Den ultimative daytrading guide

Dette er den ultimative daytrading guide. Har du overvejet om daytrading er noget for dig og er du i tvivl om, hvordan du kommer igang, så læs med.

Dette er den ultimative daytrading guide. Har du overvejet om daytrading er noget for dig og er du i tvivl om, hvordan du kommer igang, så læs med.

Guiden i sin korteste form:

  • Lad være med at daytrade ⚠️

Det bliver et meget kort indlæg, hvis vi lukker den dér, så lad os i stedet bruge resten af tiden på at finde ud af, hvorfor.

Hvad er daytrading

Bevæger du dig lidt rundt på nettet og læser om investering, så vil du hurtigt støde på fænomenet daytrading. Der findes faktisk ikke nogen formel afgrænsning af, hvad daytrading er, men lad os bare læne os lidt op ad ordet og tænke det som at købe og sælge et aktiv indenfor den samme dag.

Aktiv?

Et aktiv er et fancy finansord for noget, der købes og sælges, som repræsenterer en værdi. Det kunne være et hus, aktier eller obligationer.

  • Når det gælder trading og især daytrading, så skal vi have fat i aktiver, som det er nemt at købe og sælge.

Ellers bliver det svært at daytrade.

Et hus egner sig ikke så godt.

Tilbage til det med at bevæge sig rundt på nettet. Her støder vi ofte på en fortælling om, at daytrading både er en god idé, kan læres og er særdeles lukrativt.

Se eksempelvis her:

There was once a time when the only people who were able to trade actively in the stock market were those working for large financial institutions, brokerages, and trading houses. However, with the rise of the internet and online trading houses, it’s become easier for the average individual investor to get in on the game. Day trading can turn out to be a very lucrative career (as long as you do it properly).

Kilde: Investopedia

De giver meget klart et billede af, at det dér med daytrading, det er bare en super god idé og det kan du sagtens lære. Det er bare et spørgsmål om at bruge deres daytrading guide, så kan tjene gode penge.

Men det er løgn.

Day Trading for a Living?

Day Trading for a Living? Er titlen på et paper af tre brasilianere; Fernando Chague, Rodrigo De-Losso og Bruno Giovannetti.

De har set lidt nærmere på daytrading i Brasilien, som er et rigtig godt marked til at kigge på den slags, da deres futures marked for aktier, er det tredjestørste i verden.

Futures?

Future er en aftale om et køb eller salg af et aktiv på et tidspunkt i fremtiden.

Er du klar til lidt tal, som sætter daytrading i et ret dårligt lys?

  • 97% af alle dem der holdt fast i daytrading i mere end 300 dage, tabte penge.
  • Kun 1.1% tjente mere end den brasilianske mindsteløn.
  • Kun 0.5% tjente mere end en almindelig bankmedarbejder

Så har vi vel i princippet ikke brug for mere information. Det er ekstremt svært at daytrade. Det er sandsynligvis endnu sværere, end tallene fortæller os. Vi ved jo faktisk ikke, hvor mange af de 0.5% der tjente en okay løn, bare var heldige.

For at kunne tjekke den slags, er det nødvendigt at kigge på data over en lang periode. Undersøgelsen her løb fra 2013 til 2015.

Skal de dygtige sorteres fra de heldige, skal der en noget længere periode til. Jo længere tid nogle kan klare sig godt, jo større sandsynlighed er der for, at der er tale om reelle kompetencer og ikke held.

Reklame

Norm Invest

Norm Invest gør investering:
👉 Nemt
👉 Billigt
👉 Enkelt

Norm - Nem investering

Der findes ingen god guide til daytrading

Det burde stå lysende klart for dig nu, at det er ekstremt usandsynligt, at du kommer til at tjene gode penge på daytrading.

  • Faktisk er det ligefrem usandsynligt, at du overhovedet kommer til at tjene penge.

Du finder derfor hverken en daytrading guide eller en speciel daytrading platform, der vil kunne gøre det til en god idé.

Og det er faktisk ikke så mærkeligt. Daytrading minder mere om lotto end investering og vi ved jo alle sammen godt, at sandsynligheden for at vinde i lotto er ekstremt lille.

Det er faktisk noget DR på et tidspunkt skrev en fin artikel om, hvor et udpluk kommer her:

De fleste ved godt, at sandsynligheden for at vinde førstepræmien i Onsdagslotto og den såkaldte superpulje ikke er særlig stor. Men hvor lille er den egentlig? Vi har bedt to statistikere om at regne på det. Svaret er 1:98.000.000.

Eller: Det svarer til at du sætter dig ind i et tog, der afgår fra Hovedbanegården i København og kører 334 km til Århus Hovedbanegård.

Et sted på strækningen mellem København og Århus skal du kaste en mønt ud af vinduet så den rammer en spand, der står på højre side af toget i en afstand mellem 0 meter og 20,7 meter fra toget.

Du ved ikke præcis, hvor spanden er placeret – men alle afstande er i princippet mulige.

Chancen for at ramme den rigtige spand, er den samme som chancen for at ramme de rigtige tal på lotto-kuponen.

Kilde: DR

Så hvorfor overhovedet prøve?

Overvej i stedet om investering er noget, du ønsker at gøre-selv eller om du gerne vil have andre til at gøre-det-for-dig.

Du kan også læse det nye indlæg, investering i aktier for begyndere.

Du kommer med al sandsynlighed bare til at tabe dine penge ved at lege daytrader og mit gæt er, at det ikke er din intention. Brug hellere krudtet på at acceptere, at der ikke er nogen nem genvej til rigdom, der er kun rigdomsformlen.

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.