Måneden der gik april 2019

Det er d. 1. maj og dermed tid til at se tilbage på, hvordan april er gået.

April 2019

Det har været en måned med en, for mit vedkommende, lang påskeferie, fordi jeg havde en del ferie der skulle nå at bruges. Med det vejr vi har haft føltes det nærmest som sommerferie, så der er intet at klage over. Tværtimod synes jeg nærmere, at det hjælper til at gøre det klart for mig, at livet uden et fast arbejde, sagtens er noget jeg vil kunne trives med. Jeg tror, at der er rigeligt af projekter, jeg vil kunne finde på og kaste mig over. Men så langt er jeg ikke endnu, så jeg fortsætter ufortrødent i trædemøllen.

Derudover har jeg været til bryllup og det er altid en fornøjelse at være med til at fejre to menneskers kærlighed. Så det er jo ikke så ringe endda.

Der er også sket andre ting i april, men dem må jeg lige vente med at fortælle mere om.

Blogindlæg udgivet denne måned

Investering og opsparing

En stille og positiv måned i forhold til investeringerne, som grafen herunder vidner om.Handler

Igennem månedsopsparingen har jeg købt:

Det var, hvad det blev til denne måned, så ingen af de mere eksotiske køb denne gang.

Samlet portefølje

Herunder kan du vanligt se, hvilke aktiver min investering og opsparing består af, samt en visualisering af deres vægtning.

Investeringsdelen

Opsparingsdelen

 • Kontanter/indlån
 • Guld og sølv

Networth

Udviklingen i samlet networth, altså hvad opsparing og investering tilsammen er værd.Opsparingsrate

Denne måneds opsparingsrate lød på: 69%

Jeg har haft en meget stor udgift her i april, som jeg ikke kan fortælle om endnu, men jeg har taget af opsparingen for at betale den. Det forstyrrer i virkeligheden opsparingsraten en smule, fordi penge, der tidligere har talt med som opsparing, nu er gået til forbrug. Jeg har ikke lige et godt bud på, hvordan jeg budget-teknisk skal klare den. Måske jeg på bagkant skriver det på som udgift og fjerner opsparing, så det hele passer sammen. I så fald vil opsparingsraten for april og maj være temmelig lav, men tidligere opsparing er stadig opsparing. Det finder jeg ud af.

Edit: Opsparingsraten lød på 20% grundet udgiftenMånedens anbefalinger

Denne måned har jeg to anbefalinger klar.

Firecalc: Et virkelig spændende og tankevækkende værktøj. Ser vi på nedenstående billede af tre identiske porteføljer er udviklingen meget forskellig uafhængigt af, hvornår man gik på pension. 1973 (rød), 1974 (blå) og 1975 (grøn). Der kan altså være meget stor forskel i timingen. Det samme scenarie ville sandsynligvis gøre sig gældende med årstallene 2008, 2009 og 2010. Firecalc laver en udregning, der viser samtlige år, hvorfra der er data tilgængeligt, således, at succesraten visualiseres.Reklame

4 kommentarer til “Måneden der gik april 2019”

 1. Må jeg spørge dig om, hvorfor du både investerer i INDEX Globale Aktier Min. Risiko
  + INDEX Emerging Markets? Indeholder globale aktier ikke allerede emerging?

  1. Hej Erik,

   Det må du meget gerne spørge om.

   De fleste globale index indeholder enten ingen eller meget lille eksponering imod emerging markets. Globale index er således ofte global developed markets. Jeg ønsker mere eksponering mod emerging markets af to grunde:

   – Yderligere diversificering
   – jeg tror på, at en stor del af væksten i verden de næste mange år kommer fra emerging markets

   /Sune

 2. Hej Sune!

  Hvad er tankerne bag dine Thin Film Electronics aktier? (Hvis det er noget du vil dele :))

  /Kasper

  1. Hej Kasper,

   Det var i min spæde start som investor, hvor jeg endnu ikke kendte min risikoprofil godt nok og tænkte, at det gav mening at have et par small cap aktier også. Det er sådan cirka gået helt ad helvede til 🙂 Jeg overvejer at sælge og trække tabet fra i forhold til udbytte fra investeringsfondene.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.