Måneden der gik oktober 2018

Det er blevet d. 1 og vanen tro følger derfor en opdatering.

Oktober 2018

Først og fremmest er jeg langt om længe færdig med bogen Simpel investering.

Den har jeg været i gang med i noget tid og jeg er rigtig glad for, at den endelig er ude. Det har været rigtig sjov at skrive en bog, også svært og ind i mellem frustrerende, men alt i alt en rigtig spændende oplevelse. Det er nok ikke den sidste bog, jeg har skrevet. 

Så må vi se om det også bliver en succes rent økonomisk. 

Blogindlæg udgivet denne måned

Investering

Det har været en lidt hård måned for os investorer. Landskabet har været præget af røde tal, men min strategi er klar, så der er ingen slinger i valsen herfra. Jeg har derfor købt, helt som jeg plejer. Det fremgår tydeligt, at min portefølje er blevet mindre værd i løbet af den sidste måneds tid, men sammenlignet med det danske C20CAP indeks, er det ingenting: 

Handler

Ikke kun som jeg plejer, jeg købte faktisk også en portion aktier en dag, hvor hele markedet var faldet rigtig meget. Nogle gange er det bare svært at lade være med at shoppe, når der er tilbud.

Samlet portefølje

Samlet værdi af porteføljen: 478.000 kr.


Opsparingsrate

Oktober måneds opsparingsrate: 49%

Den er lidt lavere end normalt, fordi jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal bruge nogle af pengene på at afdrage gæld og dermed hurtigst muligt blive gældfri. Jeg synes det kunne være rart, bare at være totalt fri af gæld.

Hvordan er din måned gået?


Reklame

8 kommentarer til “Måneden der gik oktober 2018”

 1. Hej Frinans
  Jeg havde selv en smule SU-gæld, og nogle penge på kontoen. Jeg valgte at betale min gæld af i stedet for at have pengene liggende eller investere dem. Selvom renten på SU lån er lav, så er det en sikker gevinst. I budgettet kan man så overføre den mængde, man normalt afbetalte med, til en opsparingskonto eller som månedsinvestering på Nordnet.
  Skulle man få brug for kontanterne, ja så kan man jo låne i Nordnets superlån til den samme rente som SU lån på 1%.
  Kan godt forstå du handlede, da alt var i rødt!!

  1. Hej Mikael,

   Det lyder rigtig fornuftigt. Teknisk burde en højere forrentning af investering være bedre end at afbetale gæld med lav forrentning, men jeg synes bare det er irriterende at have gæld.

   /Sune

 2. Hej Frinans

  Altid interessant at følge udviklingen i din portefølje.

  Du investerer tilsyneladende ikke i ETF så vidt jeg kan se – er det pga. det skattemæssige perspektiv eller ligger der anden overvejelse bag dette?

  VH Brian

 3. Rune Vangsøe Sunesen

  Sune min gode ven. Er du blevet så vild, du også nu kan slå markedet 😉

 4. Anders Holst

  Hej Sune,

  Dejligt at du tester de forskellige platforme, og generelt de mange forskellige former der er for at investere sine penge. Men ved så små beløb, er det ikke svært at danne et helhedsindtryk af dem? Her tænker jeg f.eks. da du havde 100kr i June, eller mindre beløb nu via Iconomi?
  Jeg tror der går længe før jeg “afviger”, fra at købe ind af index hos sparindex, men når det sker så kunne jeg godt forestille mig at det blev ædelmetaller, kunst, dyre vine o.l. – har du aldrig overvejet at gå denne vej? (jeg er klar over at du allerede har ædelmetal.)

  God blog som altid!

  Anders

  1. Hej Anders,

   Tak for de pæne ord.

   Jo, du har delvist ret. Når jeg har testet både June og Iconomi, så handler det mest af alt om selve brugeroplevelsen. Derudover, så følger man helt naturligt med på en anden måde, når man har skin in the game, penge investeret. Det betyder, at jeg ender med at have en rigtig god fornemmelse for platform og produkt. June er ikke interesant for mig, fordi de er aktive forvaltere, men appen og web-delen fungerer sindssygt godt. Iconomi fungerer lige så godt og tanken er super tiltalende, men jeg vil egentlig helst bare have bitcoins. Der er også meget vundet ved at have så simpelt et setup som muligt. Næste skridt for mig i forhold til aktiver bliver nok ædelmetaller i form af sølv og guld.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.