Sparindex Globale Aktier

Dette indlæg skal handle om en ganske særlig fond. Den fond jeg bruger til at investere i aktier. Sparindex Globale Aktier.

Disclaimer: Jeg har selv investeret en stor del af mine penge i denne fond

Opsummering

Skal jeg prøve at opsummere fonden i tre korte bullits, så bliver det:

 • Den er passiv,
 • Den følger et meget bredt globalt indeks &
 • Den er relativt billig

For mig at se, er det den ultimative danske passive aktiefond. Ønsker du eksponering mod aktiemarkedet i forhold til principperne for simpel investering, kan jeg ikke se grund til at gøre brug af andre fonde.

Intro

Nu ved jeg ikke, om du er gammel nok til at have spillet bilkort, da du var barn. Du ved sådan nogle her:

Men, hvis dagens hovedperson skulle være med i sådan et spil, så kunne et bud på et kort se sådan her ud:

Sparindex Globale Aktier bikort

Det er en passiv fond fra investeringsforeningen Sparindex, der følger MCI ACWI IMI indekset. Det vender vi tilbage til. Den har en ÅOP på 0.58%, hvilket minder om de andre Sparindex fonde og så længe, der ikke er ret meget konkurrence på det danske marked, så er det nok ikke sandsynligt, at omkostningerne bliver sænket betydeligt. Gad vide, hvor længe vi skal vente på det.

Lidt gode links til at se mere om fonden:

Passiv fond

Der er tale om en passiv fond, altså en fond der blot følger et indeks. Det er billigere end at have nogle dyre ansatte til at sidde og prøve at udvælge aktier og time markedet, hvilket alligevel ikke kan lade sig gøre på den lange bane. Ønsker du at være passiv investor, hvilket er det kloge valg, så er dette muligvis en fond for dig. Det er en af hovedårsagerne til, at jeg har de fleste af mine penge i denne fond.

Indekset

Grunden til, at netop denne fond er interessant at se nærmere på er, at den følger noget nær det bredest mulige indeks, MSCI ACWI og oven i købet en udgave der spænder endnu bredere end det, nemlig IMI-delen. Det kan du alt sammen læse meget mere om i mit indlæg om verdensindekset, men vi kigger lige lidt nærmere på det her også.

MSCI ACWI Investable Market Index (IMI): Covers more than 9,000 securities across large, mid and small-cap size segments and across style and sector segments in 49 developed and emerging markets. Factsheet

I en dansk sammenhæng bliver det ikke bredere for en passiv fond. Selve indekset dækker disse lande:

MSCI ACWI IMI

Der er tale om både developed markets og emerging markets. Med en investering i denne fond er det altså muligt at blive eksponeret mod stort set hele verden, når det gælder aktier. Fonden er dermed muligheden for en one-stop-shop, når det gælder aktier. Det er muligt blot at købe sig ind i denne fond, som ens eksponering mod aktiemarkedet og det er gør det meget simpelt. Det kan jeg jo godt lide, som du ved, hvis du har læst indlægget pareto-princippet.

Performance

I forhold til performance, så har der de seneste 15 år ikke været den store forskel på MSCI World, developed markets, og MSCI ACWI IMI, både developed markets og emerging markets.

MSCI ACWI IMI performance
Sparindex Globale Aktier

Nu er 15 år ikke specielt lang tid, når det gælder investering, men overhovedet at kunne investere passivt i verden udenfor USA, for slet ikke at tale om emerging markets, er en relativt ny ting.

Med MSCI ACWI IMI er det muligt at blive eksponeret mod fremgang på aktiemarkedet og dermed indirekte i økonomien som et hele, på tværs af hele verden og ikke blot eksempelvis de industrialiserede lande i form af MSCI World.

Selve fonden fra Sparindex er ret ny og derfor er historien altså også ret kort, som det fremgår af infoarket:

Sparindex Globale Aktier afkasthistorik

Der er ikke mange års historik at gå efter og er du interesseret i at forstå, hvad en investering i fonden har givet historisk, så giver det mere mening at se på, hvordan indekset, som fonden søger at replikere, har klaret sig, som vi så på lige før.

Indholdet

Kigger vi lidt videre i infoarket, kan vi se en del om indholdet i fonden.

