Brickshare – ejendomsinvestering for alle

Brickshare - ejendomsinvestering for alle Frinans

Dagens indlæg handler om platformen Brickshare. Brickshare er en online investeringsplatform, der gør det nemt for alle at investere i fast ejendom. Lad os se lidt nærmere på, hvorfor det er interessant.

Indlægget er en annonce for Brickshare og alle links dertil er affiliate links.

Brickshare hedder nu The many.Intro

Brickshare har for nyligt åbnet op for deres hidtil største investeringsprojekt og det er derfor nærliggende, nu at skulle se nærmere på platformen.

Investeringsprojektet består af en nyopført ejendom med 23 lejligheder og 23 parkeringspladser samt en eftertragtet beliggenhed på Bispevej 1 i Nordvest – blot ti minutter fra Nørrebro Station og den kommende metro. 

Kort fortalt er brickshare altså en platform, hvorigennem man som investor kan investere i ejendom.

Men lad os starte helt fra bunden, hvorfor er ejendomsinvestering interessant?

Ejendomsinvestering

Der findes flere forskellige aktiver at investere i, hvad enten formålet er at vækste ens formue eller som i mit tilfælde, økonomisk uafhængighed.

Helt overordnet er der fire aktiver, det er muligt at investere i:

 • Aktier
 • Obligationer
 • Ejendom
 • Råvarer

Ejendom er et rigtig attraktivt investeringsaktiv, da det har en både høj og naturlig efterspørgsel. Ønsker man øget diversificering i sin samlede investeringsportefølje, er det naturligt også at se på muligheden for ejendom. Kigger vi på udviklingen i priserne på ejerlejligheder i eksempelvis Københavns kommune, som eksempelvis er der Brickshares nyeste projekt holder til, tegner der sig et ganske tydeligt billede:


https://www.boliga.dk/boligpriser/soeg?area=77101&type=1&data=0

Prisen led et knæk i forbindelse med finanskrisen, men er siden steget til nye højder. Som investor er det selvfølgelig attraktivt at få del i en udvikling som vist ovenfor. Det kan gøres på flere måder, så lad os få en forståelse for, hvorfor Brickshare er en attraktiv mulighed.Gør-det-selv

Ejendomsinvestering kan klares på flere måder. Man kan købe et håndværkertilbud, sætte det i stand og sælge med fortjeneste. Det kræver både know-how og meget tid. Det er en metode, de færreste reelt kan gøre brug af, men det kan meget muligt være en rigtig god forretning.

Man kan købe en ejendom og tjene på at leje den ud, men det kræver også know-how og tager også af ens tid. Der er en del lovgivning, man skal have styr på og regler der skal overholdes. Går noget i stykker, kan der også være uforudsete udgifter. Det tager af ens tid at være udlejer, om end det i FIRE kredse er en populær investeringsmulighed, i hvert fald uden for Danmark.

Den tredje mulighed er de nye crowdlending platforme, der har set dagens lys de senere år og det er her, at Brickshare kommer ind i billedet. Vi skal selvfølgelig gå lidt mere i dybden med platformen, men grundlæggende er det muligt som investor at investere i en ejendom og få del i udbyttet, i form af renten fra lejerne, samt stigningen i værdien af ejendommen. Når der er tale om crowdlending, gælder det, at investorerne går sammen om at investere i ejendommen.

Som investor kræver Brickshare derfor meget mindre know-how og stort set ingen tid. Det er ganske enkelt en nem måde at få eksponering mod et meget attraktivt investeringsaktiv. Det er simpel investering og det kan jeg jo godt lide.

Men lad os se lidt nærmere på platformen og konceptet bag.

Brickshare – ejendomsinvestering for alle

Grundlæggende er idéen bag Brickshare meget simpel. Ejendomme er en attraktiv investering, men med en pris på flere millioner kroner, er det de færreste, der kan være med. Ved at gøre brug af crowdlending gør holdet bag Brickshare det muligt for flere investorer at gå sammen om en investering og dermed sænkes prisen for at være med. Der er dermed både tale om en attraktiv forretningsmodel såvel som en attraktiv investeringsmodel. Kort sagt; ejendomsinvestering for alle.

