Måneden der gik juni 2019

Det er blevet d. 1. juni og det er dermed tid til endnu en opdatering.

Det er blevet d. 1. juli og det er dermed tid til endnu en opdatering.

Juni 2019

Første opdatering fra København. Vi har brugt weekenden på at flytte og dette har selvfølgelig også fyldt en del i løbet af hele juni måned. Det er lidt af en operation, når både flytning, nye jobs og afslutning på studie for frk. Frinans sker på samme tid, så jeg har ikke været så produktiv i frinans-regi i den forgangne måned.

Blogindlæg udgivet denne måned

Frinanserne

Generelt har jeg mest bare sparet op på min konto hos Lunar* denne måned, da jeg tænker, at vi får brug for at købe lidt til lejligheden, når vi er flyttet. Men jeg har også investeret helt som jeg plejer.

Handler

Igennem månedsopsparingen har jeg købt:

Så alt er som det plejer i forhold til simpel investering, køb det samme hver måned. Se evt. den korte opskrift på simpel investering for inspiration:

Samlet portefølje

Herunder kan du se, hvad min samlede portefølje består af.

Investeringsdelen

Opsparingsdelen

 • Kontanter/indlån
 • Guld og sølv

Fordelingen fremgår af grafikken ovenover.

Opsparingsrate

Grundet den store udgift i april, er denne måneds opsparingsrate også noget lavere end normalt, da jeg har delt udgiften ud på flere måneder.

Denne måneds opsparingsrate lød på: 60%

Månedens anbefalinger

Månedens anbefalinger: Økonomisk uafhængig: Lev for 14.000 kr. om måneden og slip for skat. Interessant tankeeksperiment fra Pengepugeren, hvor han kombinerer den lavest mulige beskatning på aktier med kapitalindkomst som modregnes i personfradraget. Regler kan laves pludseligt om, men dette er et sublimt eksempel på at bruge komplicerede skatteregler til ens fordel.

Hvordan er din juni måned gået?

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

5 kommentarer til “Måneden der gik juni 2019”

 1. Martin Henriksen

  Hej Sune

  Spændende at følge dig. Gør du dig ikke så meget i crowdlending mere, fx gennem Mintos? Ville høre om du kendte en god/nem vejledning ift. skat på dette område.

  Venlig hilsen

  Martin

  1. Hej Martin,

   Noget gør jeg, men det fylder ikke voldsomt meget i den samlede portefølje. Prøv at tage et kig hos pengepugeren.dk, han er meget inde i crowdlending.

   /Sune

 2. Velkommen til København!

  I juni landede jeg på en opsparingsrate på 66%. Det er den laveste rate i år og skyldes udgifter til en større fest. Alt i alt holder jeg fortsat en opsparingsrate, som jeg synes er mere end tilfredsstillende. Det går fortsat stille og roligt den rigtige vej ift. FIRE. Jeg er stadig kun cirka 32% investeret i aktier og obligationer og 68% kontant, så mit samlede afkast er lavt set i forhold til networth af denne årsag. Fordelingen skyldes primært opsparing sat til side til fremtidigt boligkøb. I løbet af juli forventer jeg at forskyde balancen med yderligere et par procent i investeringernes favør.

  1. Mange tak! 🙂

   Ja du plejer jo at holde en temmelig høj opsparingsrate 🙂

   Ejendom ligger nok et par år ude i fremtiden her.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.