Sparindex Globale Aktier indhold

Der er et væld af informationer, men vi kan blandt andet se, at der samlet er 468 aktier i fonden og at de to største aktier er to meget kendte virksomheder, Microsoft og Apple.

Vi kan også se, at det er en fond med fortrinsvis store virksomheder, men, at der også er både mellem, små og mikro virksomheder i blandt. Det er nok her, at IMI delen af indekset viser sig.

Vi kan også se, at sektorfordelingen er blandet, men, at sektorerne finans, teknologi og sundhed vejer tungest.

Slutteligt er det tydeligt, hvorledes der er tale om en meget bred global fond der strækker sige over hele verden.


Reklame

NORD.investments

Er du mere til, at andre gør-det-for-dig end, at du gør-det-selv, når det kommer til investeringer, så er NORD.investments løsningen for dig.


Omkostninger

Til sidst i infoarket for fonden, kan vi se forskellige oplysninger om blandt andet omkostninger.

Sparindex Globale Aktier omkostninger

Det vigtigste tal der fremgår her, er ÅOP, de årlige omkostninger i procent. En anden interessant oplysning er, at fonden er udbyttebetalende, hvilket er vigtigt i forhold til, hvordan den beskattes.

Sparindex Globale Aktier opsummering

Skal jeg prøve at opsummere fonden i tre korte bullits, så bliver det:

 • Den er passiv,
 • Den følger et meget bredt globalt indeks &
 • Den er relativt billig

For mig at se, er det den ultimative danske passive aktiefond. Ønsker du eksponering mod aktiemarkedet i forhold til principperne for simpel investering, kan jeg ikke se grund til at gøre brug af andre fonde til aktier. Kombinerer du den med fonden Sparindex Stabile Obligationer har du alt, du skal bruge.

Det skulle da lige være fordi, at du ønsker at gøre det simplest muligt, ved at bruge en eller flere af de tre samlede fonde fra Sparindex:

Hint: Er du specifikt interesseret i at en del af din portefølje beskattes som kapitalindkomst, for eksempel fordi det kan modregnes i de renter du betaler af på lån, kan du med fordel anvende Sparindex Lav Risiko til obligationsdelen, da den beskattes som kapitalindkomst, kombineret med Sparindex Globale Aktier.

Personligt gør jeg kun brug af Sparindex Globale Aktier som min eksponering mod det globale aktiemarked. Den kombinerer jeg så med Sparindex Stabile Obligationer for at skabe en velafbalanceret investeringsportefølje, der passer til min risikotolerance. Du kan se fordelingen herunder og blive klogere på, hvordan du kan gøre det samme med simpel investering.

Hvilken fond er din foretrukne som eksponering mod aktiemarkedet?Det læser andre lige nu

Sparindex DJSI
Madbudgettet
Sparindex Globale Aktier
Måneden der gik juni 2020
Feriepenge
Passive fonde - Se de bedste passive fonde her
Sparindex Globale Aktier Minimum Risiko
Sådan køber du en indeksfond på Nordnet

29 tanker om “Sparindex Globale Aktier”

 1. Hej Sune. Så vidt jeg kan se, er fonden ikke tilgængelig i Nordnets månedsopsparing. Dermed er der en ekstra gebyromkostning ift. at benytte andre fonde fra Sparindex. Mener du, at fordelene ved denne fond overskygger de ekstra omkostninger? Vh Johan

  1. Hej Johan,

   Super godt spørgsmål. Jeg kommer ikke til at kunne give dig et klart svar, for det synes jeg ikke, at der er. Det kommer meget an på, hvor meget man investerer og hvad man synes er simplest, hvis det er et vigtigt parameter for en. Og det er det jo tydeligvis for mig 🙂

   Investerer man for 500 kr. om måneden og det koster 29 kr. i kurtage pr. køb så ender man med for året, at have investeret for 6.000 kr. og have betalt 348 kr. i kurtage. Det svarer til, at kurtagen er på 5.8%. Det tænker jeg er i den pebrede ende.

   Investerer man for 5.000 kr. om måneden og det koster 29 kr. i kurtage pr. køb så ender man med for året, at have investeret for 60.000 kr. og have betalt 348 kr. i kurtage. Det svarer til, at kurtagen er på 0.58%. Det er en helt anden snak.

