Måneden der gik juli 2019

Det er blevet d. 1. juni og det er dermed tid til endnu en opdatering.

Endnu en måned er gået og det er dermed tid til en opdatering.

Juli 2019

Jeg har holdt ferie fra arbejde hele juli, hvilket har været rigtig dejligt. Vi har brugt lidt tid på at komme godt på plads i den nye lejlighed, hvilket bl.a. har betydet nogle ture til Ikea, hvilket jeg virkelig ikke er fan af, det er som om stedet suger liv ud af en, men det er dejligt at få det klaret så tidligt som muligt, så vi ikke skal bo i flyttekasser. Indtil videre er det dejligt at være flyttet til København, vi får se, hvordan det bliver at have en hverdag her, men jeg tror det bliver godt.

Derudover har vi brugt et par uger i mine svigerforældres sommerhus, hvilket er den måde vi bedst kan lide at tilbringe vore ferie. Jeg har aldrig kunnet forstå formålet med at tage sydpå om sommeren, hvor vejret netop er dejligt i Danmark. Men jeg synes også, at alt over 25 grader er for meget, så det forklarer måske hvorfor. Jeg synes, at Danmark er fantastisk om sommeren, så med et par uger i sommerhus, kan det ikke blive bedre.

Derudover skete der også en vigtig ting i sidste måned, som jeg dog ikke fik nævnt. Der var lige en sidste ting der manglede, inden vi flyttede fra Århus og kunne tage hul på næste kapitel i vores liv sammen. Så et par dage inden vi flyttede fra Århus, friede jeg til Katrine og til mit held sagde hun “ja”. Vi skal derfor giftes om et års tid og det kunne simpelthen ikke være bedre. I forhold til Frinans-projektet, fællesøkonomi og des lige, så har vi ikke endeligt styr på, hvordan det lige kommer til at se ud, så der er nogle overvejelser der skal gøres i forhold til, at der nu også er en fru Frinans. Det forklarer også, hvorfor jeg ikke har været så aktiv i juli, jeg har mest bare koncentreret mig om at nyde en dejlig tid sammen med katrine.

Handler

Igennem månedsopsparingen har jeg købt:

Så alt er som det plejer i forhold til simpel investering, køb det samme hver måned. Se evt. den korte opskrift på simpel investering for inspiration:

Jeg har ikke investeret så meget, det meste er bare sparet op på kontoen. Jeg vidste ikke lige, hvor meget vi ville få brug for i forhold til flytningen. Det kan være, at jeg efterfølgende investerer pengene i stedet.

Samlet portefølje

Herunder kan du se, hvad min samlede portefølje består af.

Investeringsdelen

Opsparingsdelen

 • Kontanter/indlån
 • Guld og sølv

Fordelingen fremgår af grafikken ovenover.

Opsparingsrate

Det koster jo lidt at flytte og vi manglede lidt forskellige møbler, så det er der selvfølgelig gået lidt penge til. Jeg har dog også fået indskud tilbage fra den gamle lejlighed og jeg har ikke skullet betale husleje for juli, da det indgik i det vi skulle betale forud, så alt i alt er det blevet til en fin opsparingsrate.

Denne måneds opsparingsrate lød på: 67%

Månedens anbefaling

Zetland: Hvorfor ‘følg din lidenskab’ er et af de værste karriereråd, du kan få. Super spændende artikel om, hvorfor rådet om at følge lidenskab, når det gælder job, ikke er et godt råd at følge. Jeg har selv gjort mig mange af de samme tanker, så det er sjovt at læse en artikel om det. Kan klart anbefales.

Hvordan er din juli måned gået?

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

7 kommentarer til “Måneden der gik juli 2019”

 1. Tak for endnu en god opdatering 🙂 Og kæmpestort tillykke med forlovelsen!
  Min juli har været rigtig god. Vi holdt også ferie hjemme i Danmark, så vi har ikke brugt så mange penge på ferie i år.
  Min opsparingsrate for juli var 74,8%. Jeg har øget andelen af investeringer fra 32% til 35%, hvilket er som forventet.

 2. Stort tillykke med forlovelsen. Måske jeg har læst nogle indlæg for hurtigt? Men må man spørge hvorfor I forlader Århus?

  1. Hej Ida,

   Katrine kommer fra København og det har hele tiden været planen, at vi på et eller andet tidspunkt skulle “tilbage” til København. Nu blev hun så færdig med studiet og så tænkte vi, at vi ville tage springet. Der åbnede sig også en arbejdsmulighed for mig og så var det egentlig ikke så svær en beslutning. Oprindeligt er jeg selv fra Nordsjælland, så det er mig ikke så fjernt 🙂 Så nu lejer vi en lejlighed og så må vi se, hvor vi flytter hen, hvis vi på et tidspunkt køber en bolig.

   /Sune

 3. Tak for en spændende blog. Hvad er din erfaring med at sælge din bitcoin investering igen? Jeg overvejer selv at det skal være en lille del af min investeringsplan, men jeg søger viden om a
  salget af dem.

  1. Hej Camille,

   Det kan virke pedantisk, men jeg er altid meget obs på at gøre det klart, at jeg ikke invester i bitcoins, men sparer op i dem. Jeg har ikke solgt bitcoins endnu, da jeg ønsker at beholde dem og helst ikke vil kaste mig ud i noget skattebøvl, uden et reelt behov.

   Skulle jeg sælge, tror jeg, at jeg ville benytte den danske platform Coinify. Det er en stor og seriøs platform, så dem har jeg tiltro til.

   Jeg håber du kunne bruge det til noget.

   /Sune

 4. Hej Sune

  Først og fremmest sige tak for en god blog, følger ivrigt med.

  Handler du igennem NORD eller hvilken platform bruger du?

  Jeg har planlagt at starte op med at investerer i passiv index ligesom dig, og vil gerne benytte den løbende månedsopsparing. Men er i tvivl om hvilken platform jeg skal anvende, især med fokus på omkostninger.

  På forhånd tak

  /Thøger

  1. Hej Thøger,

   Jeg bruger Nordnet og gør brug af værktøjet månedsopsparingen. Det kræver, at man selv passer porteføljen, som dog ikke behøver at være hverken svært eller tage lang tid. NORD.investments er endnu nemmere, men omkostningerne lidt højere. Bruger man Nordnet eller Saxo Bank for den sags skyld, er det altså lidt en gør-det-selv-løsning, hvor NORD.investments er mere en de-gør-det-for-dig-løsning.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.