På brickshare.dk opretter man en bruger og får dermed adgang til investeringsprojekterne, eksempelvis det nye Nordvest, Nørrebros hippe nabo:I den korte oversigt, kan vi læse lidt om projektet og så kan vi se de vigtigste tal:

 • Det samlede investeringsmål
 • Hvor tæt projektet er på at være finansieret
 • Forventet årligt afkast (stigning i ejendomsværdi)
 • Forventet Udbytte (årligt, overskud fra driften)
 • Antal investorer

Går vi ind på siden for selve investeringsprojektet, er der meget mere om ejendommen, kvarteret, lejlighederne og en uddybelse af økonomien. Det kræver, at vi lige opretter os som bruger på platformen.Har man først foretaget en investering på Brickshare, kan man som investor følge med på ens personlige dashboard:Fra Dashboardet kan ses en række informationer såsom samlet investering, udbetalt udbytte, antal investeringer og transaktioner.

Platformen er super lækkert lavet og meget overskuelig at bevæge sig rundt i, både hvad angår de enkelte projekter og ens personlige dashboard. For nu er minimumsinvesteringen i et projekt som det nye 10.000 kr., men holdet bag Brickshare har ved flere lejligheder luftet ønsket om at kunne bringe det beløb ned til 1.000 kr. Beløbsstørrelserne betyder, at det på ingen måde er forbeholdt millionærerne og at alle der ønsker det, kan være med.Omkostninger

Det er klart, at det selvfølgelig ikke er gratis at vælge en løsning, hvor man ikke gør-det-selv og derfor er der også nogle omkostninger ved at foretage ejendomsinvesteringer igennem en platform som Brickshare. De skriver selv under deres FAQ:

Vi tager et placeringshonorar (“placement fee”) på op til 4% af handelsprisen på de købte investeringsejendomme. Derudover tager vi et løbende forvalterhonorar på op til 1% af Asset Under Management (AUM).

Størrelsen på honorarerne kan variere, og honorarernes præcise størrelse fremgår også under nøgletal for de enkelte ejendomsfonde, i budgetterne for investeringsprojekterne og af investoroplysninger.

Brickshares løbende forvalterhonorar dækker blandt andet over:

 • Håndtering af en ejendomsfonds økonomiske forhold, herunder foranledning af udarbejdelse af reviderede regnskaber, bogføring etc.
 • Udlejning af en ejendomsfonds ejendomsportefølje samt markedsføring heraf
 • Håndtering af lejerhenvendelser og lejeopkrævning
 • Varetagelse af justeringer af en ejendomsfonds udlejningsejendomme, herunder istandsættelse, maling, rengøring og eventuelt ændring af indvendige forhold (ændring af værelsesantal m.v.)

Man får med andre ord en del for pengene synes jeg. De 1% i løbende forvalterhonorar gør, at man som investor ikke skal bruge tid på nogen som helst form for administration eller praktisk arbejde i forbindelse med ejendommen. Placeringshonoraret gør, at man som investor får mulighed for at investere i en mindre del af en ejendom, noget som ellers er forbeholdt folk med mange penge på lommen eller en villighed til at påtage sig betydelig risiko i form af lån i banken.

Fremtiden for brickshare

Brickshare er nået meget langt på meget kort tid. Med kun får år på bagen er jeg imponeret over, hvor langt de er nået med deres produkt. De har tilladelse af Finanstilsynet i Danmark til at forvalte alternative investeringsfonde (FAIF), hvilke bevidner om en ret høj seriøsitet fra holdet bag såvel som til platformen og investeringsejendommene. De lader til at have høje ambitioner og at tage investorerne/brugerne seriøst, forstået på den måde, at de ønsker at tilbyde services i absolut topklasse.

For 2019 har de tænkt at videreudvikle på platformen således, at du som bruger får:

 • Et bedre overblik over din ejendomsportefølje
 • En oversigt over historiske afkast samt et forventet afkast på dine investeringer
 • Løbende vurdering af dine ejendomsinvesteringer

Herudover arbejder de på at tilføje muligheden for nemt og simpelt at sælge ens andel af boligen, så der skabes et sekundært marked, allerede i 2019. Alt i alt ambitiøse og spændende tiltag, som kun vil gøre platformen endnu mere attraktiv.

