10 film om økonomisk uafhængighed

10 film om økonomisk uafhængighed Frinans

Titlen overlader jo ikke så meget til fantasien, men det her indlæg er inspiration til 10 film om økonomisk uafhængighed.

Om listen

Der findes ikke ret mange film eller serier specifikt om FIRE eller økonomisk uafhængighed, men der er en del, der berører emner i relation dertil. Det kan enten være det at føle sig fanget i et job, at pakke en taske og sige farvel til samfundet eller slet og ret at vågne op på den mere, “er det sådan verden fungerer” måde.

Det betyder, at listen skal læses med lidt god vilje. Listen er film, en serie og en dokumentar, som inspirerer mig i forhold til min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Office Space

“Three company workers who hate their jobs decide to rebel against their greedy boss.” Fra IMDB

Skulle man vælge én film, der tydeligst viser, hvorfor en del mennesker, med et kontorjob i den moderne verden, ønsker at befri sig selv fra de usynlige lænker denne situation hægter om deres ankler, så er det denne film. Har man arbejdet på et kontor i en større organisation, er der en del ting, man vil kunne nikke genkendende til.

Into the Wild

“After graduating from Emory University, top student and athlete Christopher McCandless abandons his possessions, gives his entire $24,000 savings account to charity and hitchhikes to Alaska to live in the wilderness. Along the way, Christopher encounters a series of characters that shape his life.” Fra IMDB

Få film har haft en større effekt på mig end Into the Wild. Lige siden jeg så den første gang, får jeg med jævne mellemrum lyst til at sælge alt jeg ejer og bare “skride ud i skoven”. Samfundet er en mærkelig størrelse og på mange måder, har jeg egentlig ikke lyst til at være en del af det.

Soundtracket er i øvrigt også fantastisk.

The Office

“A mockumentary on a group of typical office workers, where the workday consists of ego clashes, inappropriate behavior, and tedium.” Fra IMDB

The Office er eneste serie på listen. Endnu en gang er der tale om, at livet på et kontor skildres evigt tragikomisk. Selvom der sker mange ting på kontoret i The Office, får man bestemt også indtrykket af, at det rigtige liv leves uden for rammerne af kontoret. Selvom det er vanvittigt, hvad der foregår på kontoret, er det lige så utroligt, at en del af hændelserne er meget tæt på virkeligheden.

Captain Fantastic

“In the forests of the Pacific Northwest, a father devoted to raising his six kids with a rigorous physical and intellectual education is forced to leave his paradise and enter the world, challenging his idea of what it means to be a parent.” Fra IMDB

Flyt ud i en skov langt væk fra alting, opdrag dine børn i det billede du ønsker og lev i det hele taget som lige dele survivor og filosof uafhængig af samfundet og det moderne liv. Det er vist ikke så mærkeligt, hvorfor jeg er inspireret af denne film.

Fight Club

“An insomniac office worker and a devil-may-care soapmaker form an underground fight club that evolves into something much, much more.” Fra IMDB

En af mine absolut yndlingsfilm. Udover at være en på mange måder fantastisk film, så er der en række interessante temaer i forhold til at blive økonomisk uafhængig.

Bare det her citat er grund nok til, at Fight Club passer lige ned i FIRE bevægelsen.

Alone in the Wilderness

“Documentary tells the story of Dick Proenneke who, in the late 1960s, built his own cabin in the wilderness at the base of the Aleutian Peninsula, in what is now Lake Clark National Park. Using color footage he shot himself, Proenneke traces how he came to this remote area, selected a homestead site and built his log cabin completely by himself. The documentary covers his first year in-country, showing his day-to-day activities and the passing of the seasons as he sought to scratch out a living alone in the wilderness.” Fra IMDB

Det handler om at klare sig selv, langt væk fra alting. Der begynder at vise sig et gennemgående tema, synes jeg. Det er simpelthen fantastisk, hvordan hovedpersonen er i stand til at klare alting selv, langt væk fra civilisationen.

Cast Away

“A FedEx executive must transform himself physically and emotionally to survive a crash landing on a deserted island.” Fra IMDB

En lidt spøjs film til listen måske. Jeg kunne også have valgt en gammel Robinson Crusoe film. Det handler igen om at være i stand til at klare sig selv. Uafhængigheden er en stor del af min inspiration.

Wild

“A chronicle of one woman’s one thousand one hundred mile solo hike undertaken as a way to recover from a recent personal tragedy.” Fra IMDB

Minder for så vidt en del om Into the Wild, blot med en kvinde i hovedrollen. Der er ikke helt så meget hate mod samfundet som i Into the Wild, men det her med at “gå en meget lang tur”, kunne jeg godt selv tænke mig at prøve kræfter med.

Minimalism: A documentary about the Important Things

“How might your life be better with less?” Fra IMDB

Eneste dokumentar på listen. Jeg ser generelt mange dokumentarer og jeg kunne godt have valgt flere, men så ville de i meget høj grad have handlet om pengesystemet og Bitcoin. Less is more er en del af min egen livsfilosofi og således, er jeg helt naturligt ret tiltrukket af hele minimalisme tankegangen.

The Matrix

“A computer hacker learns from mysterious rebels about the true nature of his reality and his role in the war against its controllers.”

I forhold til Økonomisk uafhængighed så bidrager the Matrix med en forståelse for at vågne op og se verden for, hvad den virkelig er. Det handler om, ikke at være slave af tingenes tilstand og ikke bare acceptere dem som de er. Jeg vil langt hellere take the red pill, end at leve livet i lykkelig uvidenhed.

Er der film eller serier, du synes burde være på listen?


Reklame

2 kommentarer til “10 film om økonomisk uafhængighed”

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.