Måneden der gik september 2018

Det er endnu en gang blevet d. 1. og det betyder traditionen tro en opdatering.

September 2018

Hvad er der sket?

Det har været en temmelig udramatisk og almindelig måned på mange fronter. Der er ikke sket noget skelsættende, hverken personligt eller på arbejdet. Der er dog sket noget i frinanssammenhæng, nemlig, at det første produkt har ramt webshoppen; simpel madplan. 

Derudover har jeg valgt at skære lidt ned på mængden af indlæg, jeg skriver. Dels vil jeg gerne skære lidt ned på tidsforbruget brugt på indlæg og dels vil jeg gerne bruge mere tid på andre frinansrelaterede projekter, såsom bøger.

Yderligere er jeg steget en smule i løn, så i forhold til rigdomsformlen, så stiger indtægten lidt fremover, hvilket jo også er med til få målet tættere på. Jeg får nu ca. 22.000 kr. udbetalt om måneden, hvor jeg tidligere tjente 20.000 kr. Det er også værd at tage med.

Slutteligt har jeg også solgt min andel i June, for at simplificere det hele lidt. Jeg havde investeret en meget lille del, 100 kr., da produktet blev tilgængeligt for at forstå de nye alt-i-en-løsninger. Jeg synes, at jeg har en fin forståelse for dem nu og derfor passede det fint at skille sig af med den del.

Blogindlæg udgivet denne måned

Der er altid mere inspiration at hente

Investering

Jeg har forsøgt at komprimere denne del lidt, da store dele af det jeg kan skrive om mine månedlige investeringer, er præcist det samme hver måned. 

Handler

Hvad har jeg investeret/opsparet i denne måned

Samlet portefølje

Hvordan ser den samlede portefølje ud

Alt, hvad der indgår i min samlede portefølje: 

Samlet værdi af porteføljen: 470.000 kr. 

Jeg har stadig en smule SU gæld

Opsparingsrate

Månedens opsparingsrate lød på: 57%

I det større perspektiv har den løbende opsparingsrate set således ud:

Hvordan er din måned gået?


Reklame

Har du brug for et lån? Lån penge nu hos jyskelaan.dk*.

7 kommentarer til “Måneden der gik september 2018”

 1. Hej Frinans

  Hvornår forventer du at rebalancere porteføljen næste gang? Jeg er specifikt interesseret i dine tanker omkring obligationer, da sparindex’s stabile obligationer ikke har været i månedsopsparingen på Nordnet i noget tid og jeg kan se, du ikke skriver noget omkring løbende indkøb for at holde vægtningen i porteføljen.

  Mvh. ADDNAME

  1. Hej ADDNAME :),

   Nej, obligationerne er ikke en del af månedsopsparingen, så de skal købes ved siden af. Jeg samler typisk en bunke penge sammen og køber en portion hver tredje måned. Skulle jeg ikke købe så aggressivt ind (opspare så meget som jeg gør), ville jeg enten rebalancere årligt eller halvårligt.

   /Sune

 2. Hej Sune,

  Tillykke med endnu en stærk måned på savings rate-fronten 🙂

  Vi følges ret god ad i net worth, men med dit lavere forbrug kan du nok opnå økonomisk uafhængighed hurtigere, end jeg kan.

  Synes i øvrigt det nye format er godt og overskue. Hvordan går det med at tjene penge på bloggen? Har du gode resultater der?

  /Carl

  1. Hej Carl,

   Ja, jeg er hjulpet godt på vej i forhold til at holde et ret lavt forbrug. Og tak, jeg synes også, at det nye format fungerer lidt bedre.

   I forhold til pengene, går det da den rigtige vej, men jeg vil prøve fremover at skaffe sponsorer til indlæggene, som så kan give dem noget eksponering. Hvordan tjener du penge på sponsorer?

   /Sune

 3. Anders Holst

  Hej Sune,

  Samlet set er din obligationsbeholdning 19%, ud af de investeret kr. 470.000? Det giver i forhold til dine investeret aktier en hel del højere procent end de 20% som din investeringsprofil med 80/20 er? Er der nogen grund til det? Eller har jeg bare misforstået det? 🙂

  Mvh,

  Anders

  1. Hej Anders,

   De 20% er kun tænkt i forhold til investeringsporteføljen, så kun aktier og obligationer imellem. Men jeg er helt med på, at det kan være lidt svært at tyde. Bitcoins er eksempelvis en del af min samlede formue, men jeg tænker ikke på bitcoins som en del af mine investeringer. DE 20% har altså kun noget med investeringsdelen at gøre og ikke opsparingen.

   Giver det mening?

   /Sune

   1. Anders Holst

    Hej Sune,

    Ret sikker på at jeg forstår din tankegang, men den var lidt indviklet forklaret.

    Takker for svar 🙂

    Anders

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.