Sådan køber du en aktie på Nordnet (gammelt interface)

I dag skal vi være praktiske, vi skal se på, hvordan vi køber en aktie eller et bevis i en investeringsforening på Nordnet.

For en god ordens skyld, må jeg hellere lige pointere, at jeg bruger Nordnet* og at det derfor er denne platform, der bliver brugt som eksempel til køb af aktier. Jeg kan ikke fortælle, hvordan processen præcist foregår på andre platforme, selvom det grundlæggende er meget ens.

Find aktien eller investeringsforeningen

Har du ikke aktien eller foreningen i din portefølje, skal du først finde den. Ved du, hvad du leder efter, gøres dette nemmest ved at bruge søgefunktionen. Der er ikke forskel på om det gælder en aktie eller en forening. Lad os bruge den forening jeg bruger til globale aktier som eksempel.

Inde på selve siden nordnet.dk* kan du udsøge aktier eller foreninger således:Deres søgefunktion er ikke særlig god og selve foreningen skal findes ret langt nede i resultatet af søgefunktionen. 

Har du allerede foreningen i dit depot, kan du nøjes med blot at navigere dertil og så tilgå den derfra.

Find først din depotoversigt:Og klik derefter på foreningen: Information om aktien eller foreningen

Her kommer vi så til en side med en masse kursdata. Er man ikke vant til at overskue de forskellige data og oplysninger, kan det hurtigt føles temmelig overvældende. Vigtigst er selve knappen “køb” eller fanen “handle”, de gør det samme, idet vores formål er at købe papiret:Er du interesseret i, hvad alt det andet information er, så se videoen til slut i indlægget, hvor jeg fortæller lidt mere.

Køb af en aktie eller forening

Når vi har klikket på knappen “køb” eller fanen “Handle” kommer vi ind på selve købs- og salgssiden for foreningen: Der er ikke forskel på denne side, uanset om det er en forening eller aktie, vi ønsker at købe.

Her er ligeledes en masse information, men helt grundlæggende er der 3 ting vi skal gøre:

  • Angive antal beviser vi ønsker at købe
  • Vælge den pris vi ønsker at give
  • Trykke på knappen køb

De tre ting er tydeliggjort i billedet ovenover.

Det er selvfølgelig ikke hele historien, vi skal naturligvis også sørge for, at der er penge at købe for, men grundlæggende er det de 3 ting, vi skal foretage os.

Helt ude til højere, øverst oppe i billedet, kan vi se en del af ordredybden og handelstickeren. Den kan foldes ud, hvis vi ønsker mere information: Ordredybden viser, hvor stort et antal af beviserne der er lagt salgs- og købsordre på i markedet, i forhold til en given pris. Tager vi udgangspunkt i de to, jeg har markeret, så er der samlet set købsordrer på 977 beviser til kurs 132,55. Omvendt er der salgsordrer på 2493 beviser til kurs 132,95. Det betyder, at ønsker du at købe et bevis, skal du matche en salgsordre og ønsker du at sælge et bevis, skal du matche en købsordre. Du kan godt lægge en ordre i markedet på at købe beviset for 100 kr., men handlen går ikke igennem, før der er en sælger, der vil matche din købsordre med en salgsordre. Hvorfor skulle nogen gøre det, når der er købsordrer med en højere pris, end den du er villig til at give?

Det betyder, at hvis du vil købe et bevis sådan som tingene så ud, da jeg tog screenshottet, så skal du lave en købsordre på 132,95. 

Handelstickeren viser de sidst foretagede handler. Her kan vi se, at der netop er foretaget en handel på kurs 132,95 som sidste handel. 

Stadig forvirret? Se videoen til slut i indlægget, det kan være det er nemmere at forstå på den måde.

Reklame

Jeg bruger Nordnet til at bygge min frihedsportefølje.

Brickshare er en dansk fremadstormende platform for ejendomsinvestering.

Fremtidens bank er digital, fremtidens bank er Lunar.

Eksempel på afgivelse af en ordre

For at blive så hands on som muligt, har jeg lavet et eksempel på en afgivelse af en ordre:Jeg har lavet en ordre på ét bevis i foreningen til kurs 132.10. Da der ingen salgsordrer er til den kurs, burde ordren ikke gå igennem med det samme. Lad os se på, hvad der sker, når jeg trykker på køb:Her kan vi se i ordredybden, at der nu er en købsordre med antal 1 til pris 132.10. Yderligere kan vi i bunden af billedet se åbne ordrer, hvori min ordre indgår. Mødes min købsordre med en salgsordre vil handlen gå igennem og ordrelisten nederst vil blive tom, hvorimod der til høje for vil være registreret en handel.

Vi kan også tilgå en samlet oversigt fra menupunket “handel” og underpunktet “Mine ordrer og handler”:Herfra kan vi se samlede ordrer og handler, hvis nu vi var i gang med flere handler:Jeg lavede med vilje ordren således, at den ikke gik igennem. Ønskede jeg at købe et bevis i foreningen skulle jeg have lavet ordren på 132,95, såfremt handlen skulle gå igennem med det samme. Det er selvfølgelig muligt, at handlen går igennem senere på dagen, hvis prisen falder tilstrækkeligt og en salgsordre på den måde nu matcher min købsordre.

VideogennemgangAlle affiliate links er markeret med *

1 tanke om “Sådan køber du en aktie på Nordnet (gammelt interface)”

  1. Pingback: Frinans opdatering #29 november 2018 – Frinans.dk

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.