Sådan køber du en passiv indeksfond på det nye Nordnet

Jeg har tidligere udgivet et indlæg med en video til, der viser, hvordan du kan købe en aktie eller fond på Nordnet*. Siden har de lanceret et nyt website, så det er på tide, at denne guide opdateres.

Videogennemgang

Gennemgang på skrift

  1. Find fonden
  2. Klik “køb”
  3. Aflæg en købsordre

Find fonden

Ved du allerede, hvilken fond du ønsker at købe, så gælder det ret simpelt om at søge den frem på Nordnet* og klikke på køb.

Er du derimod i tvivl, så har Nordnet et rigtig godt værktøj til at søge i investeringsforeninger og fonde.

  • Gå til værktøjslinjen øverst på siden og under menupunktet “Børs og marked” vælger du “Investeringsforeninger

Her er en række parametre du kan filtrere på og forskellige overskrifter, du kan sortere listen af fonde efter. Er du interesseret i at investere i henhold til simpel investering, så filtrerer du på “typen” og vælger “Indeks” og “Region/Land” og vælger “Global“. Så sidder du tilbage med en liste af fonde der er passive og følger et globalt indeks. Du kan sammenligne på lidt forskellige parametre i værktøjet, eksempelvis ÅOP, de samlede omkostninger forbundet med fonden, eller du kan klikke dig ind på de forskellige fonde og læse mere.

Reklame

Jeg bruger Nordnet til at bygge min frihedsportefølje.

Brickshare er en dansk fremadstormende platform for ejendomsinvestering.

Fremtidens bank er digital, fremtidens bank er Lunar.

Lav en købsordre

Ønsker du at investere i fonden, skal du lave en købsordre.

  1. Klik dig ind på fonden
  2. Klik på “Køb” for at komme til købssiden
  3. Vælg det depot du ønsker at købe fra, antallet af beviser i fonden, du ønsker at købe og angiv den pris du ønsker at betale pr. bevis

Det er faktisk det. Men lad os lige tage et kig på ordredybden og det at lave en købsordre.

En fond eller en aktie har ikke en bestemt pris, denne ændrer sig hele tiden baseret på, hvad købere ønsker at betale og sælgere ønsker at sælge for. Det betyder, at der hele tiden findes en prisdannelse sted. Dette forgår ved, at købere lægger købsordrer i markedet, som angiver, hvad de er villige til at betale for en bestemt mængde af beviser i fonden. Modsat lægger sælgere salgsordrer i markedet, som angiver, hvad de er villige til at sælge beviser for. Mødes de to, så finder en handel sted. I eksemplet ovenover, kan vi se, at der er flere forskellige købsordrer, de blå, i markedet til forskellige priser. Omvendt kan vi se, at der kun er salgsordrer, den røde, for én bestemt pris. Køberne håber eller tror på, at prisen vil bevæge sig nedad og at deres købsordrer, til en lavere pris end, hvad sælgerne pt. er villige til at sælge for, vil eksekveres.

Ønsker du at foretage handlen og dermed købe beviser i fonden på dette tidspunkt, skal du lave en købsordre der matcher prisen på en salgsordre. Ønsker du at købe eksempelvis 10 beviser i eksemplet her, så skal du lave en købsordre på 10 beviser til 129 kr. stk. Det vil så koste dig 10 x 129 + kurtage.

Så nemt er det at købe en passiv indeksfond på Nordnet*.

Metoden for køb er den samme, hvad enten du ønsker at købe en passiv indeksfond, en aktie eller en ETF.

* Alle link til Nordnet er affiliate links

2 tanker om “Sådan køber du en passiv indeksfond på det nye Nordnet”

  1. Er udbytten fra Sparindex udelukkende dansk beskatter? Eller skal man søge refusion af udenlandsk udbytteskat?

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.