Crowdlending med Mintos

Crowdlending med Mintos Frinans

Mintos er den mest seriøse spiller på det fremadstormende marked for crowdlending. Læs med og find ud, af om crowdlending med Mintos er en investering for dig.


Måske Mintos er et godt supplement til simpel investering for dig. Lad os finde ud af det.

Hvad er crowdlending

Crowdlending i sig selv er faktisk ret simpelt. Det beskriver en gruppe af investorer, der går sammen om at stille kapital til rådighed for for udlån. “Crowd” kommer af, at man er flere investorer sammen og “lending”, at der tale om lån.

Så langt så godt.

Det kan være smart af flere grunde. For det første betyder det for investoren, at man kan investere for ret små beløb, for man er mange, der går sammen. Således kan man komme igang for beskedne beløb og man kan sprede sin risiko over mange lån. Det er også smart, fordi risikoen spredes på flere investorer.

For det andet er det smart for låntageren, fordi det betyder, at de kan gå uden om banken og få finansieret lån af anden vej. Det kan være, at man befinder sig et sted, hvor der måske ikke er et modent banksystem til at yde lån eller, at man beskæftiger sig med noget, som banken ikke er interesseret i at låne til. Grunden kan være mange.

Crowdlending er et paraply-begreb, der dækker mange forskellige typer af lån såsom huslån, billån eller virksomhedslån. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Reklame

Styr på risikoen?

Med en gratis investeringsplan fra Norm Invest sikrer du, at dine investeringer passer til dig og din risikoprofil.

✓ Nemt
✓ Hurtigt
✓ Gratis

Crowdlending med Mintos

Mintos er en platform for crowdlending, så det gøres så nemt som muligt for dig at blive investor.

Det betyder, at Mintos mest er at forstå som en markedsplads der forbinder investorer og folk, der af forskellige årsager har brug for et lån igennem en lånformidler. Det er en måde at etablere forbindelse imellem långiver og låntager.

Tre måder at investere på hos Mintos

Hos Mintos er der tre grundlæggende måder at investere i lån:

 • Invest & Access,
 • Auto Invest &
 • Manual Investing

For det første er der Invest & Access, som er den simpleste måde at investere i crowdlending med Mintos. Du sætter et mål for investeringsporteføljen og trykker “Invest”, overfører nogle penge at investere for og Mintos tager sig af resten. Mintos udvælger lån og investerer i en bred portefølje på dine vegne, helt automatisk. Du har ikke mulighed for at vælge, hvilke lån der investeres i. Du kommer forrest i køen, når det gælder de mest attraktive lån. Du kan godt overføre danske kroner.

For det andet findes der også muligheden Auto Invest. Med Auto Invest har du mulighed for at sætte nogle forskellige parametre for din investering.

 • Du kan vælge, hvilke lånformidlere, du ønsker at investere i lån fra
 • Du kan vælge, hvilke ratings af lån du ønsker at investere i
 • Du kan vælge lånetyper
 • Du kan vælge, fra hvilket land låntagerne skal komme fra
 • Du kan vælge buyback guarantee til eller fra

Buyback

Nogle lån har en meget høj rente og lånformidleren sælger disse videre med en lavere rente til investorerne. De scorer derfor en gevinst på forskellen. Med buyback stiller lånformidler en garanti, hvis nu låntager ikke kan betale. Det kan lade sig gøre, fordi lånformidler tjener så godt på de andre lån, at de gerne dækker for dem, der ikke kan betale for på den måde at kunne formidle flest mulige lån.

Når du aktiverer din auto invest, så investerer Mintos platformen automatisk i lån der matcher dine kriterier.

For det tredje kan du med Manual Invest tage hånd om dine investeringer selv. Du udsøger selv lånene og foretager investeringen. Du har fuld kontrol, men det er også væsentligt mere tidskrævende.

Overblik

Når du logger på Mintos, kan du se en oversigt over din samlede låneportefølje.

Her er det nemt for dig at følge med i, hvordan det går med dine lån og hvad dit afkast er.


Reklame

19 kommentarer til “Crowdlending med Mintos”

 1. Another good thing on Mintos is the “second market”. There you can sell yours loans. Of course you will lose some money, but it gives you the chance to cash out immediately.

 2. Louis Marchant

  Endnu et godt indlæg, tak Sune! 🙂 Jeg tror gerne jeg vil forsøge at kaste mig lidt ud i at investere i crowdlending. Jeg tøver dog altid når jeg ser sådanne hjemmesider reklamere med hvor høj en afkast man kan opnå. Det virker lidt for godt at være sandt!

  1. Hej Louis,
   Jeg var også lidt skeptisk i starten, men efterhånden som jeg har sat mig mere ind i det forsvandt langt det meste af min skepsis. Jeg tror, at det man skal holde sig for øje er, at der er en her del nye spillere på det her ret nye marked og risikoen ligger dels i lånene og dels i den enkelte virksomhed. Når jeg har valgt Mintos, er det fordi jeg tror de kommer til at klare sig rigtig godt bl.a. fordi de har en god forretningsmodel og en god strategi.
   Held og lykke med det!
   /Sune

  1. Hej Martin,

   Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg har endnu ikke skullet afregne med skat, så det har jeg ikke praktisk erfaring med endnu. Det vil jeg selvfølgelig se nærmere på ved lejlighed. Men kort fortalt, så mener jeg, at indkomst fra crowdlending er indkomst på en finansiel kontrakt, hvilket betyder kapitalindkomst rubrik 39 på selvangivelsen, anden kapitalindkomst. Det ser med andre ord ikke særlig svært eller besværligt ud. Se eventuelt Pengepugerens indlæg: https://pengepugeren.dk/2017/04/saadan-indberetter-jeg-crowdlending-indkomst/

   /Sune

   1. Martin Kristensen

    Det fandt jeg også frem til sidenhen. Så 42% beskatning. Så ryger renten en del ned efter beskatning af afkast fra 11-12% til 6-7%. Selvfølgelig stadig ganske fint. Jeg har også overført lidt 🙂

    1. Hej Martin,

     Ja det beskattes anderledes end aktier, men procentsatsen er afhængig af forskellige faktorer, så der er ikke tale om en flad 42% beskatning. I forhold til min egen situation, så handler det om diversificering og risikospredning og her må jeg så leve med at forskellige investeringsformer beskattes forskelligt.

