Daytrading

Daytrading er et udtryk for en investeringsstrategi, hvor tidshorisonten er ultrakort og aktier eller lignende købes og sælges samme dag.

Daytrading er et udtryk for en investeringsstrategi, hvor tidshorisonten er ultrakort og aktier eller lignende købes og sælges samme dag.


Hvad er daytrading?

Ordet afslører måske sig selv lidt, men daytrading er at købe og sælge forskellige finansielle aktiver, eksempelvis aktier, indenfor samme dag.

Der er derfor tale om en meget kort tidshorisont. Den er i virkeligheden så kort, at der ikke engang er tale om investering.

Daytrading minder meget mere om gambling og er derfor meget spekulativt.

Reklame

Styr på risikoen?

Med en gratis investeringsplan fra Norm Invest sikrer du, at dine investeringer passer til dig og din risikoprofil.

✓ Nemt
✓ Hurtigt
✓ Gratis

Daytrading guide

Jeg skrev på et tidspunkt den ultimative daytrading guide. Du kan selvfølgelig klikke dig ind og læse hele indlægget, men her får du lige guiden i sin korteste form:

  • Lad være med at daytrade 

Det er ekstremt usandsynligt, at du kan tjene penge på daytrading.

Hvem tjener penge på daytrading?

Der er vel grundlæggende to kategorier af mennesker, der tjener penge på daytrading.

  • Dem der er heldige
  • Dem der sælger kurser om daytrading

Og så kan du måske finde et par enkelte, hvor der kan argumenteres for, at det ikke er rent held, men de er så få, at det ikke giver mening at beskæftige sig med dem.

Så snart der er tale om spekulation i stedet for investering, handler det i overvejende grad om held og ikke dygtighed.

Det er der desværre rigtig mange nye investorer og især unge mænd med en stor risikoappetit der overser. Måske de tjener lidt penge i starten, man har jo lov at være heldig, men på et eller andet tidspunkt rinder heldet ud og virkeligheden tager over.

Da der netop er mange unge og nye investorer der ser sig varme på daytrading, er der en god mulighed for at tjene nogle penge. Ikke på selve daytrading, men på at skabe et produkt rundt om.

Så tag dig i agt, hvis der er nogle, der prøver at overbevise dig om, at du bare lige skal lave den ene eller den anden type investering, så er du millionær indenfor en uge.

Det passer ikke.

Gå tilbage til investeringsordbogen.


Reklame

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.