Til forsvar for indeksinvestering – opdateret

Jeg investerer primært igennem brug af indeks. Læs med her og få mere indsigt i hvorfor

Der findes mange forklaringer og endnu flere links jeg kunne gøre brug af, for at svare på indledende spørgsmål. Vigtigst for mig er dog to aspekter.

  1. Jeg tror ikke på, at jeg ved meget mere eller er meget dygtigere end de mange professionelle tradere og robotter der hver dag travler igennem børserne og aktiemarkedet. Når ikke jeg tror på, at jeg kan slå dem, giver det mig to muligheder. Enten kan jeg betale for at få andre til at forsøge sig med at slå markedet eller også kan jeg gå efter markedsafkastet til den billigste pris. Jeg ved ikke, hvordan jeg skulle identificere, hvem der kan slå markedet så derfor er min strategi at gå efter et markedsafkast til billigst mulige pris.
  2. Det er det simpleste. Det kræver mindst tid, mindst energi og giver den bedste nattesøvn. At simplificere er for mig nærmest et mantra, uanset hvad det handler om, så det gælder også investeringer.

Dagens indlæg er mest af alt to link til millionærklubben som hørt på Radio24syv, så brug dagen på at lytte og bliv klogere på investering igennem indeks og det at opnå et markedsafkast. Men først et lille spil.

I want to play a little game

David Yanofsky har lavet dette lille spil, hvor du skal forsøge at time markedet:

Link

Kan du slå markedet? Er det besværet værd?


Reklame

Jeg bruger Nordnet til at bygge min frihedsportefølje.

Brickshare er en dansk fremadstormende platform for ejendomsinvestering.

Mintos gør det nemt at få adgang til det lukrative lånemarked som investor.


Index-diskussion i millionærklubben

Jeg linker her til to udgaver af millionærklubben og skriver kort om, hvad der er på programmet.

Program 1

Link

10:00-35:30

Gæst er Paolo Astorri fra Miranova Fondsmæglerselskab. Han diskuterer indeksinvestering og det at ramme markedet kontra trading eller stockpicking med Lars Persson. Jeg synes klart, at Lars Persson kommer til kort her. Jeg synes de ca. 25 minutter er godt brugt på at forstå investering ved brug af indeks til at opnå et markedsafkast.

43:40-49:10

Tom Hougaard siger mere eller mindre: køb et indeks hvis det er en lang investering.

Han forklarer også, hvordan han selv gør som trader eller spekulant, som han plejer at kalde sig. Passer det ikke på en, er det endnu et argument for indeks og ikke trading. Det skal lige pointeres for dem der ikke kender til Tom Hougaard, at han er en meget dygtig trader. Jeg kommer aldrig til at gå kunne handle og agere som han gør.

Program 2

Link

13:40-28:00

Lau og Mogens Vad kommenterer og diskuterer indeks. Lau accepterer, at han har tabt til markedet, men at han alligevel ikke tror på indeks.

52:00-53:00

kort kommentar fra lytter.

Program 3

Link

19:00-37:00

En lytter stiller spørgsmålstegn ved værdien ved en aktiv investeringsstrategi. Lau diskuterer og forklarer. Han erkender, at han i hans tid hos Millionærklubben nok har underperformet markedet. Han forklarer dog også, hvordan han mener, at man ved at købe et index køber fortiden. Det er jeg overhovedet ikke enig i, men det er dog et lyt værd.

God søndag


Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.