Bitcoin

Bitcoin, og andre krypto-aktiver, tror jeg er kommet for at blive. Da det er sin egen ting, jeg opfatter eksempelvis ikke mit køb af Bitcoin som en investering, så får det også sin egen side her på frinans.dk. På dansk har jeg skrevet indlæggene:

På engelsk har jeg skrevet tre indlæg:

Specifikt om investering i kryptoaktiver har jeg skrevet:

Affiliate links er markeret med *


Bitcoin for begyndere

Er Bitcoin sort snak, så start med at besøge Bitcoin Explained:

 

Bitcoin i videoform

Herefter kan du passende bevæge dig videre til Andreas, som henvender sig til alle, både nye som gamle:

 

Og den sjove udgave:

  

Bitcoin apps og services

 

Wallets

Der findes mange forskellige wallets og jeg har ikke erfaring med dem alle, men jeg har dog prøvet mange forskellige af. Der er specielt tre wallets til til hot storage jeg gerne vil fremhæve og to muligheder for cold storage.

Begynder: Coinbase*, Coinbase er en af de helt de store spillere når det kommer til Bitcoin og krypto i det hele taget. De tilbyder en wallet både til mobil og browser, hvori man på nuværende tidspunkt kan have tre forskellige crypto aktiver, Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Coinbase er super simpelt at bruge og derfor opfattes det også af mange som det naturlige sted at starte fordi læringskurven ikke er helt så stejl. Coinbase kan bruges til mere end blot opbevaring, da det også er muligt at købe de tre førnævnte krypto aktiver både over web og app. Det gør Coinbase til en alt-i-en løsning.

Let-øvet: Breadwallet, Breadwallet er en super simpel wallet til iOS.

Next-level: GreenAddress, Wallet til flere platforme med nogle af de nyeste Bitcoin-teknologier.

 

Andet

Hardware wallets: Der findes også dedikerede hardware wallets såsom Ledger og Trezor. Dem har jeg ingen personlig erfaring med. Yderligere kan nævnes Coinkites Opendime og Coldcard. Coldcardet er stadig under udvikling og minder om de te førstnævnte hardware wallets. Opendime har jeg til gengæld erfaring med og synes er ret sejt.

Hardware wallets anses af mange som den bedste balancerede løsning imellem sikkerhed, og brugervenlighed. Grundet udgiften til hardware tallets er det ikke aktuelt for mindre mængder kryptoaktiver.

Paperwallets: Paper wallets er en simpel måde at opbevare ens private nøgler, og dermed adgangen, til ens krypto herunder bitcoins. Det er også en nem og sjov måde at give eksempelvis bitcoins i gave. Et eksempel på en wallet generator kan ses på walletgenerator.net.

 

Exchanges

Coinbase*: Som nævnt ovenover kan du også købe bitcoins og to andre kryptoaktiver igennem Coinbase. Coinbase er altså både en wallet og en exchange.

Coinify: Er en stor dansk exchange. De faciliterer også muligheden for at virksomheder kan acceptere Bitcoin som betalingsmiddel.

 

Betalingskort

Wirex*: Et VISA kort, helt som du kender det fra dit VISA kort fra banken, hvilket gør, at du kan betale med bitcoins alle de steder du normalt bruger et VISA kort.

  

Investering

Iconomi: Er en platform for investering i Digital Asset Arrays, som er at sammenligne med investeringsforeninger eller ETFer. Jeg har skrevet et indlæg om Iconomi, hvis du er nysgerrig.

 

Bitcoin ressourcer

 

Bitcoin i danske medier

 

Blockchain

Vil du gerne lære at forstå selve blockchains bedre, teknologien bag Bitcoin, så prøv siden her: https://anders.com/blockchain/. Det er en imponerende side, når det kommer til formidling af blockchain som teknologi. Der er tilmed mulighed for at lege rundt i et klikbart miljø og dermed interagere med en blockchain. Det burde være obligatorisk undervisning i folkeskolen.

 

Og afsluttende om vigtigheden af Bitcoin: