Bitcoin

Bitcoin er fremtidens digitale penge og pengesystem på én og samme tid. Er det helt nyt for dig, så start med Bitcoin – hvad er det?

We can’t have a good money again before we take the thing out of the hands of government, that is, we can’t take it violently out of their hands. All we can do is by some sly roundabout way introduce something they can’t stop.

Friedrich Hayek

Bitcoin er skabt af Satoshi Nakamoto, men, hvem der står bag det alias, er ukendt. Systemet så dagens lys i starten af 2009 og har siden bevæget sig utrætteligt én vej, mod mere udbredelse.

Et af de vigtigste aspekter er, at der aldrig vil blive flere end 21 millioner stk. Det betyder, at ingen politikere eller centralbanker kan skabe flere bitcoins og dermed mindske værdien.

Bitcoin inflation

Med bitcoins gælder det, at du skal købe dem på en exchange og opbevare dem i en wallet.

Den nemmeste måde at komme igang med Bitcoin er med Coinbase, som både er en wallet, en exchange og tilbyder et Visa-kort, helt som du kender det i forvejen.


Reklame

Køb

Du køber bitcoins på en exhange. Coinbase er en exchange.

Opbevar

Du opbevarer bitcoins i en wallet. Coinbase er en wallet.

Brug

Du kan bruge bitcoins alle steder med et Visa-kort. Coinbase har et Visa-kort.

Gør du brug af mit link til Coinbase, får vi begge 10$, hvis du køber for 100$. Det er de nemmeste 10% i afkast, du kan få noget sted.


Hvordan fungerer det?

En del af det, der får en wallet til at fungere er nøgler, keys. Dem findes der to slags af, når det kommer til Bitcoin.

  • Private
  • Public

De er lidt at forstå som en afsender og en modtager for en wallet. For at sende bitcoins fra en wallet bruges en private key og for at modtage bitcoins bruges en public key.

Bitcoin pris

Bitcoin som system fungerer igennem mining. Når du sender bitcoins, vil minerne validere og processere transaktionen i Bitcoins blockchain. For det arbejde bliver de belønnet med nye bitcoins.

Bitcoin som system afhænger derfor ikke af, at der er tillid mennesker imellem. Systemet kan opretholde sig selv og det, der er bedst for den enkelte, er også bedst for systemet. Alle incitamenter er alignet.

Bitcoin mining
The Bitcoin Standard* af Saifedean Ammous
Iconomi Frinans

Iconomi

Iconomi er en platform til investering i kryptovalutaer, lidt som vi kender det med fonde fra aktieverdenen. Læs med og bliv klogere på, om det…
Bliv klogere

Siden er sponseret af krypto365 – læs mere om Bitcoin her