Måneden der gik februar 2019

Helt som det plejer at være, så kommer der her en opdatering, da vi har rundet d. 1.

Februar 2019

Livet har gået sin stille gang i februar. Jeg betalte jo alt min gæld af i januar, så jeg har ikke haft noget stort på tapetet i februar. Jeg har derfor investeret og opsparet, som jeg plejer, og brugt en del tid i FIREdanmark, hvor der har været flere interessante diskutioner at deltage i.

Der er stadig relativt stor interesse for hele den her bevægelse, hvilket er spændende at være en aktiv del af.

Investering og opsparing

Sidste måned var rigtig god for mine investeringer og februar måned har budt på mere af det samme. Min portefølje har efterhånden nået en værdi, hvor procentuelle stigninger også kan ses i absolutte tal og det er virkelig motiverende.

Derudover har det været udbytte-måned, så mine investeringsfonde har udbetalt udbytte og det har jeg betalt skat af, hvilket selvfølgelig er super irriterende, men det er ikke noget, jeg kan gøre noget ved. Overordnet set er måneden gået rigtig godt for porteføljen:


Februar 2019 Frinans

Den store bølgedal er udbyttet. Først falder værdien af fondene med samme beløb som de udbetaler i udbytte. Senere kommer pengene fra udbytte minus skat ind på kontoen.

Handler

Igennem månedsopsparingen har jeg købt:

Jeg har bl.a. brugt udbyttet til at købe mere i obligationer, så deres andel nu er ca. 25%. Således afspejler min portefølje bedre den risiko jeg ønsker, nemlig 75% aktier og 25% obligationer.

Derudover har jeg købt lidt bitcoins og sparet lidt op, helt som jeg plejer. Jeg har dog også købt lidt mere guld.

Samlet portefølje

Hvordan ser den samlede portefølje ud? Lad os se, hvad jeg har investeret og sparet op i.

Investeringsdelen

Samlet værdi: 529.000 kr.

Udviklingen i min networth ud som vist herunder. Det hjalp godt på grafen, at jeg brugte det meste af overskuddet fra Frinans for 2018 på at betale alt min SU gæld af.

Månedens anbefalinger

Your Money and your Brain*

“Humankind evolved to seek rewards and avoid risks, but not to invest wisely. To do that, you’ll have to outwit your impulses – especially the greedy and fearful ones.”

Det er rigtig spændende at lære mere om, hvordan vores hjerne fungerer og agerer i forhold til investering. Den her bog synes jeg, var rigtig spændende og kan klart anbefales.

Nordnet beregner: Super godt værktøj til hurtigt og nemt at se, hvordan en portefølje teoretisk vil udvikle sig.

http://hvormegetefterskat.dk: Rigtig cool side der viser, hvad man kan forvente at få i hånden efter skat. Planlægger man eksempelvis ikke at kvitte arbejdsmarkedet helt, men fortsat at tjene lidt ved siden af investeringerne, kan man her udregne, hvad en bruttoløn giver netto.

Opsparingsrate

Denne måneds opsparingsrate lød på: 67%

Hvordan er din februar gået?

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

10 kommentarer til “Måneden der gik februar 2019”

 1. Lennart Kjær Schouborg

  Gør du dig nogen tanker om investering på boligmarkedet? Enten som enkelte lejeboliger eller koncepter som Brickshare?

  1. Hej Lennart,

   Ja, det synes jeg er en spændende og god mulighed for at diversificere yderligere. Så længe jeg både har et almindeligt lønmodtagerjob og driver en mindre selvstændig virksomhed, tror jeg ikke, at jeg bliver udlejer, men jeg vil ikke udelukke det på sigt. Brickshare har jeg kigget på lige siden de begyndte, men er bare ikke nået dertil endnu.

   /Sune

 2. Hej Sune. Hvorfor er du træt af at betale skat af udbytte? Jeg mener; det skal man jo uanset. Er det fordi du gerne helt vil have undgået udbytte?

  1. Hej Jane,

   Jeg bliver fattigere hver gang jeg betaler skat, så det vil jeg da helst lade være med. Udbytte = tvungen beskatning. Der er så også lidt færre kr. der kan tjene renters rente hjem over tid.

   /Sune

   1. Hej Sune – ligner det ikke at der er kommet et nyt aktier global min. Risiko SPARindex som er akkumulerende? Man kan godt nok ikke bruge det i kombination med månedsopsparingen, men er det ikke – alt andet lige – en bedre investering end det udbetalende SPARindex?

    1. Hej,

     Jo, det er der. En akkumulerende afdelinger beskattes anderledes og giver derfor, for de fleste, ikke mening at investere i for frie midler.

     /Sune

 3. Nick @ TotalBalance.blog

  Hej Sune,

  tillykke med den fine gennemsnitslige måned 😉
  Nu har du passeret den første ½ million! Hvordan føles det? 😛

  Hvis du ikke ønsker udbytte, så må der da findes nogle indexes, som ikke udbetaler udbytte, tænker jeg?…
  Jeg forstår dit dilemma. Jeg synes dog, at en af de fede ting ved bl.a. crowdlending er den månedlige “direkte respons” man får, ved rente-udbetalingerne. Jeg kan også godt forstå, udbytteinvestorerne. Min egen overbevsning er dog også (ligesom din, kan jeg forstå), at SKAT er noget man skal undgå så længe som overhovedet muligt, når man er i akkumulerings-fasen.

  Jeg overvejer selv at flytte en stor del af min opsparing til guld. Jeg ved, at du køber mønter. Er det fortsat den foretrukne strategi? Jeg er med på, at det er det sikreste (og også lidt sjovt!) – men jeg tror måske, at jeg ville foretrække guld i papir-form i stedet, via futures f.eks. Men måske det er den forkerte approach. Som med så meget andet, er jeg splittet 😛

  1. Hej Nick,

   Tak 🙂 Det føles rigtig fint, men jeg tror det bliver sjovere ved 1 million 🙂

   Man kan sagtens købe fonde der ikke betaler udbytte, men så bliver man beskattet anderledes og hårdere. Staten SKAL have deres del.

   Jeg foretrækker mønter, men for mig er der heller ikke tale om investering, men opsparing. Det er en slags when shit hits the fan opsparing 🙂

   /Sune

 4. Gabriel Siegel

  Min februar var god. Opsparingsrate på 72% og jeg har fået flyttet min June-opsparing over i Sparindex hos SaxoInvestor i stedet for. Fik også solgt en enkeltaktie med minimalt plus. Dermed er jeg kommet et stykke nærmere målet om at sælge øvrige investeringer og gå 100% i indeks.

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.