Bitcoin

Bitcoin pris

💰 Hvorfor har jeg Bitcoins

Jeg har tre overordnede grunde til, at Bitcoin er i min portefølje.

  1. For det første, så er Bitcoin uden sammenligning den bedste form for penge på jorden.
  2. For det andet, så vil Bitcoin stige i pris, hvis centralbankerne og politikerne bliver ved med at prøve at løse verdens problemer med at printe penge. Og det tror jeg, at de bliver ved med.
  3. For det tredje, så ønsker jeg at have en enkelt potentiel sort svane i porteføljen.

Jeg betragter ikke bitcoins som en del af min investeringsportefølje, det er nærmere en form for supplement til mine samlede aktiver lidt som eksempelvis guld kan være det. For mig er Bitcoin at betragte som digitalt guld og jeg ønsker en opsparing ud over min investering, som ikke forsvinder som dug for solen pga. inflation.

🤷‍♂️ Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er på én og samme tid både penge og et pengesystem. Bitcoin passer ikke rigtig ned i de kasser, vi kender i forvejen og blandt andet derfor, er det svært at svare helt enkelt på, hvad Bitcoin er, uden at gå voldsomt på kompromis.

Er det helt nyt for dig, så start med Bitcoin – hvad er det?

Bitcoin er skabt af Satoshi Nakamoto, men, hvem der står bag det alias, er ukendt. Systemet så dagens lys i starten af 2009 og har siden bevæget sig utrætteligt én vej, mod mere udbredelse.

Et af de vigtigste aspekter er, at der aldrig vil blive flere end 21 millioner stk. Det betyder, at ingen politikere eller centralbanker kan skabe flere bitcoins og dermed mindske værdien.

Bitcoin inflation

🙋‍♂️ Kom igang med Bitcoin

Med bitcoins gælder det, at du skal købe dem på en exchange og opbevare dem i en wallet.

Den nemmeste måde at komme igang med Bitcoin er med Coinbase, som både er en wallet, en exchange og tilbyder et Visa-kort til betaling, helt som du kender det i forvejen.


Reklame

Køb

Du køber bitcoins på en exhange. Coinbase er en exchange.

Opbevar

Du opbevarer bitcoins i en wallet. Coinbase er en wallet.

Brug

Du kan bruge bitcoins alle steder med et Visa-kort. Coinbase har et Visa-kort.

Gør du brug af mit link til Coinbase, får vi begge 10$, hvis du køber for 100$. Det er de nemmeste 10% i afkast, du kan få noget sted.


🎁 Gratis Bitcoins

Coinbase har også noget, de kalder for Coinbase Earn. Det er ret smart tænkt. Forskellige andre cryptoprojekter belønner dig med lidt coins, hvis du ser nogle videoer og svarer på nogle spørgsmål om deres projekt. På den måde får de udbredt kendskab til deres projekt og du tjener lidt af deres specifikke token.

Denne kan efterfølgende trades til bitcoins på din Coinbase account.

Nogle af projekterne er åbne og du kan bare gå igang og andre skal man inviteres til. Nok for at kontrollere, hvor meget dem bag, skal punge ud. Jeg har et par links, så du kan få lidt ekstra gratis crypto:

Jeg får selv en mindre bonus for henvisningen.

Husk, at du også kan få $10 dollars i bitcoins, hvis du bruger mit link til at åbne en konto hos Coinbase og køber for minimum $100. Med det link og 10-15 minutter brugt på Coinbase Earn, så har du hurtigt fordoblet dit startindskud.

👀 Hvordan fungerer Bitcoin

Hvordan fungerer det?

En del af det, der får en wallet til at fungere er nøgler, keys. Dem findes der to slags af, når det kommer til Bitcoin.

  • Private
  • Public

De er lidt at forstå som en afsender og en modtager for en wallet. For at sende bitcoins fra en wallet bruges en private key og for at modtage bitcoins bruges en public key.

Bitcoin som system fungerer igennem mining. Når du sender bitcoins, vil minerne validere og processere transaktionen i Bitcoins blockchain. For det arbejde bliver de belønnet med nye bitcoins.

Bitcoin mining

Hvorfor fungerer bitcoin

Bitcoin som system afhænger derfor ikke af, at der er tillid mennesker imellem. Systemet kan opretholde sig selv og det, der er bedst for den enkelte, er også bedst for systemet. Alle incitamenter er alignet.

We can’t have a good money again before we take the thing out of the hands of government, that is, we can’t take it violently out of their hands. All we can do is by some sly roundabout way introduce something they can’t stop.

Friedrich Hayek

Se mere her, hvor jeg har samlet to gode videoer og en enkelt bog til at blive klogere.

Reklame

The Bitcoin Standard af Saifedean Ammous
Iconomi Frinans

Iconomi

Iconomi er en platform til investering i kryptovalutaer, lidt som vi kender det med fonde fra aktieverdenen. Læs med og bliv klogere på, om det…
Bliv klogere

Reklame: krypto365 – læs mere om Bitcoin her