Måneden der gik oktober 2020

Måneden der gik oktober 2020. Læs med og find ud af, hvordan måneden gik her i oktober. Jeg skal nok både vise tal frem og en samlet status.

Det lader til, at mange har savnet de månedlige opdateringer som et selvstændigt indlæg og da kunden altid har ret, så er de hermed tilbage.

Jeg leger lidt videre med, hvilke faste punkter og overskrifter der skal være på månedlig basis. Hvis du har et input, så skriv gerne en kommentar til indlægget.

Content på tværs af platforme

Jeg skriver fortsat blogindlæg, men jeg har sat lidt turbo på at lave indhold til YouTube og så er jeg kommet på Instagram for 3. gang. Så må vi se, om ikke jeg holder bedre denne gang. Det tror jeg, for jeg har en plan.

Min tanke går på, at de tre platforme kan noget forskelligt og jeg derfor kan fortælle den samme historie på 3 forskellige måder:

På den måde tager jeg det samme grundlæggende content og arbejder med at præsentere det på 3 forskellige måder. Det er i dén grad stadig et work in progress, da jeg ikke har ret meget erfaring med Instagram og YouTube i princippet også er relativt nyt i forhold til, at jeg har blogget siden 2016.

Min tanke er at tage et emne og lave content til bloggen om mandagen, udgive videoen om tirsdagen og lave opslaget på instagram om onsdagen. Torsdag kommer der endnu en video på YouTube, da jeg har et temmelig stort bagkatalog af indlæg, der kan laves til content. Jeg eksperimenterer også med at svare på spørgsmål i videoformat.

Da jeg også lige har et arbejde, jeg skal passe ved siden af, stiller det nogle krav til min effektivitet og den type indhold jeg kan lave. Jeg kan ikke kaste mig over indhold til YouTube, hvor jeg skal bruge x antal timer på redigering, så det skal være tæt på noget, der kan optages i ét take.

Jeg får ofte at vide, at jeg også burde starte en podcast. Det vil jeg rigtig gerne, men det er ikke muligt i min nuværende situation. Det vil kræve, at jeg ikke også har et almindeligt fuldtidsarbejde.

Jeg kan ikke rigtig finde en god måde at bruge Facebook i den sammenhæng, så det bliver mest sådan en form for nyhedsbrev og deling af links til forskellige artikler og historier, der passer ind i en Frinans-sammenhæng.

Det er min plan at lave mere af den slags.

Denne måneds content

Lidt blogindlæg, de nyeste først.

Lidt YouTube videoer, de nyeste først.

FIREdanmark: Danmarks største FIRE-community

FIREdanmark er det community, jeg har bygget op omkring FIRE-miljøet i Danmark og her mangler jeg lidt en klar plan for at gøre det kommercielt. I en forretningssammenhæng er det lidt en funnel for at få læsere over på bloggen, men objektivt set, får jeg ikke nok ud af den tid, jeg bruger på at drive det.

Det kunne være fedt, hvis det var muligt at slå noget med reklamer til, så de kunne ligge sig imellem nogle af opslagene og så fik jeg en del af indtægten.

Jeg overvejer, hvordan jeg kan lave nogle samarbejder med virksomheder og tjene lidt af den vej. Men jeg har ingen erfaring hermed, så jeg er på bar bund.

Hvis du har nogen erfaring med at kunne tjene penge på Facebook-grupper, så hører jeg meget gerne fra dig.

Indtægter: Det har vi tjent i oktober

På indtægtsfronten har det været en ret heftig måned for vores lille familie, da vi har fået udbetalt feriepenge.

Katrine har givet mig lov til også at inkludere hendes indtægt, fordi hun synes det er vigtigt at vise, at man godt kan spare op og investere, selvom man har en “mindre” indtægt.

Sejt!

Mange vil jo nok synes, at det er en ganske fin indtægt, men man sammenligner sig jo selvfølgelig med de nærmeste.

Så for vores lille famile har det set sådan her ud.

