Måneden der gik juli 2018

Det er blevet d. 1. august og ovenpå en ekstraordinært varm juli måned, er det blevet tid til endnu en status.

Juli 2018

Endnu en måned er gået på vejen mod økonomisk uafhængighed. Jeg har holdt lidt ferie, som mestendels er blevet tilbragt i sommerhus med svigerfamilien. Der er ingen grund til at tage sydpå, når det danske vejr viser sig fra den side det har været tilfældet. Det har været varmt, meget varmt. Serien om investering for begyndere er kørt videre for fulde drøn og arbejdet med netop denne serie har gjort, at jeg har kastet mig over at skrive en bog. Arbejdstitlen er indtil videre “Nem investering” og det er et rigtig sjovt projekt. Jeg synes egentlig det er en meget naturlig drejning at tage oven på et par års erfaring med bloggen. Jeg overvejer også at skrue lidt ned på mængden af blogindlæg for bedre at få tid til at kaste mig over andre medier også.

Men nok om det, lad os se på, hvordan måneden er gået i frinansernes tegn.

Blogindlæg udgivet denne måned

 • Investering for begyndere #3 – Risiko
 • Investering for begyndere #4 – Omkostninger
 • Investering for begyndere #5 – Alt-i-en-løsninger
 • Investering for begyndere #6 – Porteføljehåndtering

Aktie- og obligationsporteføljen

Alt er som det plejer, gab, “hvor er du kedelig Sune”. Ja!

Handler

Jeg har købt INDEX Globale Aktier Min. Risiko og INDEX Emerging Markets som jeg plejer igennem månedsopsparingen på Nordnet og så har jeg købt lidt ekstra INDEX Stabile Obligationer.

Beholdning

Beholdningen ser ud som den plejer bortset fra lidt saldo som venter på at blive brugt.

Udvikling

Udviklingen i porteføljen har været rigtig god i juli måned med et plus på 1.63%. Det danske C20CAP indeks er stukket helt af i sommervarmen til sammenligning.

Andre investeringer

Mintos

Mintos kører helt af sig selv og jeg bruger ikke meget tid på det. Det er virkelig en nem måde at investere på. Se mit indlæg Crowdlending med Mintos, hvis du er interesseret i mere om min investering igennem Mintos eller undersiden Crowdlending der indeholder bud på flere platforme og gode links til videre læsning.

Gæld

jeg har lidt SU gæld fra min tid som studerende og denne måned betalte jeg helt planmæssigt lidt af på den. Jeg overvejer fortsat bare at betale det hele på én gang for ganske enkelt at være gældfri.

Opsparingsrate

Opsparingsraten denne måned landede på: 58%


Reklame

✔️ Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
✔️ YouGov – Tjen penge på at udfylde undersøgelser
✔️ Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs

5 kommentarer til “Måneden der gik juli 2018”

 1. Ville du forklar hvorfor du har investeret i de aktier som du nu har gjort? ☺

  Mvh Mikkel

 2. Hej Sune
  Jeg synes at det er interessant læsning at følge din rejse.
  Jeg har selv ladet mig inspirere tak for det. 🙂

  I forhold til din portefølje sammensætning har jeg et spørgsmål ?
  Har du overvejet mere crowlendig fremfor f.eks. bitcoin som vægter en del ?
  Dernæst hvad er din holding til Ejendomsinvestering som en fremtidig del af porteføljen ?

  Balder

  1. Hej Balder,

   Jeg er glad for, at du synes det er spændende og har ladet dig inspirere 🙂
   Spørgsmål er jeg altid glad for, så godt du spørger! (Det gør jo heller ikke noget, at det er gode spørgsmål du stiller)

   Overvejet mere crowdlending? “Ja”. Men jeg har ikke flere penge end jeg har og således er crowdlending stadig en mindre del i det store hele. Jeg planlægger bestemt at investere flere i penge i crowdlending hen ad vejen. Fra Bitcoin? “Nej”. Selvom jeg ikke er skattepligtig ved salg af mine bitcoins, da de ikke er erhvervet med et spekulativt formål, så stoler jeg simpelthen ikke på at SKAT ikke bare vil opkræve skatten og være ligeglade med min begrundelse. Sælger jeg bitcoins risikerer jeg således. at skulle betale en stor del i skat og det er jeg ganske enkelt ikke interesseret i.

   Jeg ser afgjort rjendomsinvesinvestering som en fremtid del af min samlede portefølje. Jeg håber da at komme til at eje et hus en dag og så er ejendom jo en del af mine samlede aktiver. Derudover er jeg dog også interesseret i direkte ejendomsinvestering, men nok ikke igennem udlejning, det er simpelthen for besværligt. Jeg følger dog meget interesseret med i udviklingen af Brickshare og ser det som en rigtig god mulighed for at blive ejendomsinvestor.

   /Sune

 3. Hej Sune,

  Har du undersøgt investering gennem PFA? De har væsentligt højere omkostninger, men også bedre afkast når man ser 5 år tilbage (samt for perioder under 5 år) og sammenlignet med Sparinvest, så har de bemærkelsesværdigt bedre afkast efter omkostninger. Slutteligt har PFA også højere volumen og vidst nok ingen depot/kurtage ved handel af egne foreninger, hvilket helt klart må være en fordel ift. Nordnet som vidst nok har salgs-kurtage på 0.1%.

  Eksempelvis:
  http://www.morningstar.dk/dk/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000073J&tab=1
  vs
  http://www.morningstar.dk/dk/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000OV1J&tab=1

  og
  http://www.morningstar.dk/dk/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000OEZM&tab=1
  vs
  http://www.morningstar.dk/dk/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000OV1I&tab=1

  1. Hej Asbjørn,

   Det har jeg ikke nej og det kommer jeg heller ikke til. De er aktivt forvaltede og har derfor et væsentligt højere omkostningsniveau foruden alt det andet der taler imod dem grundet den aktive del. Jeg tror ikke på, at jeg kan udvælge den aktive forvalter der kan slå markedet fremover og højere omkostninger bidrager kun til det argument. Det er kun omkring 2% af de aktive forvaltere der rent faktisk merperformer i en sådan grad, at de er omkostningerne værd.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.