   Så svaret er, at det kommer an på, hvor meget man investerer og hvor meget man er villig til at betale i omkostninger. Jeg betaler gerne lidt i kurtage til gengæld for at have den simplest mulige portefølje. Om det er et god trade-off for andre, det skal de selv afgøre 🙂

   /Sune

   1. I forlængelse af hvad Sune siger, vil jeg blot nævne at Saxo Investor ikke har nogen minimumskurtage – så om du investerer for 1000 kr. eller 10.000 kr. ad gangen, er for så vidt ligegyldigt, da du uanset hvad “kun” betaler 0,1% i kurtage. Det er selvfølgelig stadig dyrere end en fond der handles gennem Nordnets månedsopsparing (der jo som bekendt er kurtagefri), men vil man have en fond som ikke kan købes gennem månedsopsparingen (som fx den indlægget her omhandler), kan der altså spares en del ved at bruge Saxo fremfor Nordnet (i dette konkrete tilfælde – jeg bruger selv begge platforme, da de har forskellige fordele og ulemper).

 2. Hvis man bruger Nordnets månedsopsparing, så kunne man evt købe Sparindex Globale Aktier Min Risk løbende, og så sælge dem efter udbyttet er blevet udbetalt, og for pengene (incl udbytte) købe Sparindex Globale Aktier. Så betaler man kun 2*29 kr om året. Denne ide vil kun have mening, hvis man køber for et mindre beløb hver måned.

 3. Er det pga spredningen, skat eller valutaomk. at du ikke bruger dens ishares msci world (EUNL) eller tilsvarende ETF.

  1. Hej,

   Det er mest pga. skatten. Jeg er ikke interesseret i at betale lagerskat. Men jeg overvejer naturligvis løbende, om jeg i stedet skulle gøre brug af ETFer.

   /Sune

 4. Hej Sune. Tak for endnu et godt indlæg, skrevet så en novice-investor som jeg forstår det. Jeg er pt. investeret i “sparindex globale aktier min. risiko kl” og “sparindex emerging markets kl”. Ligesom du har gjort, er jeg interesseret i at skifte de to ud med “sparindex globale aktier kl”. Jeg er – grundet coronaen – ikke i plus med de to fonde samlet set. Er det bare at sælge alt i de gamle fonde og så investere i “globale aktier” straks efter? Eller er der noget, man skal være opmærksom på i forbindelse med denne manøvre? Er det f.eks. bedre at gøre det af flere gange (det mener jeg, du gjorde)?

  1. Hej Martin,

   Om det er bedre er svært at sige. Jeg gjorde det, fordi det ikke ville koste mere i kurtage at sprede købene ud, men i det store hele tror jeg ikke nødvendigvis, at det er en fordel. Hvis du ønsker at rokere rundt, så er det nok bare at gøre det 🙂

   /Sune

  2. Hvis du handler en tilstrækkeligt stor position risikerer du at brænde igennem marked-makerens købs/salgs ordrer, og dermed handle til en ringere kurs, end du egentlig var berettiget til.

   1. Det var jeg ikke klar over, Mikael. Ved du, hvordan jeg finder ud af, hvad “en tilstrækkeligt stor position” er på de to fonde, jeg omtaler?

    1. Prøv at se på https://www.frinans.dk/saadan-koeber-du-en-passiv-indeksfond-paa-det-nye-nordnet/, specielt delen om ordre dybde. Der kan du se en købsordre på 3000 stk og en salgsordre på 3000 stk. Disse ordrer er stillet af marked makeren. Antallet (her 3000) varierer fra fond til fond, og differencen svarer til emissions- og indløsningsgebyret. Du bør aldrig handle udenfor dette spænd. Dette kan du undgå ved at lave en limiteret ordre. Ulempen ved en limiteret ordre er, at du så heller ikke kan være 100% sikker på, at ordren bliver fyldt helt ud. Hvis du i det givne eksempel forsøger at sælge 4000 beviser til limitkurs 128,30 vil de 3000 blive solgt. Inden marked makeren så når at stille en ny købsordre kan kursen være steget, så du ikke får solgt de sidste 1000 beviser. Jeg ved ikke om Nordnet tillader dig at ændre limitkursen på en partielt udfyldt ordre – Saxo gør, Danske Bank gør ikke. I det givne tilfælde ville jeg således først sælge 2000, og når den ordre er eksekveret, og der er kommet en ny købsordre fra marked makeren, sælge de resterende 2000.

