Sparindex

Sparindex er en af Danmarks største og mest seriøse udbydere af indeksfonde. Hylderne bugner af passive investeringsmuligheder.

Sparindex er en af Danmarks største og mest seriøse udbydere af indeksfonde. Hylderne bugner af passive investeringsmuligheder.

Hvis du interesserer dig for investering og er nået så langt, at du også er stødt på passiv investering, vil du unægteligt have hørt navnet Sparindex. Men hvem er de?

Hvem er Sparindex?

Sparindex er en del af Sparinvest-koncernen, som er en international kapitalforvalter.

Sparindex blev oprettet med henblik på at tilbyde passive indeksfonde og var den første på markedet tilbage i 2001, der for alvor tog indeksfonde seriøst.

Sparindex har over 16 milliarder kroner under forvaltning og mere end 40.000 investerer igennem en indeksfond fra Sparindex.

Sparindex er klart den investeringsforening i Danmark med flest indeksfonde på hylderne og den eneste, der sådan rigtigt driver indeksfondene frem som det primære produkt og ikke blot et tilbud i skuffen til dem, der stiller for mange spørgsmål til de aktive fonde.

Men, hvad er det nu passiv investering er?

Reklame

Norm Invest

Norm Invest gør investering:
👉 Nemt
👉 Billigt
👉 Enkelt

Norm - Nem investering

Hvad er passiv investering?

Der findes to grundlæggende investeringsstrategier:

  • Aktiv investering
  • Passiv investering

Aktiv investering går ud på at udvælge aktier og sammensætte en portefølje, der adskiller sig fra indekset, med det formål at slå indekset. Det er dog ikke noget de fleste formår og slet ikke efter omkostninger. Faktisk vil de fleste tabe til indekset efter omkostninger.

Passiv investering derimod går ud på at skygge et indeks og derfor investere i de aktier, der udgør indekset i det forhold, de indbyrdes har i indekset. Det er langt billigere og den gennemsnitlige passive investor har derfor et højere afkast, end den gennemsnitlige aktive investor.

Hvor mange fonde tilbyder Sparindex?

Sparindex tilbyder 3 forskellige blandede fonde og 19 forskellige enkeltfonde.

En blandet fond består af både aktier og obligationer. En enkeltfond består kun af enten aktier eller obligationer. Pt. tilbyder Sparindex kun en enkelt obligationsfond, så de 18 af enkeltfondene er aktiefonde.

Der findes fonde med fokus på verden, Danmark, USA, Europa, Japan og emerging markets. Nogle af dem endda med et særligt bæredygtigt fokus. Alt i alt er der noget for enhver smag og det er derfor muligt at sammensætte meget forskellige porteføljer alt efter, hvordan byggeklodserne sættes sammen.

Sparindex fonde

Se mere her.

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.