Måneden der gik december 2018

Jeg tager tidligt på juleferie i år, så derfor kommer månedsopdateringen også før tid. 

December 2018

Jeg har løbende betalt skat af indtjeningen i Frinans, men jeg har faktisk bare sparet pengene op på min erhvervskonto. Her i årets sidste måned har jeg så valgt at bruge nogle af pengene og derfor har jeg haft lidt mere krudt at skyde med så at sige. Jeg har dog parkeret nogle af pengene, da jeg overvejer at bruge dem på at skille mig helt af med SU gæld i løbet af 2019. 

I sidste opdatering skrev jeg om, hvordan jeg har købt guld som opsparing til den samlede portefølje. I December tilføjede jeg sølv også. Jeg betragter sølv på samme måde som guld, det er old-school penge og dets rolle i min portefølje er opsparing. 

Jeg var i Politiken under overskriften Sune satser: »Guld skal være min sidste forsvarslinje«. Sjovt, at de fra Politikens side har fået øjnene op for guld. Det var også meget sjovt at skulle udtale sig om noget andet end økonomisk uafhængighed. 

Derudover har jeg hjulpet nogle studerende med et podcast-projekt. Jeg linker selvfølgelig til det, så snart det er klart og hvis de tillader det. 

Sjovest var det dog, at jeg har haft en meget lille del i en DR2 temalørdag om FIRE. Se den, der er helt sikkert noget af lære 🙂 Det har skabt en frygtelig masse interesse, så jeg har haft rigeligt travlt siden den lørdag. 

Blogindlæg udgivet denne måned

Investering og opsparing

Lad os se på, hvad jeg har investeret og opsparet i, her i december. Der er selvfølgelig stadig handelsdage tilbage og det samlede billede kan derfor nå at ændre sig en smule, men sådan er det når man tjekker ud af markedet lidt før tid.

Handler

Helt standard har jeg investeret i to investeringsforeninger igennem månedsopsparingen på Nordnet.

Samlet portefølje

Hvordan ser den samlede portefølje ud? Lad os se, hvad jeg har investeret og sparet op i.

Investeringsdelen

Opsparingsdelen

  • Kontanter/indlån
  • Guld og sølv

Samlet værdi: 484.000 kr. 

Månedens anbefalinger

  • Ung med penge: Frederik er 21 år og drømmer, ligesom jeg, om økonomisk uafhængighed. Det gør han, imens han studerer, hvilket jeg tænker kan være interessant at følge med i for andre studerende. Jeg følger i hvert fald spændt med på hans rejse. Tænk, hvis jeg var gået i gang med alt det her som 21årig. 
  • Early Retirement Extreme (ERE) 21 Day Makeover: Jacob skrev i sin tid en række indlæg, 21 styks, om at vende sit liv rundt i forhold til økonomisk uafhængighed. Det er der nogle, der har lavet om til 21 videoer og selvom Jacob jo er lidt ekstrem, så er der sikkert et eller andet du kan lære.

Opsparingsrate

Opsparingsraten her i årets sidste måned lød på: 65%

Glædelig jul herfra!


Reklame

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.