UCITS

UCITS står for Undertakings Collective Investment in Transferable Securities og er et sæt fælles EU-regler for investeringsfonde og ETF'er.

UCITS står for Undertakings Collective Investment in Transferable Securities og er et sæt fælles EU-regler for investeringsfonde og ETF’er.


Hvad betyder UCITS?

UCITS står for Undertakings Collective Investment in Transferable Securities.

Wow, komplekst.

Men rolig nu, det er faktisk ikke så svært endda.

Basalt set er UCITS fælles EU-regler for investeringsfonde og ETF’er. Hvis en investeringsfond, eksempelvis en indeksfond, eller ETF opfylder UCITS-direktivet kan den markedsføres i alle EU-lande.

UCITS stiller krav til spredning, risikostyring og eksponeringer i fondenes investeringer. Formålet er derved blandt andet at øge beskyttelsen af investorerne.

Mindre komplekst.

Jeg sagde jo, at det ikke var svært alligevel.

Der er dog et enkelt spørgsmål, det er nærliggende at stille.

Reklame

Styr på risikoen?

Med en gratis investeringsplan fra Norm Invest sikrer du, at dine investeringer passer til dig og din risikoprofil.

✓ Nemt
✓ Hurtigt
✓ Gratis

Hvad kan du bruge det til?

Det er et godt spørgsmål og der er ikke nødvendigvis et godt svar.

Ikke alle fonde er UCITS godkendte og det kan have en række konsekvenser for, om du overhovedet kan købe dem. Har du læst lidt rundt på nettet om diverse ekstremt billige fonde fra Vanguard, er du løbet ind i nogle af dem, der netop ikke er UCITS godkendte.

I europæisk sammenhæng er iShares derfor en af de helt store spillere for billige ETF’er, fordi de netop sørger for, at deres fonde bærer dette EU-mærkat.

I dansk sammenhæng er det Finanstilsynets opgave at føre opsyn med den slags.

Formålet med ordningen er som sagt at beskytte forbrugeren, men som med så meget andet lovgivning er det nok tvivlsomt, hvorvidt det rent faktisk beskytter nogen.

Men om ikke andet, så kan du regne med, at en UCITS godkendt fond lever op til reglerne.

Det koster jo nok noget ekstra for fondene at skulle leve op til disse forskellige regler og krav. I sidste ende er der kun én til at betale de omkostninger.

Dig.


Reklame

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.