Måneden der gik #56 marts 2021

Måneden der gik marts 2021

Det er blevet tid til en status og denne gang er nr. 56 af slagsen.

Jagten på økonomisk uafhængighed fortsætter. Lad os se, hvordan det går.

Marts

Jeg ved ikke, om det er mig eller det er coronatiderne, men jeg synes, at det er svært at huske, hvad der er sket i de enkelte måneder. Dagene flyder meget sammen.

Eksempelvis sad jeg også mutters alene i et møde en torsdag morgen og tænke, at det var da underligt, at alle andre var sent på den. Så fik jeg en mail fra hende, der havde oprettet mødet.

  • Det var onsdag.

Så for mig flyder dagene altså ret meget sammen.

Stå op og lav morgenmad til Katrine og jeg. Så sætter jeg med hen til computeren og arbejder lidt med Frinans. Op ad morgenen skifter jeg over til mit almindelige arbejde. Samme plads, samme stol og samme skærm.

På et tidspunkt spiser jeg frokost og vender så tilbage til samme plads, samme stol og samme skærm.

Her arbejder jeg som almindelig fuldtidsansat indtil engang ud på eftermiddagen. Nogle dage slutter jeg den del af arbejdet af med en løbetur, nogle gange en gåtur.

Så vender jeg tilbage til samme plads, samme stol og samme skærm. Her arbejder jeg med Frinans indtil jeg på et tidspunkt ikker orker mere eller det er tid til, at jeg skal lave mad. Nogle gange spiller jeg lidt computer.

I weekenden står jeg op og sætter mig ved… ja nu ved du vist hvor. Her arbejder jeg med Frinans indtil kl. 10, hvor jeg vækker Katrine og vi spiser morgenmad og hygger os sammen uden, at nogle skal ud af døren.

Så mine dage ser ret ens ud og jeg bruger alt for meget tid på arbejde.

Det er nok dét, der er sket i marts.

AltomX

Og dog.

Der er lige en ekstra lille ting.

Morten Münster startede nyeste sæson ud af hans meget populære podcast med en dobbeltepisode, hvor jeg var gæst.

Bag kulissen har vi, sammen med nogle andre, dog også leget med et andet podcast-projekt. Den nye podcast han har startet hedder alt om penge og den kan du selvfølgelig finde alle de steder, du normalt lytter til podcasts eller du kan tjekke siden altomx.dk.

Lyt med her:

Den debuterede på en 1. plads, så noget kunne tyde på, at den går en meget spændende fremtid i møde. Så må vi se, hvad det fører med sig.

I podcasten kan du blandt andet høre flere af mine mest populære indlæg læst højt.

Se også podcasts om investering.

Frinans

Den evige kamp om fokus kun på indhold eller krydret med lidt talporno. Mange er glade for tal og det er jeg jo sådan set også selv. Så jeg giver lidt tal på, hvordan marts er gået i forhold til Frinans.

Frinans.dk

  • Besøg: 29.812
  • Besøgende: 12.541

YouTube

  • Subscribers: +287
  • Views: 26.200

Jeg hiver også indtægt fra Frinans ud af indtægtsdelen, da jeg på den måde kan adskille tingene bedre. Jeg tilføjer derfor kun Frinans til indtægtsdelen, hvis jeg reelt bruger noget af indtjeningen fra Frinans. Sådan lidt a la, at jeg har udbetalt noget fra virksomheden.

Omsætning i Frinans for marts måned:

10.010 kr.

Det må være en rekord.

Content

Jeg har udgivet en hel del i løbet af marts måned. Da jeg startede året, havde jeg en plan om at udgive et blogindlæg og to YouTube videoer om ugen. Det er blevet til 7 blogindlæg og 12 YouTube videoer i marts.

  • Jeg har haft god fart på.

Men det kan nok heller ikke blive ved. Jeg vil jo gerne samlet set bruge mindre tid på arbejde, men i øjeblikket bruger jeg ret meget. Meget mere end jeg er komfortabel med.

Det er nok både fordi, at tiderne ikke er til at lave ret meget andet og fordi, at jeg i min iver efter at kvitte arbejdsmarkedet arbejder ret hårdt med Frinans ved siden af mit normale job. Den nuværende arbejdsmængde er dog nok ikke noget, jeg kan holde ved i årevis.

Men det kan vi se på en anden gang.

