Lunar

Lunar Frinans

Lunar er min primære bank både privat og til min virksomhed. Er det også en bank for dig? Læs med og bliv klogere.

Indlægget indeholder affiliate links, som er markeret med *

Man skal jo have en bankkonto og så kan man lige så godt finde en bank, der passer til ens behov. Lunar er den bank for mig og den supplerer en simpel investering ganske godt.

🎬 YouTube

🌚 Om Lunar

Lunar* blev grundlagt tilbage i 2015, den gang under navnet Lunar Way. De lagde ud med at være an bank-app, hvor selve banken bag appen, var Nykredit. I 2019 fik de en banklicens og skiftede navn til Lunar.

Det betyder, at Lunar i dag er en reel bank.

Jeg har været med, hvis ikke fra starten, så i hvert fald meget tidligt i processen.

Lunar lagde ud med lidt at være klassens frække dreng, der ville gøre tingene anderledes, hvilket var forfriskende i en meget konservativ branche. I takt med, at de har fået deres banklicens og er blevet en rigtig bank, går det lidt mere trægt med at være fræk.

Det er nok ret forventeligt.

De har lanceret en premium feature, og faktisk også en pro nu, hvilket betyder, at du som privatperson kan tilvælge dette, hvis de features der følger med, er noget du er interesseret i. Det er stadig muligt at åbne en konto og få et visakort for 0 kr. Det var en af grundende til, at jeg i sin tid åbnede en konto.

Derudover er priserne ret gennemskuelige og jeg synes ikke, at jeg endnu er støt på et mærkeligt gebyr, jeg ikke kendte til. Det er et ret stort plus i min bog.

Jeg har endnu ikke skiftet til premium, som koster 69 kr. om måneden, hvilket svarer til 828 kr. om året. Det har jeg ikke, fordi jeg ikke synes, at jeg har behovet. Eller i hvert fald ikke et behov der passer til prisen.

Med premium, vil jeg eksempelvis kunne få flere konti og kort specifikt til disse konti, hvilket vil være rigtig brugbart, i forhold til at have en fælleskonto. For nu synes jeg ikke, at jeg får værdi nok til, at jeg vil betale de 69 kr. om måneden.

Det er muligt at åbne en ekstra konto uden premium til 9 kr. om måneden, hvis nogle synes, at det kunne være interessant.

Reklame

Lunar reklame

📱 100% digital

Lunar* har helt fra starten været 100% digital. Det betyder, at der ikke findes nogle filialer og at alt foregår enten igennem deres app eller via deres hjemmeside. Fokus er naturligvis på appen.

Det betyder også, at Lunar ikke er en bank for alle, men det har de været meget bevidste om fra starten. Til at begynde med fokuserede de på 18-35 årige, de såkaldte digital natives, folk der ikke bare er vant til at det meste foregår online, men sætter pris på det.

Personligt passer jeg lige ned i den målgruppe. Jeg har ikke brug for en bankrådgiver eller et sted jeg kan gå hen. Jeg ønsker en simpel og elegant app, hvori jeg kan ordne alle mine bankaktiviteter.

Det får jeg med Lunar.

⚽️ Goals

En rigtig cool feature jeg lige vil vise frem hedder goals. Det er en feature til brug for opsparing.

I Lunars app kan du oprette et goal og indsætte pengene dér. Det smarte er, at de stadig findes på samme konto, men de fremgår ikke af kontooverblikket, men derimod af det enkelte goal.

På denne måde, fungerer det ligesom at tage kontanter og putte dem i en konvolut, a la Luksusfælden.

Jeg har eksempelvis et goal til huskøb, så min opsparing dertil ikke bliver blandet sammen med min normale konto og det samme gælder en forbrugsopsparing.

Jeg har lavet et lille eksempel med en bryllupsopsparing, hvor du kan se, hvordan du kan oprette et goal:

Goals på YouTube

🔮 Fremtidens Lunar

Lunar er i dén grad en bank i udvikling og det vidner roadmappet for fremtiden om.

Roadmappet er fra februar 2020

Personligt glæder jeg mig især til 2 features:

 • Indlånsrente
 • Fælleskonti (Er lanceret)

I og med, at jeg har en pæn opsparing, som venter på, at det bliver tid til, at vi køber en bolig, så ser jeg frem til at kunne få lidt renter. For nu, så står pengene bare og samler støv samtidigt med, at de bliver mindre værd grundet inflation. Det kan lidt renter lave om på.

Derudover har Katrine og jeg fællesøkonomi, da vi er gift og i den forbindelse valgte at være fælles om alt. Her ville det være en stor hjælp at kunne have en fælleskonto hos Lunar. Det kan vi i princippet nu, men det kræver, at mindst en af os har et premium abonnement.

Vi kan have en gratis fælleskonto hos Jyske Bank, så det har vi valgt for nu.

Skulle du have lyst til at få indflydelse på fremtidens Lunar, så kom med i Lunar Contributor Community.

Bruger du Lunar* og hvad er dine erfaringer?

