Bitcoin

Bitcoin er penge skabt til en digital fremtid. Jeg ejer bitcoins, ikke som en del af mine investeringer, men som en opsparing. Da Bitcoin er helt sin egen ting, har det også fået sin egen side her på frinans.dk.

Affiliate links er markeret med *Blogindlæg

Klik her for at læse alle blogindlæg om BitcoinBrug af bitcoins i hverdagen

  • Wallet: Der, hvor du opbevarer dine bitcoins
  • Exchange: Der, hvor du køber dine bitcoins
  • Betalingskort: Betalingskort, hvor det bagvedliggende aktiv kan være bitcoins, så du kan betale med bitcoins alle steder der tager imod betalingskort.


Apps og tjenesterAndet

Hardware wallets: Der findes også dedikerede hardware wallets såsom Ledger og Trezor. Dem har jeg ingen personlig erfaring med. Yderligere kan nævnes Coinkites Opendime og Coldcard. Coldcardet er stadig under udvikling og minder om de te førstnævnte hardware wallets. Opendime har jeg til gengæld erfaring med og synes er ret sejt.

Hardware wallets anses af mange som den bedste balancerede løsning imellem sikkerhed, og brugervenlighed. Grundet udgiften til hardware wallets er det ikke aktuelt for mindre mængder kryptoaktiver. Er der tale om opbevaring af større værdi, er en hardware wallet værd at overveje.

Paperwallets: Paper wallets er en simpel måde at opbevare ens private nøgler, og dermed adgangen, til ens krypto herunder bitcoins. Det er også en nem og sjov måde at give eksempelvis bitcoins i gave. Et eksempel på en wallet generator kan ses på walletgenerator.net.Bitcoin i danske medier

Se også siden https://anders.com/blockchain/ for at lære mere om selve blockchain teknologien.

Det originale Bitcoin White Paper


Siden er sponseret af krypto365 – læs mere om Bitcoin her