Bitcoin

Bitcoin er fremtidens digitale penge og pengesystem på én og samme tid. Det bygger ikke på tillid til mennesker og mister ikke værdi over tid som kroner.

Bitcoin er fremtidens digitale penge og pengesystem på én og samme tid. Det bygger ikke på tillid til mennesker og mister ikke værdi over tid som kroner.


Siden indeholder reklame igennem affiliate links til Firi. Alle links dertil er affiliate links

Når det gælder investering er Bitcoin en alternativ investering.

Vi starter ud med spørgsmålet om, hvad penge er.

Hvad er penge?

Hvorfor har jeg Bitcoins

Jeg har tre overordnede grunde til, at Bitcoin er i min portefølje.

  1. For det første, så er Bitcoin uden sammenligning den bedste form for penge på jorden.
  2. For det andet, så vil Bitcoin stige i pris, hvis centralbankerne og politikerne bliver ved med at prøve at løse verdens problemer med at printe penge. Og det tror jeg, at de bliver ved med.
  3. For det tredje, så ønsker jeg at have en enkelt potentiel sort svane i porteføljen.

Jeg betragter ikke bitcoins som en del af min investeringsportefølje, det er nærmere en form for supplement til mine samlede aktiver lidt som eksempelvis guld kan være det. For mig er Bitcoin at betragte som digitalt guld og jeg ønsker en opsparing ud over min investering, som ikke forsvinder som dug for solen pga. inflation.

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er på én og samme tid både penge og et pengesystem. Bitcoin passer ikke rigtig ned i de kasser, vi kender i forvejen og blandt andet derfor, er det svært at svare helt enkelt på, hvad Bitcoin er, uden at gå voldsomt på kompromis.

Bitcoin er skabt af Satoshi Nakamoto, men, hvem der står bag det alias, er ukendt. Systemet så dagens lys i starten af 2009 og har siden bevæget sig utrætteligt én vej, mod mere udbredelse.

Et af de vigtigste aspekter er, at der aldrig vil blive flere end 21 millioner stk. Det betyder, at ingen politikere eller centralbanker kan skabe flere bitcoins og dermed mindske værdien.

Bitcoin inflation

Kom igang med Bitcoin

Med bitcoins gælder det, at du skal købe dem på en exchange og opbevare dem i en wallet.

Den nemmeste måde at komme igang med Bitcoin er med Firi, som er nordens største kryptobørs.

Reklame

Firi

Firi er Nordens største kryptobørs og registreret hos Finanstilsynet. Få en belønning på 50 kr., når du bruger mit link.

Investering i kryptovaluta indebærer høj risiko og du skal som minimum være fyldt 18 år for at oprette en konto hos Firi.

Den bedste måde at lære på er at have hånden på kogepladen.

Køb lidt bitcoins og følg med i, hvad det er, hvordan det udvikler sig og hvad det bliver til.

Hvordan fungerer Bitcoin

Men, hvordan fungerer Bitcoin så?

En del af det, der får en wallet til at fungere, er nøgler, keys. Dem findes der to slags af, når det kommer til Bitcoin.

  • Private
  • Public

De er lidt at forstå som en afsender og en modtager for en wallet. For at sende bitcoins fra en wallet bruges en private key og for at modtage bitcoins bruges en public key.

Bitcoin som system fungerer igennem mining og blockchains. Når du sender bitcoins, vil minerne validere og processere transaktionen i Bitcoins blockchain. For det arbejde bliver de belønnet med nye bitcoins.

Bitcoin mining

Hvorfor fungerer bitcoin

Bitcoin som system afhænger derfor ikke af, at der er tillid mennesker imellem. Systemet kan opretholde sig selv og det, der er bedst for den enkelte, er også bedst for systemet.

  • Alle incitamenter er alignet.

Det faktum, at brugerne bliver belønnet for at gøre det, der også er det fælles bedste, er intet mindre end genialt. Når der så oven i købet er bestemt et maksimum af bitcoins, så vil udbud og efterspørgsel bestemme prisen. Jo flere der ønsker bitcoins, jo højere pris.

Så simpelt er det.

We can’t have a good money again before we take the thing out of the hands of government, that is, we can’t take it violently out of their hands. All we can do is by some sly roundabout way introduce something they can’t stop.

Friedrich Hayek

📈 Du kan ikke time markedet

Bitcoins historie er ganske vist kort og volatil, men det ændrer ikke på, at det ikke er muligt at time markedet. Det betyder, at du ikke kan analysere dig frem til, hvornår det kommer til at stige eller falde, så kan du købe dig ind på bunden og sælge på toppen.

Den erkendelse kan du lige så godt gøre dig med det samme.

Jo hurtigere, jo bedre.

I stedet bør vi bare acceptere, at vi ikke er klogere end alle andre og ønsker vi en bid af kagen, så skal vi være en del af legen. Det findes der heldigvis en meget simpel metode til og den hedder dollar cost average.

Det kan du lære meget mere om i indlægget om, hvornår du skal købe Bitcoins.

Men du får lige et spændende link:

Bitcoin Dollar Cost Average

Du finder det på siden Bitcoinhodler.io.

På siden kan vi opstille forskellige scenarier for, hvordan det ville være gået, hvis vi havde brugt dollar cost average som købsmetode.

Her har jeg testet med 100$ om måneden fra januar 2017 til januar 2021. Det svarer til, at der er købt bitcoins for 5.000$, som er steget til 43.323$. Et afkast på:

606%

Helt uden brug af krystalkugler, antagelser og tips fra mystiske fremmede på nettet.

Reklame: krypto365 – læs mere om Bitcoin her


Reklame

💜 NORD.investments – Få en gratis investeringsplan
💰 Firi – Nordens største kryptobørs
📱 Lebara – Danmarks billigste mobilabonnement
🤕 Find forsikring – Få en billig forsikring