Ejendomsinvestering

Ejendomsinvestering Frinans

En af mine inspirationskilder på min vej mod økonomisk uafhængighed hedder Casper og han ved en masse om ejendomsinvestering.

Alle reklamelinks er markeret med *

Alt Caspers viden er nu pakket i et kursus og netop dette kursus, skal dagens indlæg handle om.

Ejendomsinvestering kan være et godt supplement til simpel investering.

Kort om Casper og Bluelobster

Casper ejer 16 udlejningsejendomme, lejligheder, og det betyder helt naturligt, at han har en del viden og erfaring. Casper er ret aktiv i diverse medier og i min Facebookgruppe FIREdanmark, hvor han gerne deler lidt ud af den store erfaring med ejendomsinvestering. Det er dog et stort emne og grundet den mindst lige så store interesse for ejendomsinvestering der kan være særdeles lukrativt, så har Casper oprettet et kursus. Hans erfaring kan nu komme os andre til gode og det er altså omdrejningspunktet i dette indlæg.


Reklame

Ejendomsinvestering frinans

Ejendomsinvestering

Når jeg læser diverse blogs om folk, der enten har opnået økonomisk uafhængighed eller godt på vej dertil, så går ejendomme ofte igen som en del af investeringerne. Jeg har derfor naturligvis overvejet løbende, om ikke investering i ejendomme og efterfølgende udlejning skulle være en del af min investeringsstrategi. Jeg har dog ikke kunnet overskue, hvor jeg skulle begynde og om det overhovedet ville være besværet værd. Derfor har jeg indtil videre holdt mig fra at søge mere viden på den front. I stedet har jeg overvejet mulighederne for crowdlending og andet, men den her mulighed med at eje ejendommene selv og tilsat lidt flid minus en mellemmand, er yderst lokkende.

Igennem længere tid har jeg fulgt Caspers projekt, som han skriver om på https://bluelobster.dk, og da Casper begyndte at lufte tankerne om at putte alt hans viden og kunnen ind i et kursus, blev min interesse for ejendomsinvestering vakt igen. 

Jeg har siden været på Caspers kursus* og det vil jeg gerne fortælle lidt om.

Kursets indhold

Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi kommer vidt omkring i kurset i ejendomsinvestering. I kan se kapitlerne i overskriftsform her:

 1. Introduktion
 2. Find de gode område og byer
 3. Ejendommen
 4. Lejemålet
 5. Ejerforeningen
 6. Budgettet
 7. Forhandling af pris
 8. Køb på tvangsauktion
 9. Stifte selskab eller ej
 10. Finansiering
 11. Berigtigelse af handel
 12. Renovering (af lejemål)
 13. Huslejen
 14. Lejekontrakten
 15. Annoncering af lejemål
 16. Find den rigtige lejer
 17. Driften
 18. Afrunding

Kurset udbydes online igennem platformen Teachable, hvilket fungerer rigtig godt. Kurset er en samling af videoer, under de 18 overskrifter du ser ovenover.

Samlet set er der tale om +10 timers materiale og da Casper ikke har inkluderet noget irrelevant, er der altså tale om temmelig meget materiale at dykke ned i. Sagt på en anden måde, der er meget brugbar viden at hente. Der er også meget viden, som jeg ikke havde skænket en tanke kunne være relevant. Det er altid godt, at kunne lære af andres fejl, så man ikke behøver at begå alle de samme selv.

Videoer

Indholdet i videoerne varierer imellem oplysning, enten udtrykt som en erfaring Casper har gjort sig eller deciderede regler og så praktiske værktøjer. Et eksempel på oplysning kunne være, hvordan en ejerforening typisk fungerer, et eksempel på et praktisk værktøj kunne være et oversigtskort over forurening. I begge tilfælde har Casper praktisk erfaring som bliver bragt i spil. Det betyder, at Casper kan fortælle om, hvordan forskellige ejerforeninger fungerer og hvad man skal være opmærksom på. Det betyder også, at Casper kender et værktøj til at se offentlige oplysninger om forurening og hvordan man aktivt kan bruge det. 

Indholdet af de mange overskrifter er altså en frygtelig masse viden både i forhold til regler, vi kunne kalde det teori, og praksis. Denne blanding er guld værd og overvejer man seriøst at kaste sig ud i ejendomsinvestering, er pengene givet godt ud.

Hvem er kurset for

Overvejer du at investere i ejendomme og blive udlejer? Så er kurset helt sikkert noget for dig. 

Har du kastet dig ud i ejendomshandel og livet som udlejer? Så er kurset helt sikkert også noget for dig. 

Som jeg nævnte indledningsvist, så tilhører jeg den første kategori, dem der overvejer ejendomsinvestering. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan være rigtig lukrativt og er man villig til at lægge arbejdet i det, så lader det endog til at være rigtig godt givet ud. Det handler dog også om prioriteringer og for mig, har jeg alt rigeligt med at besidde et normalt lønmodtagerjob og drive min virksomhed Frinans. Havde jeg ikke Frinans, så ville livet som udlejer dog synes særdeles interessant. Jeg kunne godt forestille mig, at det kunne være noget jeg ville kaste mig over den dag, jeg kvitter det etablerede arbejdsmarked. I så fald kunne det være en overvejelse værd, om ikke det ville være muligt at klare sig med mindre opsparing, men til gengæld bruge nogle kræfter på livet som udlejer. Det er i hvert fald noget, jeg kraftigt vil overveje.

Selvfølgelig kan der være en del arbejde forbundet med at være udlejer, men meget af det lader dog til at finde sted indledende. I de utallige interviews der er lavet med Casper, synes jeg også det går igen, at sætter man tingene i system, så er arbejdsmængden bestemt til at overkomme. Jeg ser derfor ikke noget til hinder for, at man både har et normalt lønmodtagerjob og ved siden af det er udlejer. Det tror jeg faktisk kan gå hen og blive rigtig lukrativt for en. Det er det Casper gør og hans forretning ser ud til at gå strygende.


Reklame

Ejendomsinvestering frinans

Investerer du i ejendom og hvordan? Skriv i kommentaren.


Reklame

💜 NORD.investments – Få en gratis investeringsplan
💰 Firi – Nordens største kryptobørs
📱 Lebara – Danmarks billigste mobilabonnement
🤕 Find forsikring – Få en billig forsikring


Reklame: Indlægget er sponseret af  Nyt Skøde & Bach & Busholdt

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.