 5. Hej Sune

  Jeg er blevet lidt nysgerrig på at høre din argumentation for hvorfor du har valgt at investere i ”Sparindex Globale Aktier KL”?

  Mere specifikt undre jeg mig over dit valg fordi jeg kan se at de har en ÅOP på 0,58%, en indtrædelsesomkostning på 0,29% og en udtrædelsesomkostning på 0,27%. Disse procenter mener jeg er ganske betydelige i forhold til f.eks. ”iShares Core S&P 500 UCITS ETF”, som har en ÅOP på 0,07% og ingen ind- og udtrædelsesomkostninger.

  Jeg er naturligvis godt klar over at de afspejler to forskellige indexer og at Sparindex er realisations beskattet mens Ishares er lager beskattet. Men det til side undrer jeg mig over hvor stor en betydning det har, når du alligevel vil re balancere hvert år. Samtidig med skal der jo betales en betydelig del i skat når du engang planlægger at hive det ud igen (naturligvis kun hvis det er din intention at hæve alle pengene på en gang).

  Det kan også være at jeg tager fejl, og har overset hvad det i virkeligheden er at du tillægger værdi. I hvert fald er jeg kæmpe fan af det du gør, og jeg glæder mig til at blive endnu klogere på hvorfor du har taget de valg som du har?

  1. Hej,

   For det første giver det ikke så meget mening at sammenligne med en fond, der afspejler sp500. Så ville det være mere nærliggende at sammenligne med ishares core MSCI world. Den har en ÅOP på 0.2. Og du har langt hen ad vejen selv svaret på hvorfor. Jeg er ikke interesseret i lagerbeskatning, men jeg overvejer selvfølgelig løbende, om det vil være det værd at skifte for de lavere omkostninger.

   Min intention er bestemt ikke at hive det hele ud på en gang. Om jeg tænker at tage penge ud én gang om året eller en gang kvartalet eller sådan ved jeg ikke. Der er nogle år endnu, til at finde ud af det 🙂

   Som jeg ofte skriver, så er det vigtigt for mig, at det hele er simpelt. En dansk fond der beskattes ved udbytte og salg er meget simpelt og det vægter jeg højt.

   /Sune

 6. Ved du hvorfor fonden kun indeholder ca. 5% af indeksets aktier? Det er givetvis billigere, men virker lidt som falsk markedsføring.

  1. Hej Jacob,

   Det er helt normalt, at en fond ikke indeholder alt i hele indekset af hensyn til omkostninger. Skulle fonden indeholde alt, skulle de handle meget mere og det skubber omkostningerne i vejret. En fond søger derfor at sammensætte en portefølje af aktier fra indekset i et rimeligt omfang, der gør, at de kan replikere indekset bedst muligt i forhold til omkostningerne.

   Det opfatter jeg ikke som falsk markedsføring, men det er du selvfølgelig i din gode ret til at synes 🙂

   /Sune

   1. Peter Liboriussen

    Hej Sune

    Når de nu kun har en mindre del af aktierne i indekset. Hvordan sikre de sig så at have en passiv tilgang til det, hvis de manuelt skal ind og vælge hvilke aktier der skal indgå i deres 5% af indekset, for bedst muligt at replikere dets udvikling?

    Ved godt det ikke er nemt for dig at svare på, når du nu ikke forvalter fonden, men du har undersøgt en del omkring den 🙂

    Mvh Peter

    1. Hej Peter,

     “Når de nu kun har en mindre del af aktierne i indekset. Hvordan sikre de sig så at have en passiv tilgang til det, hvis de manuelt skal ind og vælge hvilke aktier der skal indgå i deres 5% af indekset, for bedst muligt at replikere dets udvikling?”

     Det er et godt spørgsmål og det er her, at dem der styrer fonden, investeringsforeningen, skal vise deres værd. Forestil dig to cirkler ovenpå hinanden. Den ene er stor og repræsenterer indexet. Inde i den er alle aktier i indexet og de farer rundt og performer forskelligt. Ovenpå denne cirkel kommer så en langt mindre cirkel, lad os antage den fylder de her 5%, som du selv refererer til. Den skal så indkapsle de 5% aktier i indekset der tilsammen bedst replikerer, hvad der sker i det underliggende index.