Indtægter

Nu hvor jeg har hevet Frinans ud af indtægterne, medmindre jeg “udbetaler” noget fra virksomheden, kan jeg lidt bedre vise tallene efter skat. Det har været meget efterspurgt, så det går jeg over til nu.

Det gør også, at jeg kan vise opsparingsraten igen, hvilket jeg synes har manglet.

IndtægtskildeBeløb
Jobs50.871 kr.
Feriepenge samlet29.554 kr.
Påskeæg?
Samlet indtægt80.425 kr.

Jeg har selvfølgelig også lige en arbejdsmarkedspension på omkring 7.500 kr. om måneden, der skal smides oven i.

Så har vi fået feriepenge udbetalt og det er en pæn sjat. Vi har overført 2 ekstra måneders lommepenge til hver på dan baggrund. Jeg har ingen anelse om, hvad jeg skal bruge alle de penge på, så måske jeg bare investerer dem. Resten af pengene er bare røget ind på fælleskontoen og enten går de bare til at opretholde en høj månedlig investering eller også tager vi en pæn sjat og investerer på et tidspunkt.

  • En del går nok til bryllupsfesten.

Katrine har fået et påskeæg af hendes farfar og de penge viser jeg ikke her. I Danmark får man virkelig lov at høre for, hvis man er så heldig at kunne få lidt fra de ældre generationer og det skal ikke gå ud over Katrine, at jeg afklæder mig selv økonomisk på nettet. Hun har sat lidt ekstra ind på lommepengekontoen og så har vi taget resten og startet en feriefond, vi kan bruge til en rejse, når man engang må den slags igen. Så må vi se, hvor bryllupsrejsen skal gå hen.

Forbrug

KategoriForbrug
Bolig14.150 kr.
Dagligvarer3.586 kr.
Forsikringer1.488 kr.
Abonnementer287 kr.
Transport175 kr.
Diverse1.629 kr.
Lommepenge8.245 kr.
Samlet forbrug29.560 kr.

I tvivl om kategorierne? Se vores budget for 2021.

Det er selvfølgelig noget over budget, da vi har valgt at overføre ekstra til lommepenge. Det kan sagtens være, at vi på et tidspunkt bare sætter beløbet for mine lommepenge ned, for jeg får ikke brugt dem. Jeg fyrer lidt ekstra af på is til os og køber lidt ekstra take-out en gang i mellem, men generelt bruger jeg ikke ret mange penge på forbrug.

Det er også derfor, at det altid er så svært for mig at svare på, hvad jeg skærer fra i min jagt på økonomisk uafhængighed. Jeg skærer ikke rigtig noget fra, for det er der ikke til at begynde med.

At vi går over budget, når der kommer ekstra indtjening hænger jeg mig ikke så meget i.

Investering

Helt som vi plejer, har vi overført 30.000 kr. til investering i marts. Alle pengene er gået til aktier a la simpel investering.

FondVærdi
Sparindex Globale Aktier1.157.000 kr.
Sparindex Stabile Obligationer223.000 kr.
Samlet portefølje1.380.000 kr.

I marts måned er porteføljen steget med 65.000 kr. udover de 30.000 kr. der er investeret yderligere, svarende til et afkast på 6.32%. Det er ret heftigt for én måned.

Med en samlet værdi på 1.380.000 kr. kan porteføljen baseret på 4% reglen givet en passiv årlig indtægt på 55.200 kr.

Der er også gået de sædvanlige 100 Euro til Bitcoin + 100 Euro mere, da jeg har brugt lidt lommepenge også.

Opsparingsrate

Opsparingsraten er tilbage og udfylder rollen som speedometer for hastigheden mod friheden. Denne måned var der ekstra indtægter, men pengene til investering forblev de samme, så derfor er raten selvfølgelig lidt lavere end normalt.

Til gengæld kan vi blive ved med at afsætte et pænt beløb til investering hver måned eller fyre en ekstra portion af på et tidspunkt.

Marts måneds opsparingsrate lød på:

39 %

Det der tæller med i opsparing i denne her sammenhæng, er penge, der går til investering i jagten på økonomisk uafhængighed. Opsparing til en feriefond er ikke en del af opsparingsraten.

Og med det, så håber jeg, at du har haft en god marts måned og at april også bliver god.

Må din opsparingsrate være høj og dit afkast gennemsnitligt.

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.