Begynd året godt

Indlægget er en reklame for kreditnu.dk

New year, new me. Sådan skriver mange på sociale medier, og starten af et nyt år er for mange lig med nytårsforsætter og nye vaner. Tanken om at starte på en frisk i begyndelsen af et nyt år er tillokkende og kan virke ekstra motiverende. Her kommer forslag til, hvordan du kan begynde dit år godt. 

Gør status 

Et nyt år kan være en god lejlighed til at gøre status over sit liv og gøre sig overvejelser omkring, hvad man gerne vil have mere og mindre af. Når du har taget stilling til dette, giver det dig bedre mulighed for at gøre noget ved det og handle på det. Det kan ende ud i mere eller mindre konkrete mål for dit nye år, hvad enten du kalder det et nytårsforsæt eller ej. Nogle kalder det også at sætte intentioner for det nye år.

Nytårsforsæt 

Mange vil gerne starte det nye år med nye vaner og laver derfor et eller flere nytårsforsæt. Det er naturligvis godt at drømme stort, men for at nå et mål og ændre sine vaner, er det nødvendigt at sætte helt konkrete og realistiske delmål. Det gør det mindre sandsynligt, at man opgiver målet og vender tilbage til sine gamle vaner. 

Hvis dit mål fx er at løbe mere, er det en god idé at starte roligt ud. Både så din krop langsomt kan vænne sig til den ekstra belastning, og du undgår skader, men også for at vænne dig mentalt til den nye vane. Det er derfor smart at lave en konkret handlingsplan til dine mål, så der er en større chance for at du lykkedes med dem. 

Økonomi

Du kan også starte det nye år med nye økonomiske vaner. Det kan være at give din økonomi en grundig gennemgang og analysere på dit forbrug. Det kan tydeliggøre, hvor du kan optimere dit forbrug og hvilke udgifter, der eventuelt kan sløjfes eller ændres til billigere alternativer. 

Herefter kan du lægge et realistisk budget for det kommende år. Sørg for at lægge penge til side til en opsparing, så du altid har en ekstra økonomisk buffer til uforudsete udgifter eller større investeringer. 

Oprydning og organisering

Start det nye år med frisk energi og et rent og ryddeligt hjem. Gå alle rum igennem og foretag en grundig sortering af alle dine ting og en grundig rengøring. Det er måske ikke lige hver dag, du tørrer af oven på dine skabe eller støvsuger bagerst i dine skabe, men om ikke andet ved du, at du har gjort det i starten af året. Så er det nemt at huske, hvornår du sidst har gjort det. 

Hvis du sælger nogle af de ting, du sorterer fra, kan du som bonus tjene en ekstra skilling og bruge dem på selvforkælelse. Det kunne være en rejse, en massage eller til en opsparing til en større udgift. Hvis du ikke kan vente på, at din opsparing er stor nok, så lån penge akut og få råd med det samme til det, du mangler penge til.

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.