     Hvordan de laver den sammensætning ved jeg ikke, men det er helt standard praksis. Der er sikkert forskellige matematiske formler for den slags og mon ikke de forskellige investeringsforeninger har forskellige måder at gøre det på og forskellige hensyn at tage. Hvad er eksempelvis vigtigst, at fonden er så præcis som muligt ud i yderste decimal eller så billig som muligt på omkostninger? Den slags dilemmaer skal de jo tage hensyn til.

     Faktisk bliver de også målt på det, så du kan følge med i, hvor godt de gør deres job. Hvis du kigger i infoarket for fonden.

     Så kan du følge med i, hvor godt fonden performer i forhold til benchmarket. Når fonden har eksisteret lidt længere, kan du oven i købet aflæse det i ét tal: Tracking error (I arket angivet som “3 års tracking error”)

     Du kan derfor ikke ud fra arket vide, hvordan de bygger den handelsalgoritme, der skal få fonden til afspejle indekset, men du kan se, hvor tæt den kommer på.

     Jeg håber det kunne hjælpe lidt med afklaringen? 🙂

     /Sune

 7. Hej Sune

  Jeg er i tvivl om hvorvidt, det er bedst for mig at investere i Sparindex globale aktier eller iShares MCSI world.
  Jeg investerer fra en aktiesparekonto og bliver derfor under alle omstændigheder lagerbeskattet. Ville du i den situation gå med iShares, hvis det var dig?
  Det er selvfølgelig en stor ulempe, at jeg ved iShares skal betale 0,5% i kurtage ved køb og salg, men det henter sig jo hjem over tid, idet jeg sparer 0,3% i løbende omkostninger årligt. Det jeg ikke ved er hvor stort et issue dobbeltbeskatning, som jeg kan se nogen taler om, er?

  Mvh. Jacob

  1. Hej Jacob,

   Det er et rigtig godt spørgsmål og et jeg selv kontinuerligt overvejer. Altså om fordelene ved at bruge en billigere ETF, opvejer ulemperne.

   Problemet her er dog, at du beskriver en individuel situation, dig, og beder reelt set mig om råd og en anbefaling. Det må jeg ikke give dig, da jeg ikke er finansiel rådgiver. Jeg har heller ikke selv en aktiesparekonto, så derfor synes jeg, at jeg skal passe på med at være alt for selvsikker i forhold til den. Når det er sagt, så har jeg et perspektiv, du måske kan bruge til noget.

   Hvorfor overhovedet vælge en udbyttebetalende fond, hvis du alligevel lagerbeskattes?

   Tre muligheder:
   – Sparindex Globale Aktier
   – iShares MSCI Core World
   – En global fond der ikke udbetaler udbytte

   Med Sparindex ved du, hvad du får. Det er en dansk fond, du kender den, mange andre kender den og skriver du til dem, så svarer de hurtigt. Den er dyrere i omkostninger end de fleste ETFer, men for mange opvejer fordelene ulemperne.

   Med iShares får du en billig konkurrencedygtig stor ETF, der handles af mange investorer hver dag. Indekset er ikke helt lige så bredt, men det er billigt, hvilket over tid kan have store positive fordele for dit afkast. (Den er fra Irland, så jeg tror ikke, at der er noget dobbeltbeskatning, men det skal du selvfølgelig lige have tjekket op på)

   Med en akkumulerende fond slipper du for, at der udbetales udbytte, som du skal forholde dig til og geninvestere. Som jeg læser det fra forskellige andre, så er det denne løsning mange bruger.

   Jeg håber, at du kunne bruge mit svar til noget, selvom jeg ikke bare sagde “gør det her, det er bedst” 🙂

   /Sune

 8. Hej Sune,

  Jeg kunne godt tænke mig noget (mikro)optimering om hvordan man kan få den samme eksponering med mindre omkostninger.

  SparIndex Globale Aktier har en ÅOP af 0.58% (og MSCI ACWI IMI indeholder ca. 5% i Emerging Markets).
  Dansk Inv Global indeks følger MSCI World, altså den samme som SparIndex Globale Aktier men uden Emerging Markets, og har en ÅOP af 0.42%.
  Til sidst, har vi SparIndex Emerging Markets, der har 0.82% ÅOP, men er tilgængelig via Nordnets månedsopsparing (altså ingen kurtage).