Se Alt om året der gik: Ejendomsinvestering for alle, for yderligere.Brickshare og frinansporteføljen

Som den faste læser ved, så har jeg fulgt Brickshare helt fra begyndelsen. I vil også vide, at jeg endnu ikke har investeret i ejendom igennem Brickshare. Det er der som sådan ikke nogen god forklaring på, andet end, at der har været så mange andre spændende ting, jeg gerne ville investere i. Derudover er jeg på nogle områder nok forsigtig af natur, så det har virket naturligt for mig at lade andre prøve produktet af, før end, at jeg kastede mig over det.

Når det er sagt, så tror jeg, at 2019 meget vel kunne blive året, hvor jeg tilføjer ejendom til min portefølje og det er selvfølgelig nærliggende, at det bliver igennem Brickshare. Brickshare gør det simpelt at investere i ejendom og det er lige netop simpel investering, jeg er interesseret i. Jeg ønsker, at det skal være nemt, overskueligt og ikke tage for meget af min tid. De krav lever Brickshare op til.

Hvad med dig, har du investeret i ejendom igennem Brickshare eller overvejer du at gøre det?


Reklame

✔️ Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
✔️ YouGov – Tjen penge på at udfylde undersøgelser
✔️ Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs

14 kommentarer til “Brickshare – ejendomsinvestering for alle”

 1. Hej Sune,
  Tak for indlægget. Jeg har to spørgsmål til dig:

  1) Jeg bor i ejerbolig og derfor har jeg allerede en høj eksponering i ejendomsmarkedet. Hvad er dine tanker om at tilføje Brickshare til porteføljen, når man er i den situation? Giver det unødigt høj risiko i porteføljen?

  2) Jeg har tidligere haft kigget lidt på en alternativ form for ejendomsinvestering, nemlig igennem REITs (Real Estate Investment Trust). For eksempel denne: https://proreit.com/en/. De har umiddelbart samme fordele som Brickshare i og med at man ikke påtager sig nogen former for administrative opgaver ifm. investeringen.
  Denne REIT udbetaler 9,17% i årligt udbytte fordelt over månedlige rater af 0,76% udbytte pr. måned. Her er større spredning end sådan som jeg forstår Brickshare-konceptet, da man investerer i en hel portefølje af ejendomme frem for blot en enkelt ejendom. Hvad er dine tanker om fordele og ulemper ift. REITs vs. et initiativ som Brickshare?
  Mvh,
  Gabriel

  1. Hej Gabriel,

   1. Jeg er ikke ekspert her, men personligt ville jeg nok nøjes med ejerboligen, med mindre ens networth er så høj, at det er muligt at købe mere ind i ejendomme uden, at det fylder en majoritet i ens samlede portefølje. Ellers skal det være fordi, man synes det er interessant og gerne vil være med af interesse også. Sidstnævnte er nok dér jeg står 🙂

   2. REITS er en rigtig interessant mulighed, men de er oftest (jeg ved ikke om det gælder alle) ETFer og det betyder en beskatning højere og anderledes end aktier og dermed Brickshare. Derudover betaler de et højt udbytte, som betyder, at meget skat realiseres løbende, hvilket igen fjerner muligheden for at udnytte renters rente mest muligt. Det er lidt irriterende. Det er muligt, at REITs bliver mere attraktive, når beskatningen ændres.

   /Sune

   1. Tak for input 🙂 Kan man købe REITs via aktiesparekontoen så kunne der måske være noget at hente der ift. skat?

   2. Nick @ TotalBalance.blog

    PROREIT er ikke en ETF, og udbyttet beskattes derfor som almindelig aktieindkomst.
    Det du dog skal være opmærksom på ved REITs er, at de fleste er “commercial real estate”, som har nogle andre karakteristika (og andre risici) end resedential (boliger) real estate her. Hvis du er interesseret i at investere i ejendomme, så ville jeg anbefale at have begge dele i porteføljen – om end det for de fleste giver mest mening med boliger, da det immervæk er nemmest at forholde sig til 😉

 2. Jeg overvejede også på et tidspunkt om at benytte Brickshare for at sprede ud i flere aktiver men da jeg dengang kiggede på det, fandt jeg ud af at man i virkeligheden køber en form for aktie i den virksomhed som driver boligen. Da jeg af princip ikke køber enkelt aktier men følger verdensindekset (via fx en fond) så tæt som muligt så mistede jeg den primære årsag til hvorfor jeg ville investere via platformen. Jeg har ikke nogen god grund til at tro at de her virksomheder skulle outperforme indekset. Men når det er sagt så kan jeg sagtens forstå hvorfor platformen er interessant specielt hvis man fx har en investeringsstrategi!

