Måneden der gik august 2018

Det er blevet d. 1. igen og det betyder, at det er tid til en opdatering. Lad os se på, hvordan frinanserne er gået i august måned.

August 2018

August måned har været relativt stille og rolig. Ovenpå ferie og fri er det altid lidt vemodigt at vende tilbage til arbejdet, men jeg er jo ikke økonomisk uafhængig endnu, så det er som det skal være. Jeg kommer fremover til at sidde med lidt mere ansvar på jobbet, hvilket også medfører en mindre lønstigning, lidt har også ret, så der optimeres på rigdomsformlen! 

Rigdomsformlen

Jeg bliver rig(ere) ved at:

 • Tjene mere,
 • Forbruge mindre & 
 • Investere

Derudover har jeg fået mig en erhvervskonto igennem Lunar og jeg overvejer at flytte alle mine bankaktiviteter over til dem, da deres app ganske enkelt er super god og det vil simplificere mit banksetup yderligere.

Sidst, men ikke mindst, er jeg i fuld gang med at skrive min første bog. Arbejdet med blogserien om investering for begyndere gav mig blod på tanden og jeg er i gang med en bog under arbejdstitlen “Simpel investering”. Det er både spændende og rigtig sjovt at skrive den bog. Håbet er selvfølgelig, at den kan komme til at skaffe lidt ekstra indtægter, men nu må vi se, hvor mange der er interesserede i at købe den. Yderligere er Katrine næsten færdig med et andet produkt; den simple madplan. 

Men nok om det, lad os se på frinanserne! 

Blogindlæg udgivet denne måned

Aktie- og obligationsporteføljen

Alt er fuldstændig som det plejer. 

Handler

Jeg har købt INDEX Globale Aktier Min. Risiko og INDEX Emerging Markets som jeg plejer igennem månedsopsparingen på Nordnet.

Beholdning

Beholdningen ligner også sig selv. Der står lidt kontopenge der venter på at blive brugt, sandsynligvis på obligationer.

Udvikling

Udviklingen i august har generelt været positiv.

Andre investeringer

Selvom aktier og obligationer udgør det meste af mine investeringer, er der dog også andet i spil.

Mintos

Mintos kører helt af sig selv og jeg bruger ikke meget tid på det. Det er virkelig en nem måde at investere på. Se mit indlæg Crowdlending med Mintos, hvis du er interesseret i mere om min investering igennem Mintos.

Ellers består andre investeringer af:

Opsparing

Udover at investere, sparer jeg også op.

Kontanter/kontopenge

Jeg har sparet lidt op på en opsparingskonto, helt som jeg plejer at gøre hver måned.

Bitcoin

Nogle måneder går det op og andre måneder går det ned. Jeg er i Bitcoin på den lange bane og er “ligeglad” med udsving i pris. Se siden Bitcoin, hvis du er interesseret i mere.

Gæld

jeg har lidt SU gæld fra min tid som studerende og denne måned betalte jeg ikke af, hvilket er helt efter planen, da jeg kun afdrager hver anden måned. Jeg overvejer fortsat bare at betale det hele på én gang for ganske enkelt at være gældfri.

Frinansimperiet

Det ligner også sig selv, hvilket er en god ting.

Samlet værdi: 461.000 kr. + pension

Opsparingsrate

Opsparingsraten denne måned: 61%


Reklame

🤑 NORD.investments – Gratis investeringsplan

⚡️ Elbot – Billig el, brug koden frinans25pct og få 25% rabat

🤕 Undo – Billig forsikring

🏡 Kameo – Invester i lån til ejendomsprojekter og virksomheder i vækst

💵 Firi – Køb krypto sikkert og nemt

📖 BookBeat – Nyd over 700.000 e-bøger & lydbøger, prøv gratis

10 kommentarer til “Måneden der gik august 2018”

  1. Hej Carsten,

   Jeg har kun haft investeret 100 kr. i June for at prøve produktet af, så nogen større beslutning er det ikke. Derudover investeres der aktivt som led i Junes fonde og det er grundlæggende en tilgang, jeg ikke er enig i. Men mest af alt fordi jeg nu har prøvet det og har en forståelse for, hvordan det virker, hvilket var formålet.

   /Sune

 1. Anders Holst Nielsen

  Hej Sune,

  Din beholdning af INDEX Emerging Markets – er det for at gøre din risikospredning større? Da beholdningen ikke udgør en stor del af dine aktiver, eller er det for ikke at putte alle dine æg i samme kurv (aktie-mæssigt)?

  Anders

  1. Hej Anders,

   Både for at foretage yderligere spredning og dermed indkapsle mere af verden og dels for at blive eksponeret mod en del af økonomien, som er mere risikabel, men med stort potentiale. Jeg arbejder hen imod, at Emerging markets skal fylde ca. 10% i porteføljen.

   /Sune

 2. Hej,
  Har du også pensionsopsparing på toppen, eller hvordan håndterer eller ser du på traditionel pensionsopsparing?

  1. Hej Jacob,

   Ja, jeg har en pension af typen livrente igennem min arbejdsgiver, så det er oveni de investeringer jeg foretager og skriver om.

   /Sune

 3. Kære Sune

  Tak for dine opdateringer. Jeg er også igang med at spare op og laver en opdatering hver måned til mig selv. Jeg bruger, og kan anbefale, Lars Kroijers videoer om excelark til overblik over investeringer og økonomi på youtube.
  Flot opsparingsrate – selv nåede jeg op på 51% denne måned 🙂

  Mvh

  1. Hej Mikkel,

   Ja de er rigtig gode, jeg har godt leget med arkene, men det er næsten for kompliceret til, at det er noget jeg ønsker at vedligeholde. Et vigtigt parameter for mig er, at det er simpelt og nemt.
   51% er virkelig flot, det kan du roligt være stolt af!

   /Sune

 4. Din portefølje er steget 0,37%, indexet til sammenligning er steget 1,51%. Når du satser på en passiv investeringsstrategi, hvor udviklingen i din portefølje hverken bør ligge over eller under markedsudviklingen, hvorfor skriver du så at “Udviklingen i august har generelt været positiv.”?

  1. Hej,

   0.37% er et plus = generelt positiv 🙂 Udviklingen i min portefølje bør ligge under markedsudviklingen, fordi jeg også skal betale for omkostninger forbundet med de investeringsforeninger jeg bruger. Derudover vil porteføljen klare sig mindre godt end et generelt aktiemarked, når det netop går godt for aktierne fordi jeg også gør brug af obligationer.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.