Formuepleje

Formuepleje er et udtryk for en investeringsstrategi, hvor du lader nogle professionelle passe og pleje din investeringsportefølje for dig.

Formuepleje er et udtryk for en investeringsstrategi, hvor du lader nogle professionelle passe og pleje din investeringsportefølje for dig.

Med formuepleje er der tale om forvaltning af dine investeringer på dine vegne. Det er også derfor, at det nogle gange kaldes for formueforvaltning.

Hvad er formuepleje?

Der findes grundlæggende to måder at investere på:

  • Gør-det-selv
  • Formuepleje

Med en gør-det-selv tilgang, skal du selv på banen, træffe valg og tage ansvaret.

Den anden mulighed er formuepleje, hvilket basalt set er en form for andre gør-det-for-dig løsning.

Vi kan passende anskue de to grundlæggende strategier som det at insource eller outsource vores investeringer.

Med formuepleje er derfor tale om en løsning, hvor du ikke selv skal passe og pleje porteføljen løbende. Du får hjælp til at afdække din risikoprofil og bliver anbefalet en investering, der tager hensyn til netop dig og dine behov.

Du vil med stor sandsynlighed blive anbefalet en investering i både aktier og obligationer. Du får derfor hjælp til at sprede din risiko og opnå en passende diversificering i dine investeringer.

Reklame

Norm Invest

Norm Invest gør investering:
👉 Nemt
👉 Billigt
👉 Enkelt

Norm - Nem investering

Hvem er det for?

Formuepleje er en løsning, der er tiltænkt dem, der enten ikke ønsker at stå for investeringerne selv, ikke er trygge ved at stå med ansvaret eller ganske enkelt bare ikke har tiden til at sætte sig ind i, hvordan det gøres.

I princippet burde det nok gælde langt størstedelen af investorerne, men gør-det-selv investering fylder bare enormt meget i medierne.

Det er lidt en skam, fordi det betyder, at rigtig mange investorer, for hvem formuepleje er den bedste løsning, får kastet sig selv ud på for dybt vand med en gør-det-selv tilgang.

Investeringsrobotter er moderne formuepleje

Går vi bare få år tilbage var formuepleje et produkt, du gik ned i banken og blev tilbudt. Her sad bankrådgiveren, sælgeren, og hjalp dig med at afdække din risikoprofil for efterfølgende at sælge dig en portefølje bestående af bankens dyre aktivt forvaltede fonde.

De seneste år er der sket rigtig meget på det her område verden over. Investeringsrobotterne har gjort deres indtog.

En investeringsrobot er basalt set en moderne digital udgave af en formueplejeløsning. I stedet for at skulle en tur i banken, kan det hele klares online hjemme fra sofaen i god ro og mag, så du kan sammenligne de forskellige udbydere og træffe et valg i dit eget tempo.

Derudover har investeringsrobotterne markant lavere omkostninger, hvilket er godt for dit afkast. De fleste af dem baserer sig også på passiv investering, hvilket på alle måder er en fordel for dig.

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.