  Lad os sige at jeg har 100000kr at investere og har de følgende muligheder:
  1. Jeg sætter dem alle ind i SparIndex Globale Aktier, så koster det mig 0.1% kurtage og 0.58% ÅOP, dvs. at jeg skal betale 680kr. den første år.
  2. Jeg sætter 95% af dem i Dansk Inv Global og de andre 5% i SparIndex Emerging Markets (med månedsopsparing). Det betyder at jeg skal betale 0.1% kurtage og 0.42% ÅOP for 95000kr (i Dansk Inv Global) og 0.82% ÅOP i SparIndex Emerging Markets (0kr kurtage pga. månedsopsparing), så bliver det 494kr for den første og 41kr for den anden, eller 535kr i alt. Det er 145kr mindre end hvis jeg sætter alle mine penge i SparIndex Globale Aktier.

  Derudover, har vi en lavere gennemsnitlig ÅOP med mulighed 2, altså 0.42% * 95% (Dansk Inv Global) + 0.82% * 5% (SparIndex EM) = 0.44% gennemsnitlig ÅOP. Det er nemlig 0.14% lavere end SparIndex Globale Aktier og selvom det ikke ligner meget, med renters rente kommer det til at betyder mere gennem årene.

  Imidlertid, kræver den strategi mere tid, altså rebalancering af de to fonde så at de har den samme eksponering som MSCI ACWI IMI.
  Man kan også sige at den strategi har nogle fordele, fx. hvis du på noget tidspunkt beslutter dig at holde op med at investere i EM, så bare sælge SparIndex Emerging Markets, i stedet for at sælge alle dine aktier i SparIndex Globale Aktier og have beskatning med salg på det hele.

  Hvad tænker du om den strategi? Er den noget som kan gøre en forskel, eller er det bare for meget indsats for for lille forbedring?
  Den er jo ikke så simpelt, så muligvis tror du at den ikke er værd nok.

  Jeg er stadig i gang med at lære dansk, så vær venlig og undgå mine gramamtiske fejl 🙂

  Mvh.
  Goce

  1. Hej Goce,

   Du skriver meget flot dansk, så der er ikke noget at komme efter dér 🙂 Og tak for dit spørgsmål, det er rigtig godt!

   Du er selvfølgelig inde på noget interessant her. Optimering. For nogle giver det mening at jagte optimering i ét væk. Ud over det du skitserer, så kunne næste skridt være at regne på, om det kan betale sig at bruge ETFer i stedet, som bliver beskattet anderledes og hvad det ville betyde. Det er ikke noget jeg personligt er interesseret i. Jeg vil meget hellere, at det hele er simpelt, enkelt og nemt. Det er ufatteligt nemt, bare at købe én fond, som så dækker alt jeg har brug for, når det gælder aktier. Det vil jeg hellere end at spare 0.14% om året.

   Skulle jeg overveje noget andet end Sparindex Globale Aktier ville det være én ETF.

   Jeg kan godt forstå, hvis det for nogle giver mening at prøve at optimere mest muligt, men det gør det ikke for mig. Så vil jeg hellere bruge tiden på at gøre min blog bedre 🙂

   /Sune

 9. Hej:), gav sparindex globale aktie kl ikke lidt irriterende meget udbytte her i 2020? Ved godt der var god stigning i 2019, men var udbyttet ikke ret højt?:)

 10. Christian Lykke

  Hej Sune,
  Nu er jeg lige så stille på vej mod min “FIRE”. Mindre arbejde og mere frihed. Ikke så meget for liggestolens skyld 😉

  Jeg har efter flere omgang kigget på mine aktier og det er gået op for mig at – FIRE gruppen og dig har haft ret. Mine individuelle aktier har performet på lige fod med de brede indekser.
  Så nu vil jeg lige så småt skifte over i det, og bekymre mig mindre!

  Mit spørgsmål er.. Jeg syntes at jeg kan se mange Sparindex Globale Aktier… 1) en med – Min. Risiko KL?.. 2) en med Min. Ris Akk KL?.
  Det er hvad jeg finder via Saxo.. på Nordnet også andre..

  Jeg syntes det er lidt forvirrende – og fulgte egentlig bare det ISIN nr som jeg så du havde lagt op som endte på 7822 🙂

  Jeg kan også se at vi nu kan købe direkte var Sparindex og betale 0 i kurtage. Hvad er din årsag til ikke at gøre dette, nu hvor du ikke kan købe den via din månedsopsparing?

  Mvh. Christian

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.