Crowdlending Frinans

Crowdlending

Crowdlending er en meget populær investeringsform grundet de høje afkast. Læs med og få et overblik over mulighederne.

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for:

💁‍♂️ Hvad er crowdlending

Crowdlending i sig selv er faktisk ret simpelt. Det beskriver en gruppe af investorer, der går sammen om at stille kapital til rådighed for for udlån. “Crowd” kommer af, at man er flere investorer sammen og “lending”, at der tale om lån.

Så langt så godt.

Det kan være smart af flere grunde. For det første betyder det for investoren, at man kan investere for ret små beløb, for man er mange, der går sammen. Således kan man komme igang for beskedne beløb og man kan sprede sin risiko over mange lån. Det er også smart, fordi risikoen spredes på flere investorer.

For det andet er det smart for låntageren, fordi det betyder, at de kan gå uden om banken og få finansieret lån af anden vej. Det kan være, at man befinder sig et sted, hvor der måske ikke er et modent banksystem til at yde lån eller, at man beskæftiger sig med noget, som banken ikke er interesseret i at låne til. Grunden kan være mange.

Crowdlending er et paraply-begreb, der dækker mange forskellige typer af lån såsom huslån, billån eller virksomhedslån. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

🏡 Kameo

Via Kameo kan privatpersoner og virksomheder investere direkte i lån til ejendomsprojekter og små virksomheder. Ejendomsudviklere og virksomhederne kan samtidig gennemføre flere projekter eller investere i andre ejendele og tiltag, som giver en større vækst. 

Det er heldigvis meget let at komme igang med investering via Kameo.

1. Find projekt 🕵️‍♂️
Find et projekt der matcher dit ønskede afkast og risikoprofil på tværs af Skandinavien.

2. Investér 💰
Når du har fundet et projekt du synes om, kan du vælge hvor meget du ønsker at investere, fra 500 kr.

3. Følg med 👀
Kameo opdaterer løbende om de projekter og virksomheder du har valgt at investere i.

4. Se afkast 📈
Afkast og evt. afdrag udbetales hver måned. Du kan følge dit afkast på din konto-side hos Kameo.

💵 Mintos

Mintos er den største spiller på markedet, når det kommer til europæiske crowdlending-platforme.

Hos Mintos er der tre grundlæggende måder at investere i lån:

 • Invest & Access,
 • Auto Invest &
 • Manual Investing

For det første er der Invest & Access, som er den simpleste måde, hvor alt er automatiseret og Mintos klarer det hele for dig. Du kan oven i købet investere for danske kroner. Nemmere bliver det ikke.

For det andet har du mulighed for at opsætte en Auto Invest, hvor du kan sætte forskellige parametre for din investering. Herefter investerer Mintos efter din opsætning. Det er også ret nemt.

Til sidst er der mulighed for Manuel Investing, hvor du selv tager fuld kontrol med investeringen. Her bestemmer du selv, hvilke lån du vil investere i. Det er stadig ret simpelt, men det kræver, at du har tiden og lysten til at lave en udvælgelse selv.

Mintos har oven i købet en app, så du kan køre det hele fra mobilen.

Nemt.

💶 Bondora

Bondora er bygget op om tre grundlæggende produkter og måder at investere på:

 • Portfolio Pro,
 • Portfolio Manager &
 • Go & Grow

Det tre måder manifesterer sig på platformen som tre forskellige views, altså tre lag af information og muligheder, man som bruger ser.

Det er ret smart.

Portfolio Pro og Portfolio Manager giver dig mulighed for at opsætte en art auto invest ud fra forskellige parametre for crowdlending.

Det mest interessante produkt hos Bondora er klart Go & Grow, som er så nemt, som det overhovedet kan blive, når det kommer til crowdlending. Sæt penge ind og lad Bondora klare resten.

Crowdlending Bondora

💨 The Many

The Manys prisvindende platform får du investeringsmuligheder, der er til at forstå. Du kan komme i gang fra 5.000 kroner, og du kan sælge din investering, når du vil. Det er vi faktisk de eneste, der kan tilbyde.

Når du investerer hos os, gør du det sammen med tusindvis af helt almindelige mennesker.

The Many har klaret det hele for dig, så du skal bare vælge hvilke projekter på platformen du vil investere i, så tager vi os af resten.

Du kan vælge at lægge alle dine sparepenge hos os, eller du kan bruge platformen til at skabe balance i din portefølje af andre investeringer. Det er helt op til dig.

1. Opret din bruger

For at komme i gang med at investere skal du oprette dig som bruger på siden. Vælg et brugernavn og en kode og fortæl os lidt om, hvem du er. Så er du klar til at investere.

2. Vælg investeringsprojekter

Med din bruger på The Many har du adgang til alle informationer om vores investeringsmuligheder. Vi giver dig alle detaljer, så du kan sætte dig godt ind i hvert enkelt projekt, før du investerer. Hvis du har spørgsmål, er vi altid klar til at hjælpe.

3. Investér, reservér eller kom på venteliste

Du kan uden videre investere i vores åbne projekter fra 5.000 kroner. Det er også muligt at reservere andele og først betale for dem, når projektet er ved at være fuldtegnet. Hvis du er interesseret i et lukket projekt, kan du skrive dig på venteliste og få besked, når der er plads til nye investorer.

4 kommentarer til “Crowdlending”

 1. Hej Sune, Er lige stødt på din side,

  Umiddelbart ligner det ikke, at du selv investerer i crowdlending, hvad skyldes dette og hvad har været dine overvejelser forud for din besluning?

  Best,

  Joachim Max

  1. Hej Joachim,

   Jeg har tidligere investeret i crowdlending, men som du nok vil bemærke, hvis du tilbringer mere tid på siden, så er jeg meget optaget af at holde tingene simple.

   Crowdlending er i den høje ende af risiko, med et potentiale for et tilsvarende højt afkast, og vil jeg gerne samlet set have mere risiko, er det langt simplere for mig at skrue op for andelen af aktier set i forhold til obligationer.

   Derudover er jeg ikke interesseret i at brede over så mange platforme, da jeg synes det er kompliceret at følge i og så vil jeg hellere bruge tiden på at lave content. Jeg har igennem flere år været investeret både igennem Mintos og Bondora, så jeg har en del erfaring med crowdlending, men vil altså hellere selv “nøjes” med aktier.

   Jeg har vist stadig 2 Euro på Mintos 🙂

   /Sune

   1. Hej Sune, Tak for svarene og hurtig tilbagemelding. Forståeligt med den simple tilgang til investering, som jeg kan nikke genkendende til via din allokering i sparinvest og obligationer. Enig i, at det hurtigt kan optage ufattelig meget tid, hvilket også er tilfældet hos jeg selv (men dog selvvalgt og af ren interesse).

    Ser frem til at læse lidt videre,

    Joachim Max

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.