Om

Sune

Mit navn er Sune og jeg stræber efter at opnå økonomisk uafhængighed. Eller i hvert fald at blive økonomisk friere. Jeg har ikke lyst til at arbejde på Maggie’s Farm og jeg ønsker hverken at træde hele livet i hamsterhjulet eller det hedoniske trædehjul.

Rigdomsformlen

For at kunne erklære mig økonomisk uafhængig er jeg nødt til at blive rig(ere), hvilket jeg har tænkt mig at gøre ved at følge den simple rigdomsformel, som lyder:

  • Tjen mere,
  • Forbrug mindre og
  • Investér

Arbejde

Jeg kan i princippet godt lide at arbejde, men 9-17 hver dag og det at have et fast job, er ikke noget jeg ønsker, indtil jeg bliver 75 år gammel eller hvornår jeg nu må gå på pension. Men indtil, at jeg har nok til, at jeg ikke behøver et job eller kan nøjes med et mindre stressende deltidsarbejde, så arbejder jeg for fuld tryk.

Forbrug mindre

Jeg har aldrig haft et højt forbrug og når folk spørger, hvordan jeg kan spare så meget som jeg gør, så er min forklaring ret simpel. Jeg var studerende, blev færdig og fik et fuldtidsarbejde og dermed en væsentlig højere indtægt, men blev ved med at leve som studerende. I hvert fald når det kom til forbrug. Herhjemme laver vi det meste mad selv, hvilket ikke behøver at koste alverden. Jeg prøver at opbygge kompetencer til at kunne mest muligt selv. Jeg cykler på arbejde i stedet for at eje en dyr bil og så køber jeg heller ikke den seneste nye gadget, hver gang de rammer markedet.

Investering

Sidst, men absolut ikke mindst, så investerer jeg. Det bliver til en del, da jeg har en fornuftig løn og ikke har så stort et forbrug. Lige i underkanten af 60% af min løn går til investering og opsparing. Jeg har udviklet konceptet Simpel investering, så du også kan lære at investere helt simpelt og uden noget forudgående kendskab.

Tag med på rejsen

Læs mine blogindlæg, tag en tur i arkivet, hvis det har fanget din interesse eller like Frinans på Facebook og få opdateringer, når der sker noget i forhold til FIRE i dansk regi. Tjek min YouTube-kanal. Skulle du være interesseret i at møde ligesindede, administrerer jeg også Danmarks største community for FIRE-entusiaster på Facebook: FIREdanmark.

Læs mere

Se mere

Hør mere

Må din opsparingsrate være høj og dit afkast gennemsnitligt – Sune


Følg med på Facebook, hvor jeg deler en masse gode ting om økonomisk uafhængighed og investering eller tjek min YouTube kanal, hvis du er mere til video. Vil du bare gerne læse mere? Så tjek bloggen eller arkivet.

Nyhedsbrev