     /Sune

 3. Hej Sune, virkeligt interessant måde at investere på. Synes også modellen med en månedlig overføring lyder ganske fin, men ville høre om du også har tænkt over det overførselsgebyr, som jeg ikke kan se man kan undgå? Det har ihvertfald fået mig til at tøve lidt 🙂

 4. Hej Sune
  Først tak for en super blog som er meget inspirerende.
  Jeg er begyndt at snuse til crowdlending, renten er jo væsentlig bedre end de 0,06% som Santander giver.

  Jeg smed lidt penge i Mintos, PeerBerry og Bondora den 01Apr.
  Bondora “go-and-grow” der giver en rente på ca 6,75% stiger jævnt dag for dag med ca 0,09 EUR (af 505 EUR) ikke det højeste afkast, men indtil videre meget stabil stigning der kan følges dag for dag uden at jeg gør noget.
  Mintos, som jeg i første omgang var meget begejstret for er begyndt at falme lidt, af 1422 EUR investeret er der nu ca 350 EUR med status “late” og da de fleste ikke giver rente eller straffegebyr i en “late” periode så udhules de høje renter hurtigt og afkastet falder. Selv ved Bayback giver de færreste rente for de 60 dage.
  PeerBerry minder meget om Mintos, dog ser det ud til at være flere der betaler til tiden, af 540 EUR investeret, er 70 EUR late og kun 10EUR af dem mere end 15 dage. Har desværre ikke fundet oversigt over betaling af renter i “late” perioder.

  Hvad er dine tanker og synspunkt på at penge står uaktive over en periode? Har du nogen strategi for at undgå det?
  Jeg har lige opdaget en Mintos oversigt her http://explorep2p.com/mintos-lender-ratings/ som jeg straks vil benytte til at redigere min autoinvest.

  Mvh Gunhild

  1. Hej Gunhild,

   Ja du har jo tydeligvis temmelig godt styr på tingene og sikkert også mere end mig. Jeg kan derfor nok ikke give en bedre kritik end dig, men jeg skal gerne give mit besyv med. Jeg bruger netop Autoinvest for ikke at skulle træffe valg om de enkelte lån. Overordnet set er min tanke, at jeg egentlig er ligeglad med de enkelte lån så længe jeg har en buyback garanti. Jeg er ikke ude på at jagte 13%, hvis jeg kan få 11% med en totalt passiv tilgang. Der er helt sikkert flere forskellige ting der vil kunne optimeres, men det er jeg ikke interesseret i at sætte mig nok ind i for at gøre. Det er klart, at der noget at hente, hvis lån i en mindre periode ikke er ude at arbejde, men det er så en del jeg tager med for til gengæld at have buyback garantien. Så det korte svar er, nej jeg har ikke en strategi for at undgå inaktivitet, det er ganske enkelt et vilkår jeg accepterer.

   Jeg er ret vild med Mintos og specielt, at det kræver så lidt af mig når først jeg har forholdt mig til og opsat Autoinvest. Det er bl.a. også derfor det er Mintos jeg anbefaler, specielt til nye investorer inde for dette fejl. Det er simpelthen nemt og overskueligt at have med at gøre. Men det lyder jo som om det burde være mig der spørger dig til råds 🙂

   Og tak for linket, det ser rigtig interessant ud. Det vil jeg også prøve at kigge lidt mere på!

   /Sune

 5. Hej Sune

  Kan du sige noget om, hvor meget du konkret har tjent på din investering i Mintos indtil videre? 🙂

  Venlig hilsen
  Signe

  1. Hej Signe,

   Med de lån jeg investerer i, ligger afkastet meget konsistent omkring de 11% årligt. Dertil skal det lige pointeres, at jeg er i den konservative ende. Jeg ser mange andre der har væsentligt højere procenter.

   /Sune

 6. Kristian Skadhauge

  Hej Sune

  Hvad er nemmest ifht Mintos og overførsel af valuta ? og køb af valuta ? Billigst ? Mindst fees osv

  1. Hej Kristian. Jeg har bare overført i danske kroner, med en besked der peger på min konto, til en dansk konto Mintos har. Nemt og 0 kroner i omkostninger. De har vist nok fjernet den danske konto nu, men jeg er ret sikker på, at man godt bare kan lave en bankoverførsel. Når de er på Mintos kontoen kan de veksles til eksempelvis Euro meget billigt.

   /Sune

    1. Ja det synes jeg. Det er ikke svært og der er masser af information at hente, når man er logget ind på platformen

     /Sune

 7. Du burde da opdatere eller fjerne alle de her gode fif om Mintos inden siden lukker og alle taber deres penge! Jeg har været forsigtig derinde nu i 4 år og mit afkast ligner noget i retning af minus 20% procent

  Jeg forventer lortet kollapser lige som de andre lignende sider.

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.