune
  Spændende. Har du ikke lyst til at give en blog update på hvordan dit nye budget ser ud, hvad din opsparingsprocent nu kan ændres til?
  Tak for en god blog.

 2. Hej Sune,

  Spændende og anderledes måde at regne sin timeløn ud på. Jeg tror ofte, at folk glemmer, at man skal tage højde for meget andet end de timer, man ligger på arbejdspladsen. Specielt punktet omkring afslapning er meget interessant og ikke noget, jeg har tænkt over i forbindelse med fremtidige jobmuligheder.

  Det er helt klart noget, der skal tages ind i ligningen 🙂

  Bedste hilsner
  Frederik

  1. Hej Frederik,

   Tak for det 🙂

   Ja, det tror jeg er undervurderet. Jeg kan i hvert fald huske, at da jeg i mine unge år arbejdede som pædagogmedhjælper, var jeg så træt og udkørt når jeg kom hjem om eftermiddagen, at jeg ikke var i stand til at lave ret meget. Den effekt kom jo fra arbejdet og bør derfor tælle med i tid brugt på eller som minimum arbejde har en indflydelse på.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.