Investeringsrobotter – fremtidens formuepleje

Investeringsrobotter

Investeringsrobotter er fremtidens form for investering, når det gælder formuepleje, men hvilken løsning skal du vælge?

🧠 Hovedpointer

 • Datidens formuepleje hos bankerne er dårlig og dyr
 • Fremtidens formuepleje er billige og passive investeringsrobotter

🙋‍♂️ Introduktion

Traditionelt set har private banking været en rigtig god forretning for bankerne. Som kunde kom du med en pose penge og så tog banken sig af at investere dem for dig. Ofte med ret høje omkostninger og med noget nær ingen transparens i forhold til, hvad de foretog sig og hvorfor.

Det var så uigennemskueligt et produkt, at det i vid udstrækning er gjort ulovligt og ikke er at finde på hylderne i samme grad og samme indpakning som tidligere.

Der er dog stadig efterspørgsel fra kunder i forhold til at få deres penge investeret af andre, da det ikke er alle, der ønsker at gøre-det-selv.

Det er her, at investeringsrobotterne kommer ind i billedet.

Investeringsrobotterne er kommet til som et langt billigere, mere transparent og let tilgængeligt investeringsprodukt.

Reklame

Styr på risikoen?

Med en gratis investeringsplan fra Norm Invest sikrer du, at dine investeringer passer til dig og din risikoprofil.

✓ Nemt
✓ Hurtigt
✓ Gratis

🤖 Hvad er en investeringsrobot?

På de helt grundlæggende præmisser minder robotterne temmelig meget om hinanden. Som kunde starter du ud med at svare på en række spørgsmål, som er med til at definere din risikoprofil.

Virksomheden bag investeringsrobotten har et antal fonde med varierende indhold af investeringsprodukter, typisk billige ETFer, som skaber forskellige grader af risiko. Baseret på din risikoprofil vil du så blive anbefalet en fond, der passer til dig. Det står dig frit for at vælge en anden fond.

Men kan man ikke bare selv udvælge ETFerne at investere i? Jo, det kan man godt, men så er der netop tale om at gøre-det-selv og investeringsrobotter henvender sig ikke til dem, der ønsker det.

Det er forskelligt, hvor mange fonde de tilbyder for at kunne ramme din risikoprofil, men fælles er det, at de går fra lav risiko over middel risiko og til høj risiko.

De fleste af investeringsrobotterne tilbyder det hele igennem en app og er således også i vid udstrækning tiltænkt et yngre segment, der gerne vil kunne styre det hele fra deres smartphone. De her apps er grundlæggende virkelig godt lavet og her kunne den mere etablerede investeringsverden lære meget.

Er du i stedet interesseret i at lære at gøre-det-selv, når det gælder investering, så tjek simpel investering, hvor jeg viser dig, hvordan du kan gøre-det-selv, uden, at det kræver ret meget viden eller tid.

🇩🇰 Danske investeringsrobotter

Her er en liste over danske investeringsrobotter:

Vi tager dem én ad gangen.

Norm Invest

Reklame

Om: “Norm Invest er et dansk firma, der blev startet som en reaktion på de høje omkostninger banker og investeringsforeninger tager for at hjælpe deres kunder med at investere.

I stedet for at have dyre rådgivere og et stort filialnetværk har Norm en simpel digital platform, som afvikles i samarbejde med partnerbanken Saxo Bank. Det meste klares automatisk, og de praktiske opgaver af eksperter kan derfor holdes på et minimum.

Alle investeringsplaner bliver sammensat af nøje udvalgte ETF’ere. Når du investerer, er det derfor ikke i enkelte aktier eller obligationer, men i stedet i en række fonde, der spreder din risiko og følger markedet.”

Norm Invest tilbyder 20 forskellige fonde afhængigt af risikoprofil.

 • Risikoprofil 1
 • Risikoprofil 2
 • Risikoprofil 3
 • Osv…

Omkostninger: 0.60% – 0.80%

Minimumsinvestering: 30.000 kr.

💙 June

Om: Med June behøver du hverken være økonom eller millionær for at lave en professionel investering. June har tid, når du har tid. Der er ingen møder eller papirarbejde, og du behøver ikke være kunde i Danske Bank i forvejen for at investere med June. Med June kan du lave en professionel investering uden at vide alt om aktier og obligationer. Junes algoritme beregner nemt hvilken June-fond, som passer til dig og din økonomi. Kilde

June tilbyder fire forskellige fonde:

 • June Moderate Screened
 • June Balanced Screened
 • June Progressive Screened
 • June Opportunity Screened

Omkostninger: 0.69% + indirekte omkostninger på 0,19% – 0,25%

Minimumsinvestering: 100 kr.

