Måneden der gik februar 2018

Kalenderen viser nok engang d. 1. i måneden, hvilket i frinanssammenhæng betyder en ny opdatering.

Februar 2018

I forhold til forbrug har februar været en relativ standard frinansmåned, men aktiemarkederne har teet sig lidt. Derudover er jeg i gang med at skifte bank fordi min nuværende ville til at have penge for, at jeg kunne have en konto og et Visakort. Magen til frækhed 🙂 Det vil jeg udfolde yderligere i et indlæg inden så længe.

Herudover er jeg blevet oprettet på 10er.dk, så hvis du ønsker at støtte mit projekt og synes mit arbejde er lidt mønt værd, så vil jeg blive glad for din støtte. Du kan læse mere om, hvad 10er er her.

Aktie- og obligationsporteføljen

Der har været et par dage med rigtig røde tal, hvilket er rigtig god læring. Min portefølje er da efterhånden ved at have en betydeligt værdi og det føles ikke som småpenge, når der lige bliver barberet 3-4% af. Men det er en del af at være på aktiemarkedet og jeg får mere og mere is i maven med tiden.

Handler

Jeg har købt globale aktier som jeg plejer og så har jeg tilføjet emerging markets til porteføljen. Som jeg skrev i starten af året, så overvejede jeg at tilføje emerging markets til porteføljen, nu da en indeksmulighed er tilgængelig igennem månedsopsparing. Er du også interesseret i emerging markets, kan jeg anbefale Udviklingen i emerging markets af Morningstar. Jeg havde lidt ekstra penge på bankbogen som jeg brugte til at købe ind lidt på tilbud efter den helt store røde dag tidligt i februar.

Beholdning

Med tilføjelsen af emerging markets aktier ser porteføljen lidt anderledes ud:

Februar 2019 Frinans

Det er dog på ingen måde noget revolutionerende.

Udvikling

Februar har været en hård måned for porteføljen. Aktiemarkedet har virkelig fået nogle tæv af et par omgange her i denne måned og det har sat sit tydelige præg på mine investeringer også. Det rører mig som sagt mindre og mindre at opleve den slags, men helt kold er det svært at være.

Andre investeringer

Jeg vil skrue lidt ned for detaljeniveauet i forhold til de andre investeringer, da deres andel er ret ubetydeligt.

Mintos

Min mintoskonto klarer sig selv og det går strålende. Det er dejligt med Auto Invest, således at jeg bare skal opstille parametrene for investeringen og så klarer Mintos resten. Min investering ser stadig ud til at vokse med lidt over de 11% om året, hvilket er ret imponerende. Alt i alt er jeg rigtig glad for at være kommet i gang med crowdlending også.

Opsparing

Jeg overfører et fast beløb hver måned, så det har jeg naturligvis også gjort denne måned.

Gæld

Jeg har en smule SU gæld, men februar er en måned uden afdrag, så der er ikke sket noget her.

Opsparingsrate

Månedens opsparingsrate er tilbage på sporet igen og lyder på: 56%

Den kunne have været højere, men jeg gemte lidt ekstra på et andet kort i forbindelse med bankskifte, hvis nu der skulle gå et eller andet galt.

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

2 kommentarer til “Måneden der gik februar 2018”

 1. Hej Sune, jeg har ikke skrevet før, men fulgt din blog et lille halvt år. Super blog med nogle interessante indlæg!
  Jeg er spændt på dit opfølgende indlæg om bankskifte. Jeg står selv i samme situation. Jeg har lavet en række investeringer, så min bank ikke længere tilbyder samme vilkår. Nu vil de endda kræve betaling for et Visa-kort, som mange andre banker kan tilbyde gratis og endda med bedre vilkår.
  Problemet med et bankskifte er jo alle de automatiske betalinger der er knyttet til den konto ift. løn, abonnementer osv. som skal ændres.
  Jeg ser frem til at høre fra dig 🙂

  1. Hej Sigurd,

   Alt det skal jeg nok komme ind på. Kort fortalt kan den nye bank stå for at få det overført, men jeg gjorde det bare selv i stedet.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.