Måneden der gik juni 2017

Lad os tage et kig på, hvordan juni gik i forhold til frinanserne.

Beholdning

Old news, beholdningen ligner sig selv ret meget:

Jeg har ganske som jeg plejer købt globale aktier og danske aktier igennem månedsopsparingen. Herudover har jeg dog også købt en portion obligationer. Det vil jeg blive ved med til obligationer udgør 20% af porteføljen, og jeg rammer et risikoniveau jeg er mere tryg ved end det nuværende. Pt. synes jeg, at aktier udgør en lidt for stor del af porteføljen, og jeg tror jeg gør klogt i at vende tilbage til den vægtning, jeg har bestemt mig for tidligere. Jeg tænker ikke så meget på obligationer, som et aktiv i porteføljen der er med til at få den til at vokse, men mere som et middel til justering af risiko.

Udvikling

Juni har ikke været så positiv en måned for porteføljen, tværtimod er det gået den forkerte vej:

Stort set alt faldt her den sidste uge af juni og yderligere er dollaren også faldet overfor euroen, hvilket så også gælder den forholdet til den danske kroner. Da en meget stor del af mine globale aktier er amerikanske, ja så falder værdien også pga. af dette. Jeg håber på, at juli måned kommer til at se bedre ud. Som vi kan se på billedet, så faldt det danske indeks også en del mod slutningen af måneden. Jeg vil ikke forsøge at kloge mig på hvorfor, men det er interessant, hvad det gør ved en at se på, at værdien af ens portefølje falder på sådan en måde. Det er sikkert god øvelse til når der kommer en krise næste gang.

Jeg investerede i alt 10.000 i juni og den samlede værdi af min portefølje var pr. 30. juni 226.308 kr.

Her udover har jeg også købt lidt bitcoin, som jeg nu gør fast hver måned ud fra samme dollar cost averaging metode som jeg bruger til køb af aktier og obligationer. Jeg tænker mindre på Bitcoin og andre kryptovalutaer som en investering og mere på dem som fremtidens valuta og teknologi. Jeg kan lige så godt få købt det før det stiger 🙂

Yderligere har jeg fået et engangsvederlag, lad os kalde det en bonus, på 12.000. Jeg havde håbet på en lønforhøjelse, men det er bedre end ingenting. De skal selvfølgelig investeres.

As always comments are most welcome and I will do my best to answer all questions. You can follow or like the facebook page or follow frinans on twitter to get notified of new posts as well as interesting links and stories I stumble across. 


Reklame

2 kommentarer til “Måneden der gik juni 2017”

    1. Hej Linnea 🙂 nej du har selvfølgelig fuldstændig ret, sammenligningen er bestemt ikke til fordel. De globale aktier har haft det hårdt den sidste tid, specielt fordi så mange af dem er fra USA og dollaren er faldet i værdi. Den sure er der stadig, den får året ud og så sælger jeg den nok 🙂 i lige måde! Hav en dejlig sommer!

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.