Derudover følger June aktivt med i mit projekt og har lavet 3 interviews om det indtil videre.

Jeg regner med at kunne pensionere mig selv som 45-årig

“Jeg regner stadig med at gå på pension, når jeg er 45”

Kan man investere sig til økonomisk frihed inden man bliver 45?

🧡 Darwin

Om: “Darwin er en investeringsservice, som gør det nemt for dig at investere. Darwin er udviklet af BankInvest for en række danske pengeinstitutter. Du kan altid prøve appen, men det er som kunde i et af de tilknyttede pengeinstitutter, at du har mulighed for at investere.” Kilde

Darwin tilbyder fire forskellige fonde:

 • Darwin lav
 • Darwin moderat
 • Darwin middel
 • Darwin høj

Omkostninger: 0.75% – 0.95%

Minimumsinvestering: 1.000 kr. eller 500 kr. ved månedlig investering.

💛 Nora

Om: Nora er en løsning fra Nordea. “Med Nora har vi gjort investering nemt for dig, så du på kort tid kan komme i gang med at spare op. Nora investerer efter dine behov i både aktier og obligationer, så det passer til din ønskede risikovillighed. Med Noras digitale rådgivning kan du spare op på en enkel, men effektiv måde. Nyd livet, mens Nora tager sig af det.” Kilde

Det er ikke lykkedes mig at finde information om, hvilke eller hvor mange fonde Nora tilbyder.

Omkostninger: 0.58% – 0.79%

Minimumsinvestering: 100 kr.

💚 Jyske Munnypot Neminvestering

Om: “Det er Jyske Bank, der står bag Jyske Munnypot. I tæt samarbejde med engelske Munnypot Ltd., der i flere år har hjulpet private med at give opsparingen liv gennem nem investering. Jyske Munnypot gør dine drømme til realistiske mål. Vi vil gøre det nemt for alle at investere. Og det skal ikke kræve en formue at komme i gang. Større formue er målet, ikke midlet.” Kilde

Jyske Munnypot tilbyder fire fonde:

 • Lav risiko
 • Lav til middel risiko
 • Middel til høj risiko
 • Høj risiko

Omkostninger: 1.05% – 2.07%

Minimumsinvestering: 200 kr.

Derudover har de skrevet det her, som jeg synes er ret morsomt, men det er nok ikke ment som en spøg:

Aktiv investering: Specialisterne overvåger og handler

Investering kræver ekspertise og konstant overvågning. Med Jyske Munnypot går du sammen med andre investorer i investeringsforeningen Jyske Portefølje, hvor investeringerne bliver forvaltet af erfarne investeringsspecialister. De overvåger markedet og din investering og opsøger de nye muligheder, der opstår. kilde

Min klare anbefaling er, at du holder dig langt væk fra det her produkt.

🦾 Hvem vil have glæde af en investeringsrobot?

Som vi har været lidt inde på i løbet af indlægget her, så findes der grundlæggende to måder at investere på:

 • Gør-det-selv
 • Gør-det-for-dig

Er du mere gør-det-selv typen, når det gælder investering, så hopper du bare over til simpel investering. Gør-det-selv er billigere og du har naturligt mere kontrol med det hele. Omkostninger har en kæmpe betydning for det fremtidige afkast og det er en af hovedårsagerne til at vælge at gøre-det-selv.

Den anden mulighed er, at andre gør-det-for-dig og det er her, at investeringsrobotterne kommer ind i billedet.

Det er løsningen til dig, der enten ikke vil eller magter at skulle stå for dine investeringer selv. Det kan være, at du ganske enkelt ikke har tid til at sætte dig ind i at gøre-det-selv og her viser investeringsrobotterne deres afgjort største force. Det er:

 • Nemt &
 • Hurtigt

Det kan også være, at du ikke er tryg ved at skulle stå for dine investeringer selv. Det synes jeg, er en ærlig sag og en god grund til at gøre brug af en investeringsrobot.


Reklame

1 kommentar til “Investeringsrobotter – fremtidens formuepleje”

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.