KildeBeløb
Løn – Sune43.000 kr.
Løn – Katrine32.000 kr.
Frinans1.055 kr.
Feriepenge – Sune37.622 kr.
Feriepenge – Katrine22.658 kr.
Samlet136.335 kr. ?

Tallene er brutto (før skat)

Det er uden sammenligning, den højeste indtægt vi har prøvet at have på en måned.

Herudover har jeg en ret høj indbetaling til en pensionsordning igennem arbejdet, hvor der overføres ca. 7.500 kr. til en livrente hver måned.

Vær opmærksom på, at når det gælder løn, så er det reelt for september måned, da man lønnes bagud. Men for Frinans er det penge tjent i oktober måned.

Er I generelt interesserede i, at jeg uddyber indtægten fra Frinans? Skriv i kommentaren.

Investering: Sådan har vi investeret i oktober måned

Denne måned har vi samlet investeret 30.000 kr.

Katrine og jeg har fællesøkonomi og derfor er vores investeringer også fælles. De fordeler sig samlet set sådan her:

Samlet porteføljeVærdi
Sparindex Globale Aktier834.000 kr.
Sparindex Stabile Obligationer202.000 kr.
Vores samlede investeringer1.036.000 kr. ?

Opgjort d. 1. November

Vi har valgt at sætte overførslen til Katrines depot op, så pt. overfører vi 15.000 kr. til hvert af vores investeringsdepoter på Nordnet. Mere om det lige om lidt.

Det er desværre ikke muligt at have et delt depot, lidt som, at vi har en delt bankkonto. Jeg har spurgt Nordnet, om det er noget, de har på tegnebrættet, men det var desværre ikke tilfældet.

Vi overvejer om vi skal flytte det hele til ét depot og så give den anden fuldmagt. Det er nok det tætteste, vi kommer på ét fælles depot hos Nordnet, når det ikke er muligt at oprette et delt depot.

Opsparing: Ikke alt er sat på aktier

Dertil har vi en opsparing på 300.000 kr. som er øremærket til huskøb. Pt. sparer vi ikke mere op her, men vi kan ret hurtigt sætte turbo på, hvis det skulle blive aktuelt.

Vi vil allerhelst, at vi ikke skal have noget banklån, når vi på et tidspunkt forhåbentlig skal være boligejere. Derfor er planen umiddelbart at have til de 20% udbetaling, således, at vi kun skal have et realkreditlån.

Det beløb bliver dog temmelig højt, hvis det bliver en bolig bare i nærheden af København.

Det er dyrt at være ung og have misset boligmarkedet før det stak fuldstændig af i Danmark.

Fællesøkonomi: Når hjernen ikke kan få 1+1 til at give 2

Det har været en interessant øvelse at få fællesøkonomi, især i forhold til det her med investeringer. Vi investerer på samme måde og gør begge brug af månedsopsparingen hos Nordnet. Vi følger vi bare simpel investering.

Da vi så fik fælles bankkonto, skulle vi opsætte faste overførsler til Nordnet, så vores investeringer kan køre automatisk hver måned a la dollar cost average. Jeg tjener væsentligt mere end Katrine, da hun er ret ny på arbejdsmarkedet, så hvad skulle de faste overførsler være på?

Det var en mærkelig øvelse for min hjerne.

Vi har fællesøkonomi og investerer på samme måde, så logisk og rationelt set, er det ligegyldigt, hvilket depot pengene løber ind på. Men jeg havde svært ved bare at dele det lige op. Jeg fortalte kort om, hvordan vi lavede opsætningen i sidste måned på YouTube.

Til at starte med lavede vi bare opsætningen, som den havde været, før vi fik fællesøkonomi.

 • Sune: 15.000 kr.
 • Katrine: 5.000 kr.

Det irriterede mig faktisk lidt, at min hjerne ikke kunne lide at se, hvis tallet skulle være lavere hos mig. Jeg ved, at det er det samme om der står 15 et sted og 5 et andet eller 10 begge steder.

Men det føltes forskelligt.

