Måneden der gik august 2019

Det er blevet d. 1. juni og det er dermed tid til endnu en opdatering.

Det er d. 1. og derfor tid til en opdatering.

August 2019

August har været en ret travl måned. Jeg er startet på nyt arbejde her i København og med det, er der selvfølgelig en masse ny information og en masse kollegaer at lære at kende. De har været virkelig søde alle sammen, så det tegner umiddelbart ret godt.

Noget jeg vist ikke har nævnt er, at mit FIRE projekt faktisk var oppe at vende til min ansættelsessamtale og der allerede er flere der har spurgt ind til det. Det bekræfter mig blot i, at det ikke er så farligt er være ærlig omkring, hvad man vil. Jeg har helt fra start været åben omkring, hvad det er jeg ønsker at opnå og der er stort set kun sympati for det projekt. Nu er jeg jo også kun 33, så det er rimelig ligegyldigt for en arbejdsgiver, at jeg godt kunne tænke mig at kvitte arbejdsmarkedet om 12 år. Hvad andre vælger at gøre og hvordan de vil håndtere det, er selvfølgelig op til dem, men min oplevelse med at være åben omkring det er i hvert fald meget positiv.

Derudover snakker vi selvfølgelig lidt bryllup herhjemme, det er nok meget naturligt, når man skal giftes. Vi har ikke helt regnet ud endnu, hvordan vores fællesøkonomi skal tage sig ud.

Blogindlæg udgivet

Frinanserne

Jeg har igen ikke investeret så meget, det meste er bare sparet op på kontoen. Jeg vil gerne spare en del op, så vi inden for et par år, får mulighed for at købe et hus uden at skulle optage et banklån. Jeg ved heller ikke helt, hvad jeg får brug for i forhold til et bryllup, så jeg tænker, at det giver god mening at have en godt polstret bankkonto.

Handler

Igennem månedsopsparingen har jeg købt:

Så alt er som det plejer i forhold til simpel investering, køb det samme hver måned. Se evt. den korte opskrift på simpel investering for inspiration:

Jeg har investeret lidt i crowdlending, hvor jeg har taget en ny platform i brug, Bondora. Derudover har jeg også købt lidt bitcoins.

Samlet portefølje

Herunder kan du se, hvad min samlede portefølje består af.

Investeringsdelen

Opsparingsdelen

  • Bitcoin
  • Kontanter/indlån
  • Guld og sølv

Fordelingen fremgår af grafikken ovenover.

Opsparingsrate

Jeg fik udbetalt en del feriepenge, så lønnen har været lidt højere end normalt. Det kan godt ses i opsparingsraten som afgjort er i den høje ende for mig denne måned.

Denne måneds opsparingsrate lød på: 76%

Månedens anbefaling

Rockwoolfonden: Nye minimumsbudgetter for danske familier Det er ret sjovt det her. Her er, hvad de selv skriver:

“Hvad er det mindste, man kan leve for i dagens Danmark? Minimumsbudgettet, altså det laveste rådighedsbeløb, der skal til hver måned for at opretholde en beskeden tilværelse beregnet på baggrund af ekspert­vurderinger på forskellige udgiftsområder, svin­ger fra 10.000 kroner for en enlig person uden børn til 23.200 kroner for et par med tre børn.

Det viser en ny analyse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, udarbejdet i samarbejde med CASA, Center for Alternativ Samfunds Analyse.

Analysen fastlægger nye minimumsbudgetter for forskellige familietyper i Danmark. Tallene er udarbejdet i overensstemmelse med tidligere anvendte retningslinjer, der også er brugt i andre nordiske lande. Resultaterne er dermed internationalt sammenlignelige.”

Så kan vi rigtig sammenligne vores forbrug med andre og en art defineret minimumsforbrug. Her er kan det jo ikke overraske nogen, at jeg selvfølgelig er at finde i den lave ende og ikke mener, at deres forhold til et minimum stemmer helt overens med virkeligheden. Man kan få meget ud af lidt, hvis man ved, hvordan.

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.