  1. Hej Rabie,

   Det er korrekt, at der udstedes aktier i forbindelse med køb, men aktivet bag aktierne er jo boligen, så derfor er eksponeringen mod boligmarkedet. På den måde er det forskelligt fra en eksponering med et bredt verdensindeks, som jo også er min primære investering. Det er ikke muligt, igennem et dansk produkt, at få bred eksponering mod boligmarkedet og når man ikke kan det, er en billigere eksponering, som giver mulighed for diversificering ved at købe flere “små dele”, en god mulighed for mange.

   /Sune

 3. Hej Sune

  Mange tak for dit indlæg…. jeg har læst ovenstående kommentarer… så vidt jeg forstår dig er det bedst at sprede sine invisteringer, for at opnå størst mulig gevinst?…. Jeg er ret grøn hvad investering angår…. føler jeg er langt bagud, men nå bedre sent end aldrig….

  Mvh. Mette

  1. Hej Mette,

   At sprede ens investeringer handler ikke om at opnå størst mulig gevinst, men om at minimere risiko. Det handler om ikke at putte alle æg i én kurv.

   /Sune

 4. Jeg kunne aldrig drømme om at skrive mit navn her.

  Artiklen fortæller jo kun hvad man selv kan erfare på 5minutter ved selv at logge ind.

  Vi mangler det seriøste aspekt.
  F.eks.:

  Hvad er en Brickshare investering i praksis?
  Hvad er risici?
  Hvor hurtigt kan man komme ud igen?

  Men ok… det var jo en sponsoreret artikel så man skal vel ikke forvente så meget .-D

  1. Nick @ TotalBalance.blog

   Jeg er enig – og her kunne Brickshare jo egentlig godt gøre et bedre arbejde, fordi du har helt ret – det er nemlig mega svært at finde ud af, hvad din risiko er. Fordelen ved Brickshare konceptet er dog, at du hæfter aldrig for mere end dit indskud. Dvs. går hele lortet rabundus, ja så mister du dit indskud. Det er nøjagtigt det samme, som hvis du havde købt aktier i OW Bunker f.eks. 😉

   Mht. at “Komme ud”, så tilbyder Brickshare altid, at du kan sælge din andel (hvordan dette i praksis gøres i dag har jeg ikke erfaring med, men kigger vi mod de mere professionelle spillere på markedet, hvor indskud er noget højere, så tager udbydere typisk en procentdel ala 4-5% for at afhænde din andel til en anden investor – eller de kan tilbagekøbe den selv eventuelt, og sælge den senere).

   Som det fremgår af Sunes anmeldelse, så arbejder de på en “sekundær børs”, hvor man kan handle med sine “aktier” i ejendommen. Denne har dog (så vidt jeg er orienteret) lange udsigter (regn ikke med, at den kommer i 2019 – men nærmere 2020).

 5. REITs er langt billigere og likvide. Derudover er der et diversifikationselement som man ikke kan få hos Brickshare.

  Brickshare appellerer muligvis med deres Millenial marketing til et andet segment som uagtet har gavn af ejendomme i deres portefølje, men de er meget dyre.

  1. Nick @ TotalBalance.blog

   Hvis mig en REIT der indeholder boliger (primært)? 😉

   Jeg antager, at Brickshare har ambitioner om at skabe egentlig ejendomsfonde (ligesom f.eks. Koncenton gør), som indeholder et antal ejendomme, i fremtiden – og her bliver det rigtig interessant, efter min mening. Det kan f.eks. gå hen og blive et rigtig godt alternativ til forældrekøb, da man har anvisningsret til boliger i deres fonde (når man er investor). Dette gælder både for Brickshare og Koncenton.

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.