Reklame

Lunar reklame

14 kommentarer til “Lunar”

 1. Spændende læsning! Jeg har selv Danske Bank og har været på vippen til at skifte til Jyske Bank her for nylig. Danske Bank tager 30 kr. om måneden for at have en konto, hvilket jeg kunne komme udover ved at skifte til Jyske Bank. MEN, så læste jeg dit indlæg om Lunar Way. Har du fået flyttet din NemKonto dertil? Jeg må sige, at jeg kraftigt overvejer at flytte al min bankaktivitet dertil. Dels pga. payback på de første 50.000 kr, dels pga. det er gratis at have konto der. At deres app er pæn at kigge på er jo så bare et plus. Dog har de ingen filialer, det er ikke et problem for dig? Jeg har ikke selv sat mine fødder i en bankfilial i flere år. Men man er jo vant til muligheden er der, skulle man have behov for det. Slutteligt kan jeg se at Lunar Way samarbejder med Nykredit. Så i tilfælde af Lunar Way som softwarefirma går konkurs er ens penge sikret igennem Nykredit, hvis jeg forstår det rigtigt?

  Mvh
  Marc

  1. Hej Marc,

   Jeg har NemKonto hos Lunar Way og tilmed en erhvervskonto også 🙂 Appen er rigtig fin og det er tydeligt, at de arbejder seriøst med hele tiden at gøre den bedre.

   Jeg har aldrig haft behov for adgang til en filial, så det er ikke noget problem. Til gengæld svarer de lynhurtigt hver gang jeg skriver, så generelt synes jeg supportniveauet er meget højt.

   Lunar Way er ikke en bank, blot en bankapp, så det betyder, at man er sikret igennem Nykredit.

   /Sune

 2. Ulla Lauridsen

  Jeg er også kunde hos Lunar Way, for jeg tjener mine penge i 4-5 klumper om året og har derfor ofte et større kontantbeløb på kontoen. Jeg har erhvervskonto hos Nordea – det koster kun det halve ifht. Lunar Way (alt hos Nordea sejler dog). Og jeg er også kunde hos Basisbank, som bliver mere og mere træls.
  Okay – mit spørgsmål, ifht. at droppe Basisbank: Savner du ikke et Dankort? Lunar Ways kort er kun et Visa-kort, og jeg har flere gange været ude for, at jeg ikke kunne betale med det.
  Desuden: Hvad gør man ifht. at flytte betalingsservice til Lunar Way? Kan man det?

  1. Hej Ulla,

   Jeg har endnu ikke oplevet ikke at kunne betale med Visa, men, hvis du oplever det, så bør det selvfølgelig være en del af overvejelsen. I forhold til betalingsservice, så kontakter man bare Luner Ways support, så kan de hjælpe med at flytte det hele. Det er helt standard og efter bogen, så det er ikke noget problem.

   /Sune

 3. Jesper Schüsler Wilson

  Hej Sune,

  Af en eller anden grund virker dit nyhedsbrev aldrig for mig – jeg får ikke beskeder om nye indlæg (heller ikke i spam).

  Du skulle vel ikke vide hvad det kan skyldes?

  1. Hej Jesper,

   Det er meget simpelt, det er fordi jeg ikke har sendt noget ud 🙂 Jeg overvejer pt. hvad jeg skal bruge nyhedsbrevet til eller om det overhovedet skal eksistere. Jeg synes bare, at jeg skrev det samme i nyhedsbrevet som på bloggen. Er det rart at få en mail, når jeg udgiver nyt indlæg?

   /Sune

 4. Mads Svendsen

  Hej Sune. Så vidt jeg kan se, er det med payback ikke længere gældende her i skrivende stund d. 24. december 2019…

  Bruger du stadig Lunar Way?

  Det er snart ikke til at finde ud af, hvor man skal gå hen for blot ikke at skulle betale for de mest basale ting såsom betalingskort og netbank…

  1. Hej Mads,

   Ja, jeg bruger Lunar både privat og til erhverv. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske med payback i 2020.

   /Sune

 5. Sune du skriver flere gange at du bruger Lunar både privat og til erhverv.. Men Sune Lunar tilbyder ikke erhvervskonti endnu.. Så hvordan kan du have en erhvervskonto hos dem?

  1. Hej Mick,

   Jeg tror nok, at de har haft lukket tilgangen i en periode, imens de får folk over i den nye bank. Jeg har været med helt fra start, så jeg har ikke været ramt af det. Jeg er sikker på, at de lukker op igen så snart de er klar til flere kunder.

   /Sune

 6. Amourose Langer

  Hej Sune. Tak for endnu et godt indspark!

  Må jeg spørge dig, hvad din indlånsrente er nu?
  Jeg synes gadebilledet – og nettet – var propfyldt med reklamer med høje procenter for lidt tid siden, og tænkte jeg ville tage springer fra Lån&Spar til Lunar, men i dag finder jeg ikke noget på deres hjemmeside, og i en anden anmeldelse står “0% indlånsrente i 2020” som en af ulemperne ved Lunar.

  Får du (stadig) procenter?

  1. Hej,

   Godt spørgsmål. Det mest ærlige svar er faktisk, at det ved jeg ikke.

   Derfor tror jeg, at svaret er nej.

   Jeg har i hvert fald ikke fået noget information om, at jeg får nogle renter.

   /Sune

   1. Amourose Langer

    Tak for svaret, Sune, og for dine indlæg i det hele taget. Og tilykke med ægteskabet btw! Glæder mig til at læse de nye tekster om fællesøkonomi 🙂

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.