Mit privatøkonomiske setup

Reklamelinks er markeret med *

Bank

Som bank bruger jeg Lunar* både privat og til erhverv. Jeg er meget tilfreds med den service jeg får og kan kun anbefale det.

Investering

Til investering bruger jeg børsmægleren Nordnet. De er fuldt fortjent kåret til året børsmægler mange gange.

Opsparing

Når det gælder opsparing, så bruger jeg Coinbase* til Bitcoin, Tavex til guld og Coininvest til sølv. Coinbase er skabt til begyndere.

Lommeregnere


Skat for begyndere

Skat for begyndere er et virkelig brugbart værktøj. Der er eksempelvis en skatteordbog og diverse økonomiske beregnere. Den mest interessante hedder beregn din løn efter skat.

Renters rente

The Calculator site har mange sjove og gode lommeregnere. En af dem er en Compound Interest Calculator, altså en lommeregner til at beregne renters rente.

Early Retirement

Early Retirement Calculator fra Networtify er en super god og enkelt lommeregner til at beregne, hvornår man har nok til at kunne erklære sig økonomisk uafhængig.

FI Calc

FI Calc er for mig at se, den ultimative lommeregner, når det gælder økonomisk uafhængighed. Den tager over, i det øjeblik du vil regne på, hvad der sker, når du kvitter dit job. Muligheden for at tilføje indtægt fungerer virkelig godt.

Andre lommeregnere

Se denne tråd på Reddit for ydereligere inspiration

Bøger


Your Money or Your Life

Af: Vicki Robin

Your Money or Your Life er en af de oprindelige bøger om økonomisk uafhængighed. Formålet med bogen er at transformere dit forhold til penge. Forholdet omhandler mere end blot din indtjening, dit forbrug, din gæld og din opsparing. Det inkluderer også den tid, disse funktioner optager i dit liv. Penge er ikke det samme, efter du har læst bogen.

Early Retirement Extreme

Af: Jacob Lund Fisker

Early Retirement Extreme er en meget passende titel på denne bog. Jacob Lund Fisker var ekstrem i hans forfølgelse af økonomisk uafhængighed og fortæller, hvordan han lykkedes med at have en opsparingsrate i nærheden af de 80%. Bogen er lige dele filosofisk og praktisk.

Pseudoarbejde

Af: Dennis Nørmark & Anders Fogh Jensen

Pseudoarbejde. For 100 år siden var alle overbeviste om, at vi i dag ville arbejde 15 timer om ugen. Det skete ikke. I denne bog begiver antropologen Dennis Nørmark og filosoffen Anders Fogh Jensen sig ud på en rejse for at finde ud af, hvad vi laver i vores arbejdstid. Det er blevet en rejse ind i det absurde, hvor meningen med arbejdet er forsvundet, og hvor løftet om fritid aldrig blev indløst. I ste­det fik vi flere regler, kontroller, møder og ligegyldige Power­Point-præsentationer.

The Black Swan

Af: Nassim Nicholas Taleb

The Black Swan forklarer, hvorfor vi er så dårlige til at forudsige fremtiden og hvordan usandsynlige begivenheder på dramatisk vis ændrer vores liv, når de forekommer, såvel som, hvad du kan gøre for bedre at forvente det uforventede.

Playing with FIRE

Af: Scott Rieckens

Playing with FIRE*. Hvad hvis et et bedre liv kun var et spørgsmål om få simple valg? Scott lever et liv fyldt med forbrug, men under overfladen er han ikke glad. Derfor begiver han, hans hustru og deres nyfødte datter sig ud på en rejse mod mere økonomisk frihed, ved at følge i fodsporene på flere af de store amerikanske FIRE-bloggere. Bogen er et dyk ned i den subkultur, der centrerer sig omkring økonomisk uafhængighed.

The Bitcoin Standard

Af: Saifedean Ammous

The Bitcoin Standard* er bogen, der forklarer økonomien i og omkring Bitcoin. Den giver et indblik i, hvorfor Bitcoin har en værdi og hvorfor, den er så unik i forhold til alle andre former for penge. Betragter du Bitcoin som en investering eller opsparing, bør du læse bogen.

Meet the Frugalwoods

Af: Elizabeth Willard Thames

I Meet the Frugalwoods* stifter du bekendtskab med et par, der droppede det dyre og hektiske liv i byen for til gengæld at flytte ud midt i en skov. Det handler om FIRE og et liv a la bonderøven tilsat lidt arbejde, en god portion humor og et ærligt indblik i et sparsommeligt og lykkeligt liv.

A random walk down wallstreet

Af: Burton G. Malkiel

A random walk down wallstreet* er intet mindre end en ægte klassiker, når det kommer til investering og i særdeleshed passiv vs. aktiv investering. Burton: “A blindfolded monkey throwing darts at a newspaper’s financial pages could select a portfolio that would do just as well as one carefully selected by experts.”

Investing demystified

Af: Lars Kroijer

Med Investing demystified* beskriver Lars Kroijer, hvordan du kan sammensætte en portefølje med billige indeks og hvorfor, du ikke behøver at gøre andet. Du kommer ikke til at slå markedet, så hvorfor risikere forsøget?

The richest man in Babylon

Af: George S. Clason

The richest man in Babylon* er oldschool viden om og forståelse for penge og investering. Med oldschool menes sådan a la før bibelske tider. Principperne står knivskarpe og er lige så gældende i dag.

Spar penge med


Greentel

Greentel* har Danmarks billigste mobilabonnement og de hjælper til med at redde regnskoven, win-win.

Fastspeed

Fastspeed* er internet med maksimal hastighed og minimal pris. Lige som vi godt kan lide det.

Alternative investeringer


Brickshare

Brickshare* er fremtidens platform for investering i ejendom og så er den dansk. Med mit link modtager du andele for 250 kr. oveni din første investering. Det samme gør jeg.

Mintos

Mintos* er den største og mest seriøse spiller blandt de fremadstormende europæiske crowdlending-platforme.

Bondora

Bondora* er en cowdlending platform med det populære produkt Go & Grow.

Diverse


Leveomkostninger

UBS har lavet en side, hvor det er muligt at sammenligne diverse leveomkostninger i forskellige byer verden over. Overvejer du, om du skulle slå dig ned et andet sted i verden? Eventuelt for at få pengene til at række længere eller sætte fart på din vej mod økonomisk uafhængighed.

Bliv klogere med Saxo

Reklamelinks