Jeg tog et opgør med min hjerne ved at foreslå en ny fordeling i forhold til at investere feriepengene og så lavede jeg fluks en overførsel på 15.000 kr. til Katrines depot for ligesom at give fingeren til min hjerne.

Feriepenge: Sådan investerer vi dem

Da vi så begge fik feriepenge tilbage gjorde vi det, at vi hævede indbetalingen for Katrine, så vi nu har lavet to faste overførsler på 15.000 kr.

 • Sune: 15.000 kr.
 • Katrine: 15.000 kr.

Det bliver vi ved med, indtil det samlede beløb på vores fælleskonto er faldet til et “normalt” niveau igen. Så har jeg lidt tid til at arbejde med mig selv og skal vi gå tilbage til samlet at investere 20.000 kr. så bør overførslen hedde:

 • Sune: 10.000 kr.
 • Katrine: 10.000 kr.

Vi er fælles om det her og det skal selvfølgelig afspejles i den samlede fællesøkonomi.

Jeg tror, at jeg ville have det anderledes med det, hvis vi også kunne have et fælles depot hos Nordnet. Men det føles som om, at jeg sænker min fart på vejen mod FIRE ved at overføre mindre til “mit” depot.

Der skal lige arbejdes lidt med de indre linjer.

Alt i alt spreder vi altså investeringen af feriepengene ud over de næste måneder.

Hvordan er din måned gået? Skriv gerne en kommentar!

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

6 kommentarer til “Måneden der gik oktober 2020”

 1. Joakim Lindgren

  Hej Sune
  Tak for gode indlæg.

  Er FireDanmark.dk stoppet eller hvordan kan det være, at den bare linker til Frinans.dk?

  Jeg forstår godt din frustration ift, at skulle gå på kompromis med investeringsindbetalingen, når nu du tjener mere end din kone. Personligt tjener jeg næsten dobbelt så meget som mine kæreste 60k Vs 32k, men vi deler hver en krone lige. Jeg kunne aldrig drømme om, at gøre det anderledes. Jeg har været heldig og samtidig ikke taget to lange barsler. Kun 2 * 3 måneder. Jeg har allerede nu som 30 årig 3* hendes pensionsopsparing. Vi vil kunne blive mere og mere ulige med tiden hvis fordelingen var anderledes. Jeg ville kunne tage på fed ferie alene hver måned. Hun gør så mange andre ting for os. Men jeg fornemmer rundt omkring at kun de færreste har 100% fællesøkonomi.

  Ift. Instagram så synes jeg personligt der er for meget tekst. Det passer ikke til formatet. Instagram er det hurtige medie med punchlines og det er jo meningen at du vil lokke folk over på bloggen, men den blogtekst er jo nærmest allerede læst på Instagram.

  Bh
  Joakim

  1. Hej,

   Nej, FIREdanmark kører skam. Jeg ved ikke lige, hvilket link du tænker på? Linket bag FIREdanmark under overskriften FIREdanmark peger da det rigtige sted hen.

   Jeg skal lige finde formatet til Instagram. Måske duer det ikke med posts på den måde. Jeg ved det ikke, jeg prøver mig lidt frem. Men tak for input!

   /Sune

  1. Man kan ikke have et fælles depot, så den ene part skal lige sige god for, at alt står i den andens navn med en fuldmagt til at kunne tilgå det.

 2. Hej Sune. Har selv overvejet udbetaling af feriepenge, men har ladet dem stå. Regner med de bliver forrentet bedre der end hvis jeg skal have dem udbetalt efter skat og derefter investere dem selv. Har du overvejet noget om det, og hvad var for / imod?

  1. Hej,

   Står de i en pension kan de ikke bruges til FIRE, derfor giver det ikke mening for mig at lade dem stå. Jeg stoler heller ikke på, at de rent faktisk er der eller at jeg får dem udbetalt, når jeg engang rammer pensionsalderen, så jeg vil hellere have “lidt” nu, som jeg så selv kan stå for at investere.

   /Sune

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.